LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2024 19:13

Κολωνός: Ποινές από 4 έως 12 χρόνια για τους 11 ενόχους - 4 στη φυλακή

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με γρήγορους ρυθμούς καθώς την 1η Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης για πολλούς εκ των κατηγορουμένων.

Κολωνός - 12χρονη - δίκη

Ποινές από 4 έτη φυλάκισης έως και 12 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΔ στους 11 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι στην δεύτερη δίκη για την άγρια σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό, που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, τρεις εκ των ενόχων καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ο καθένας, ένας σε 8ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση, τρεις σε κάθειρξη 7 ετών, ένας σε κάθειρξη έξι ετών, σε δύο επιβλήθηκε ποινή 5 ετών και σε έναν φυλάκιση 4 ετών.

Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, σε έξι εκ των καταδικασθέντων. Έτσι στην φυλακή θα οδηγηθούν τέσσερις καταδικασθέντες, καθώς ένας εξ' αυτών είναι φυγόδικος.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί των αναστολών ήταν διαφορετική από την εισαγγελική εισήγηση που έκρινε ότι αναστολή πρέπει να δοθεί μόνο στον κατηγορούμενο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης .

Οι δικαστές αναγνώρισαν επίσης σε οκτώ κατηγορούμενους, ελαφρυντικές περιστάσεις, κατά περίπτωση πρότερο σύννομο βίο, ειλικρινή μεταμέλεια και μετεφηβική ηλικία.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους 11 από τους 17 άντρες ,στην συντριπτική πλειονότητα τους αλλοδαποί που εργάζονται στην περιοχή του Κολωνού, που δικάστηκαν για τα "ραντεβού της φρίκης" με το κορίτσι . Οι δικαστές διαφοροποιήθηκαν με την απόφαση τους επί της ενοχής, με την εισαγγελική πρόταση που είχε ζητήσει ενοχή για 14 εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με την δικογραφία οι κατηγορούμενοι που δικάστηκαν, αρχικά ήταν 18 οι παραπεμφθέντες πλην όμως ένας απεβίωσε, έχουν αναγνωριστεί από το θύμα ως "πελάτες" στα "ραντεβού της φρίκης" κυρίως στην περιοχή των Σεπολίων .

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με γρήγορους ρυθμούς καθώς την 1η Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης για πολλούς εκ των κατηγορουμένων. Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της ανήλικης ,που έφθασε ενώπιον της Δικαιοσύνης το φθινόπωρο του 2022 όταν και αποκαλύφθηκε ότι το κορίτσι πριν πέντε μήνες είχε πέσει θύμα βιασμού, από τον 55χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο και εν συνεχεία μαστροπείας. Όταν ξεκίνησε η φρίκη, το κορίτσι δεν είχε καν συμπληρώσει τα 12 του χρόνια .

Η υπόθεση που ολοκληρώθηκε σήμερα, αφορά την δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αρχές για την δυσώδη υπόθεση του κοριτσιού, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και να δικαστεί πριν την λήξη των ορίων προφυλάκισης η πρώτη ομάδα κατηγορουμένων με βασικό κατηγορούμενο τον 55χρονο, θεωρούμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, καταδικασμένο σε ισόβια και 41 ετών κάθειρξη. Στην πρώτη δίκη είχαν καταδικαστεί επίσης σε πολυετή κάθειρξη ο δεύτερος κατηγορούμενος για μαστροπεία αλλά και οι δεκαπέντε "πελάτες"με ποινές από 13 μήνες έως και 7 έτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο: Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε χρηματαποστολή με λεία 1000000 ευρώ!

Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας της

Ισραήλ - Λίβανος: Αλληλοκατηγορίες για παραβιάσεις της εκεχειρίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο