LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2024 16:04 | Ανανέωση: 26 Νοεμβρίου 2024 16:10

Εκρηξη - Αμπελόκηποι: Σύλληψη 26χρονου από την Αντιτρομοκρατική

Σε ακόμη μία σύλληψη προχώρησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την έκρηξη στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, της οδού Αρκαδίας, στους Αμπελόκηπους.

Έκρηξη - Αμπελόκηποι - Αρκαδίας

Στην σύλληψη ενός 26χρονου, για την έκρηξη στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, της οδού Αρκαδίας, στους Αμπελόκηπους, προχώρησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση εντάλματος που είχε εκδοθεί από τις εισαγγελικές Αρχές.

Το πρωί της Τετάρτης ο 26χρονος Έλληνας θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του αστυνομικού συντάκτη Σπύρου Λεβειδιώτη, πρόκειται για φίλο του Νίκου Ρωμανού. Το δακτυλικό αποτύπωμα του 26χρονου βρέθηκε στην ίδια σακούλα στην οποία είχε εντοπιστεί και δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Ρωμανού.

Στο παρελθόν το όνομα του 26χρονου είχε εμπλακεί στην εισβολή ομάδας νεαρών στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εισβολείς είχαν κρεμάσει μια ταμπέλα στον λαιμό του Πρύτανη, που έγραφε "Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις".

Τότε δεν είχε γίνει κάποια σύλληψη. Ακολούθησε επικήρυξη 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα ως εμπλεκόμενα από την Αστυνομία, υποβλήθηκε δικογραφία στη Δικαιοσύνη και κλήθηκαν στις αρχές του 2021 από τη Δικαιοσύνη, ώστε να απολογηθούν.

Ο συλληφθείς εκινείτο στο παρελθόν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό είχε "απομακρυνθεί".

Στο παρελθόν έχει επίσης συλληφθεί μία φορά, στην δυτική Αττική, κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος, το 2021.

ΑΣΟΕΕ - πρύτανης - ταμπέλα

Η νέα σύλληψη ήρθε λίγα 24ωρα μετά από την προφυλάκιση για την ίδια υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της έκρηξης σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους. Ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται καμία από τις κατηγορίες που του αποδίδονται και φέρεται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού να δήλωσε πως «αρνούμαι μετ' επιτάσεως κάθε κατηγορία σε βάρος μου» όπως αναφέρεται σε υπόμνημα που παρέδωσε στη δικαστική λειτουργό.

Στο υπόμνημα του ο κατηγορούμενος τονίζει πως «δεν έχω συμμετάσχει σε καμία πράξη από αυτές που μου αποδίδονται» και όσον αφορά τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, προσωρινά κρατούμενους, στην υπόθεση αναφέρει: «Με τους συγκατηγορούμενους μου δεν έχω καμία σχέση, δεν ήταν ποτέ άνθρωποι με τους οποίους είχα συναναστραφεί έστω και κοινωνικά και δεν έχω συμμετάσχει σε καμιά πράξη από αυτές που μου αποδίδονται».

Παράλληλα ανέπτυξε σειρά επιχειρημάτων προκειμένου να μην προφυλακιστεί, τα οποία ωστόσο με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα δεν έγιναν δεκτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκυλακάκης για ρεύμα: Επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Αλλαγές στο νυχτερινό τιμολόγιο

Θάνατος φαντάρου στο 424 - Καταγγελία: Επέμβαση μετά θάνατον για συγκάλυψη ιατρικού λάθους

Τάσος Αρνιακός: “Τ’ Αι-Ντριός αντρειεύει το κρύο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην ΟυκρανίαΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Πρόκειται για την ένατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στη Γαλλία από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο