LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2024 13:28 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2024 06:08

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Πέμπτη

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

Για την Πέμπτη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, είναι τα φαινόμενα που θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα φτάσει στα δυτικά τους 18 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά τμήματα και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοανατολικούς τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 και στις Σποράδες έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη  αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ στα ανατολικότερα τμήματα της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ θα διατηρηθούν κατά τόπους στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Όσμπορν για Γλυπτά του Παρθενώνα: Συζητάμε με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει απόσταη από συμφωνία

Ερντογάν: Η γεωγραφία της καρδιάς μας φτάνει πολύ πιο πέρα από την Τουρκία

“Εξοικονομώ 2025”: Αλλαγές στον νέο κύκλο του προγράμματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 11χρονο και τον εγκατέλειψε12:44Champions League - Ολυμπιακός: Στην Αστάνα για το "διπλό"12:30Χολαργός: Προκλητική απάντηση στα social από τον νεαρό που επιτέθηκε στον 14χρονο12:16Άγριος ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες12:02Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρες11:48Συνολικά 67 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2025 - Σχεδόν οι μισοί στη Γάζα11:34Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε είσοδο πολυκατοικίας11:20Καματερό: Βίντεο ντοκουμέντο με 48χρονο που κυνήγαγε μαθήτριες κρατώντας μαχαίρι11:06Πέτρος Φιλιππίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1: Είμαι άστεγος, έχω καταστραφεί οικονομικά10:52Άνοιξε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου – Αποχωρούν οι αγρότες10:38Πέντε συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα10:24Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων- Προμαχώνα- Εξοχής και Νίκης10:10Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα09:56Λαμία: Διευρύνουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας09:42Πάτρα: Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι09:28Εξάρχεια: Άγνωστοι έριξαν 5 μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ09:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο