LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2024 12:43 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2024 13:17

Ξάνθη: Οι έρευνες, τα διασωληνωμένα αδέρφια και το χρονικό της τραγωδίας

Δόθηκε εντολή να γίνει τεχνική πραγματογνωμοσύνη στην εγκατάσταση υγραερίου, που φέρεται να τοποθετήθηκε το προηγούμενο 24ωρο. Μάχη για τη ζωή δίνουν οι δύο αδερφές του 16χρονου.

Συγκλονίζει η τραγωδία στην Ξάνθη με τα τέσσερα παιδιά που εντοπίστηκαν λιπόθυμα σε σπίτι στο Μαγικό το πρωί της Παρασκευής μετά από διαρροή αερίου, με το ένα από αυτά να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αρχικά και οι τρεις αδελφές του που παρελήφθησαν σε κωματώδη κατάσταση από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Εκεί νοσηλεύευται και η μητέρα τους.

Οι δύο αδελφές, 18 και 15 ετών διασωληνώθηκαν ενώ η τρίτη, ηλικίας 20 ετών, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Εξιτήριο πήρε η μητέρα.

Λίγο πριν από τις 13:00 ξεκίνησε η διακομιδή της 18χρονης και της 15χρονης, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, από την Ξάνθη για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και έφθσαν λίγο πριν τις 15:00 τα δύο ασθενοφόρα, συνοδεύομενα από αστυνομικούς σε περιπολικά και μηχανές που διευκόλυναν την ταχεία διέλευση τους από τους δρόμους της πόλης.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να διακομιστούν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, τελικά επιλέχθηκε αυτό του Ιπποκρατείου, που εξειδικεύεται σε κρίσιμα περιστατικά παιδιών.


Στο μεταξύ, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό διερευνά το Αστυνομικό Τμημα Ξάνθης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο πλαίσιο της προανάκρισης δόθηκε παραγγελία για διενέργεια ιατροδικαστικής έρευνας στη σορό του 16χρονου ενώ θα γίνει και τοξικολογική εξέταση.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να γίνει τεχνική πραγματογνωμοσύνη στην εγκατάσταση υγραερίου που φέρεται να τοποθετήθηκε το προηγούμενο 24ωρο. Για την υπόθεση ενημερώνεται διαρκώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ξάνθη - διαρροή αερίου

Τα παιδιά που φέρεται να κοιμόντουσαν στο κάτω όροφο του σπιτιού, εντόπισε λιπόθυμα η μητέρα τους, η οποία κοιμόταν με τον πατέρα τους στον επάνω όροφο, όταν πήγε να τα ξυπνήσει.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταδίδει το xanthinews κάνουν λόγο για ασφυκτικό περιβάλλον στον χώρο που ήταν τα υπνοδωμάτια των παιδιών προσθέτοντας ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν γίνει έξω από το σπίτι εργασίες για εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι λόγω του τραγικού δυστυχήματος στην Ξάνθη αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

«Τώρα προέχει η μάχη των τριών άλλων παιδιών για να βγουν νικητές» σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια για το παιδί που έφυγε. «Το ΕΣΥ είναι μαζί στην οικογένειά τους με όλες του τις δυνάμεις» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, είχαν δηλητηριαστεί από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Φλώρινα.


Ειδήσεις σήμερα:

Γοργοπόταμος: η έκρηξη που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο

Κακοκαιρία “Bora”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Κάμερες - Κόκκινο φανάρι: Τα sms, οι κλήσεις και η ρύθμιση για τροχονόμους κι ασθενοφόρα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29Eurovision 2025: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κλαυδίας και η “Αστερομάτα” που... μάγεψε!23:15Βρετανία: Kατηγορίες σε 21χρονο Ουκρανό για την φωτιά στο σπίτι του Στάρμερ23:01ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι, με... ενδιάμεση στάση το Άμπου Ντάμπι22:46Τραμπ: Πιθανότατα θα επιστρέψω αύριο στις ΗΠΑ22:32Μωρό - Άλιμος: Ο αστυνομικός που το πήρε αγκαλιά μιλά στον ΑΝΤ122:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:03Πέτρου Ράλλη: Οι πρώτες εικόνες με το φορτηγό που έπεσε από τη γέφυρα (βίντεο)21:48Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο