LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2024 09:36 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2024 11:07

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο διοικητής ΑΤ που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση

Την καταδίκη του διοικητή αστυνομικού τμήματος, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος συναδέλφου του, αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσελανίκης. Ποια ποινή του επιβλήθηκε.

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 46χρονος διοικητής Αστυνομικού Τμήματος που «εκτόξευσε» άσεμνη φράση κατά 45χρονης υπαλλήλου του ιδίου τμήματος ενώ πάνω στο γραφείο του είχε ένα ομοίωμα ανδρικού μορίου και έπαιζε στα χέρια του ένα μαχαίρι «πεταλούδα».

Ο 46χρονος που συνελήφθη, από τους «Αδιάφθορους» κατηγορήθηκε -και κρίθηκε ένοχος- για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας εργασιακά εξαρτώμενου προσώπου, φέρεται ότι πρόλαβε και εξαφάνισε το ομοίωμα του ανδρικού μορίου το οποίο ουδέποτε βρέθηκε, ενώ δικάστηκε και για παράνομη οπλοφορία δηλαδή για το μαχαίρι «πεταλούδα».

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και άλλους 8 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και χρηματική ποινή 500 ευρώ, συγχωνεύοντας την ποινή σε 12 μήνες, με τριετή αναστολή, ενώ να σημειωθεί ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Αστυνομικό Σώμα.

Μιλώντας στο thestival.gr η δικηγόρος της 45χρονης, Καλυψώ Γούλα είπε ότι είναι σημαντικό ότι η εντολέας της «δεν άφησε το συμβάν να περάσει, κατήγγειλε το περιστατικό της σε βάρος της σεξουαλικής παρενόχλησης, προχώρησε στην καταγγελία και εμφανίστηκε στο ακροατήριο εμμένοντας στην καταγγελία του γεγονότος. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε να τελούνται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και μάλιστα μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα».

Τόνισε επίσης ότι η 45χρονη «αισθάνεται δικαιωμένη, ότι έπραξε καλώς» κι ότι είναι «σημαντικό και για άλλες γυναίκες που τυχόν βρεθούν σε παρόμοια θέση μέσα στον εργασιακό τους χώρο να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά».

Αστυνομικός - Όπλο

Το ιστορικό της σεξουαλικής παρενόχλησης

Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, όταν η 45χρονη που εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα του νόμου Θεσσαλονίκης κλήθηκε να ενημερώσει τον 46χρονο που εκτελεί χρέη διοικητή για κάποια υπηρεσιακά έγγραφα ενώ παρόντες στο γραφείο του ήταν και τρεις αστυνομικοί.

Ο 46χρονος διοικητής έπαιζε με το μαχαίρι «πεταλούδα», ενώ πάνω στο γραφείο τοποθέτησε το ομοίωμα του ανδρικού μορίου το οποίο περιεργάστηκε επιδεικτικά χτυπώντας το με το χέρι.

Στη συνέχεια ζήτησε να τον ενημερώσει για τις υποθέσεις προφορικά η υπάλληλος, η οποία όταν ολοκλήρωσε την ενημέρωση πήγε να τοποθετήσει τον φάκελο με τα έγγραφα στο γραφείο του μετακινήθηκε ακούσια το ομοίωμα του ανδρικού μορίου. Τότε ο 46χρονος την προέτρεψε να προσέχει μιλώντας της άσεμνα.

Η 45χρονη πολιτική υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος αποχώρησε και πήγε στο γραφείο της για να συνεχίσει την εργασία της, ενώ όταν τελείωσε την εργασία της και αποχώρησε ενημέρωσε τον σύζυγο της για το συμβάν ο οποίος και προχώρησε στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο αυτόφωρο, απολογούμενος ο 46χρονος αστυνομικός, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι το ομοίωμα ανδρικού μορίου θα το χρησιμοποιούσε για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς όπως είπε το είχε βρει σε άλλη υπηρεσία που υπηρετούσε και στο οποίο είχαν κρύψει ναρκωτικές ουσίες για να τις περάσουν στα κρατητήρια. Όσον αφορά το μαχαίρι «πεταλούδα» είπε ότι το βρήκε στο γραφείο και επειδή είχε λίγες ημέρες που είχε αναλάβει καθήκοντα δεν πρόλαβε να κάνει παράδοση αντικειμένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρία – Χαμπίμπ Σαλούμα: Οι Έλληνες στην Δαμασκό είναι όλοι καλά

Αϊτή: Συμμορία έσφαξε 110 ανθρώπους άνω των 60 ετών για να λύσουν… τα μάγια

Ερντογάν: Έχουν μείνει μόνο δύο ηγέτες στον κόσμο εγώ και ο Πούτιν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο