LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2024 12:20 | Ανανέωση: 02 Δεκεμβρίου 2024 12:42

Συρία: Η έκρηξη, η εισβολή στο ανάκτορο του Άσαντ και η απομάκρυνση πολιτών (βίντεο)

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Συρία, με τον πρόεδρο Άσαντ να χάνει εδάφη από τζιχαντιστές. Βίντεο με ισχυρές εκρήξεις στο Χαλέπι αλλά και την εισβολή στο ανάκτορό του στη Δαμασκό κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το Ιράν απέστειλε χιλιαδες μαχητές σιιτικών οργανώσεων στη Συρία στη διάρκεια του πολέμου στη χώρα και, μαζί με τη Ρωσία και την αεροπορική της δύναμη, κατέστησε δυνατό ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να συντρίψει τους αντάρτες και να ξαναθέσει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που είχαν χάσει.

Η έλλειψη αυτών των δυνάμεων για να βοηθήσουν στην αποτροπή επίθεσης που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ημέρες τζιχαντιστές μαζί με οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί τους συνέβαλε στη γρήγορη υποχώρηση των δυνάμεων του συριακού στρατού και στην απόσυρσή του από την πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές του συριακού στρατού. Οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ, έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή του Χαλεπιού.

Το Ισραήλ επίσης τους τελευταίους μήνες ενέτεινε τα πλήγματά του σε ιρανικές βάσεις στη Συρία, παράλληλα με τον πόλεμο στον Λίβανο, κάτι το οποίο όπως δηλώνει αποδυνάμωσε την Χεζμπολάχ και τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Την περασμένη Τετάρτη, η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), οργάνωση στην οποία κυρίαρχος είναι ο άλλοτε συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα, και οργανώσεις σύρων ανταρτών, κάποιες υποστηριζόμενες από την Τουρκία, εξαπέλυσαν έφοδο με ορμητήριο την επαρχία Ιντλίμπ, το έσχατο οχυρό των αντικαθεστωτικών, και κατέλαβαν δεκάδες κοινότητες στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ιντλίμπ και της Χάμας, νοτιότερα. Το Σάββατο κατέλαβαν επίσης το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε άλλο μέτωπο, οργανώσεις ανταρτών προσκείμενες στην Άγκυρα απέσπασαν χθες από τις κουρδικές δυνάμεις την πόλη Ταλ Ριφάατ (βόρεια), κοντά στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τζιχαντιστές φέρεται να εισέβαλαν στο ανάκτορο του Άσαντ

Στο ανάκτορο του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό φέρονται να εισέβαλαν Σύροι αντάρτες με βάση δημοσιεύματα αραβικών ΜΜΕ.

Σχετικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει ένοπλους να περιφέρονται μέσα σε ένα κτήριο, που φέρεται να είναι το προεδρικό παλάτι.

Απομάκρυνση Κούρδων αμάχων από το Χαλέπι

Οι δυνάμεις των Κούρδων ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την απομάκρυνση Κούρδων αμάχων από πολλούς τομείς της επαρχίας του Χαλεπιού μετά την επίθεση ανταρτών και την κατάληψη από φιλοτουρκικές οργανώσεις πόλης στην οποία ζουν δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι.

«Συντονιζόμαστε ενεργά με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του λαού μας και να διευκολύνουμε τη μεταφορά του με κάθε ασφάλεια από την περιοχή Ταλ Ριφάατ (…) προς τις ασφαλείς μας ζώνες στο βόρειο τμήμα της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Άμπντι.

Βίντεο αυτόπτων μαρτύρων που κυκλοφόρησε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου δείχνει εκρήξεις να συγκλονίζουν έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Χαλέπι της Συρίας.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαλεπίου, φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν σε έναν δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα λίγες στιγμές πριν τις εκρήξεις. 

Ειδήσεις σήμερα:

Φοροδιαφυγή - ΑΑΔΕ: “Έρχεται” το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Γυναικοκτονία στην Θεσσαλονίκη: “Δεν την μαχαίρωσε απλά, την ξεκοίλιασε” (βίντεο)

Βουλή - Αστυνομικός: “Το ένα παιδί είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας” είχε πει η μητέρα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο