LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2024 09:47 | Ανανέωση: 07 Δεκεμβρίου 2024 10:10

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Θεσσαλονίκη: Σε 112 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά το τέλος της πορείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πορεία Γργηρόπουλου - Θεσσαλονίκη - Επεισόδια

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι περισσότερες από τις προσαγωγές που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης τού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 118 προσαγωγές ατόμων, από αυτές οι 112 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των 112 ήταν και τρεις ανήλικοι, οι οποίοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και παρελήφθησαν από τους γονείς τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά κύριο λόγο για διατάραξη κοινής ειρήνης ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι πιθανότατα να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής ύλης κ.ά.

Μετά το τέλος της πορείας, ομάδα διαδηλωτών κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, στο ύψος της συμβολής της με την Παύλου Μελά όπου πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών ενώ ακολούθησε και ένας δεύτερος «γύρος» έντασης στο ύψος της οδού Μητροπόλεως.

Πορεία Γργηρόπουλου - Θεσσαλονίκη - Επεισόδια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης. Μετά το τέλος της πορείας, «ομάδα 300 περίπου ατόμων, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους», στο ύψος της Καμάρας, «προέβησαν σε μεταξύ τους διαμοιρασμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών-εμπρηστικών μηχανισμών (βόμβες μολότοφ), τις οποίες και έσπασαν χωρίς να τις ενεργοποιήσουν, όταν αντιλήφθηκαν ότι πλαισιώνονται περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις. Κατά την κίνησή τους σε κεντρική οδό, αφαίρεσαν ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη σε ιστό εξωτερικά καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρώντας να τη σκίσουν και να την κάψουν, πλην όμως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης απέτρεψαν την ενέργεια αυτή καταφέρνοντας να την αποσπάσουν».

«Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Παύλου Μελά, τα προαναφερόμενα άτομα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, τούβλα, γυάλινα μπουκάλια και φωτοβολίδες σε ευθεία βολή), χωρίς να προκύψει κάποιος τραυματισμός. Απωθήθηκαν με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών» , συνεχίζει η ανακοίνωση της Αστυνομίας. «Διαπιστώθηκε ότι στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Κούσκουρα απέρριψαν διάφορα παράνομα αντικείμενα, μεταξύ αυτών και σακίδιο που περιείχε βόμβες μολότοφ, το οποίο προσπάθησαν να αποκρύψουν κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο».

Συνολικά, προσήχθησαν 118 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 112, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών και τρείς ανήλικοι που αφέθηκαν με προφορική εντολή εισαγγελέα και παρελήφθησαν από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από τα σημεία των συμβάντων περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν: (6) ακέραιες αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (βόμβες μολότοφ), (7) στόμια αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών, (3) κινητά τηλέφωνα, (2) σκεπάρνια, (1) κράνος μοτοσικλετιστή, (1) μαχαίρι, (1) ζεύγος γάντια, (2) αναπτήρες, (1) ενεργοποιημένη πυροτεχνική κατασκευή – φωτοβολίδα, (1) περιλαίμιο και (1) κουτάκι που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (25) γρ.

«Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας, φθοράς, παράβασης Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και παράβασης Νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρία: Στο δρόμο προς τη Δαμασκό οι αντάρτες - Κατέλαβαν τη πόλη Νταράα

Scope Ratings: Αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία σε BBB με σταθερό outlook

Γάζα: Η Γερμανία διαφωνεί με τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας στον θύλακα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο