LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2024 09:58 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2024 11:32

Ο Στάρμερ στην Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Βρετανού Πρωθυπουργού μετά την τουρκική εισβολή

Η κρίση στη Μέση Ανατολή, το Μεταναστευτικό και βεβαίως το Κυπριακό, στην ατζέντα των συνομιλιών των δυο ηγετών.

Του Ισαάκ Καρυπίδη

Την Κύπρο θα επισκεφθεί σήμερα, ο σερ Κιρ Στάρμερ και αύριο Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για μια συνάντηση ορόσημο καθώς τη τελευταία φορά που Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφτηκε το νησί για διμερής συνομιλίες ήταν πριν από 53 χρόνια.

 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καρυπίδης, ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων των δύο ηγετών θα είναι το Κυπριακό και οι προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης εκτιμάται ότι θα ενημερώσει το Βρετανό πρωθυπουργό τόσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για να ξεκινήσουν εκ νέου οι επίσημες συνομιλίες  όσο και για τη συνάντηση του στην Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Ερσίν Τατάρ, στα μέσα Οκτωβρίου.

Στάρμερ - Χριστοδουλίδης

Άλλωστε μια μέρα πριν βρισκόταν στο Λονδίνο προσκεκλημένος του Βρετανού πρωθυπουργού. Συνεπώς αυτή είναι η δεύτερη κατά ίδιαν συνάντηση Στάρμερ – Χριστοδουλίδη μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή, ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία είναι ένα άλλο θέμα που θα απασχολήσει τους δύο ηγέτες. Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται πολύ στενά για την παροχή βοήθειας στην περιοχή. Από την μια στέλνοντας διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και από την άλλη οργανώνοντας απομακρύνσεις  πολιτών τρίτων χωρών που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες.  Η Βρετανία να έχει χαρακτηρίσει «καθοριστική» τη συμβολή της Κύπρου.

Τέλος στην ατζέντα συμπεριλαμβάνεται το μεταναστευτικό, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπιών, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί και τις βρετανικές βάσεις στο νησί.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρία – Χαμπίμπ Σαλούμα: Οι Έλληνες στην Δαμασκό είναι όλοι καλά

Αϊτή: Συμμορία έσφαξε 110 ανθρώπους άνω των 60 ετών για να λύσουν… τα μάγια

Ερντογάν: Έχουν μείνει μόνο δύο ηγέτες στον κόσμο εγώ και ο Πούτιν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του μετά το χειρουργείο (βίντεο)11:04Απάντηση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα πνιγούν στο αίμα που έχυσαν10:50Βρετανία: Έδωσε φάρμακα στην κόρη της, ξεγελώντας γιατρούς με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης10:35Σταδίου: Έκλεισε ο δρόμος λόγω… κουμπαρά!10:21Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο