LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2024 13:28 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2024 06:08

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

Για την Πέμπτη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, είναι τα φαινόμενα που θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα δυτικά τους 18 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά τμήματα και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοανατολικούς τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 και στις Σποράδες έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη  αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ στα ανατολικότερα τμήματα της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ θα διατηρηθούν κατά τόπους στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Όσμπορν για Γλυπτά του Παρθενώνα: Συζητάμε με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει απόσταη από συμφωνία

Ερντογάν: Η γεωγραφία της καρδιάς μας φτάνει πολύ πιο πέρα από την Τουρκία

“Εξοικονομώ 2025”: Αλλαγές στον νέο κύκλο του προγράμματος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην ΕυρώπηΣήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί εξετάζουν τη σημασία των νέων μεταλλάξεων του υποστελέχους Κ και τονίζουν την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθειαΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, υπεραμύνθηκε του σχεδίου ειρήνευσης, που ετοίμασαν οι ΗΠΑ, για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας.

Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Ο εντοπισμός του παιδιού έγινε από διερχόμενους πολίτες και αναζητούνται οι γονείς του, οι άλλοι συγγενείς.

Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχέςΣήμερα 11:35 | Ειδήσεις

Περίπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης για τους αγνοούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλοπές και διαρρήξεις από 43χρονο στη Θεσσαλονίκη13:05Φρίκη στον Πύργο: 16χρονη κατήγγειλε απόπειρα βιασμού12:51Ακόμα μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε ανοιχτά των Καλών Λιμένων12:37Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, σπιτιών και κλοπές12:23Νιγηρία: Απαγωγές εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από καθολικό σχολείο12:08Ολυμπιακός: Στη τελική ευθεία η ανανέωση του Μεντιλίμπαρ11:53Βιετνάμ: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες μετά από καταρρακτώδεις βροχές11:39Με Γιαμάλ και Ραφίνια η Μπαρτσελόνα στα εγκαίνια του «Spotify Καμπ Νου»11:25Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές ρουχισμού από καταστήματα της Αττικής11:12Χωρίς Οσμάν στη Μύκονο ο Παναθηναϊκός10:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατομμύρια ευρώ10:44F1: Ο Λάντο Νόρις την pole position στο Λας Βέγκας10:30Κυρανάκης - ΟΣΥ: Δεν τιμωρούμε αλλά σεβόμαστε τους ανθρώπους που περιμένουν το λεωφορείο10:16Χαμόγελο του Παιδιού: 8χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται μόνος του στο κέντρο της Αθήνας10:02Διαρρήκτες για κλάματα - Τραυματίστηκαν πηδώντας από το μπαλκόνι09:49Βάνς: Αποκύημα φαντασίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο με περισσότερη βοήθεια09:35Στις 20.000 οι νέοι διορισμοί και προσλήψεις το 202609:22Γρίπη: Ασυνήθιστα πρώιμη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη09:08ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου08:55Δολοφονία Κένεντι: Ποιος σκότωσε τον JFK;08:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο