LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2024 17:14

Κυβερνητικές πηγές: Δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος στις τράπεζες

Κατηγορηματική διάψευση, δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο «για έκτακτη φορολογική επιβάρυνση στα τραπεζικά κέρδη».

Χρήματα - Ευρώ - Ομόλογα

Δεν πρόκειται να μπει έκτακτος φόρος στις τράπεζες, τόνισαν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, «σχολιάζοντας δημοσιεύματα για έκτακτη φορολογική επιβάρυνση στα τραπεζικά κέρδη».

Παράγοντες της αγοράς σημείωσαν σχετικά ότι μετά τα placement που έχουν πραγματοποιηθεί, με τελευταίο αυτό της Εθνικής Τράπεζας τον Οκτώβριο θα ήταν εντελώς παράδοξο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τέτοια αιφνιδιαστική επιβάρυνση. Επιπλέον επεσήμαναν πως  μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους ξένους επενδυτές, σημειώνοντας μάλιστα ότι η τραπεζική κερδοφορία είναι αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κρίση στο θέμα του αναβαλλόμενου φόρου.

Αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε την περαιτέρω μείωση του κόστους των προμηθειών προς τραπεζικούς πελάτες, την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης, ιδίως προς μικρότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς και τον περιορισμό της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Θέματα, για τα οποία άλλωστε, υπήρξαν και υπάρχουν δημόσιες παρεμβάσεις που ποικίλουν ως προς τον τόνο τους.

Σημειώνεται ότι ήδη παρατηρούνται πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού τομέα στο Χρηματιστήριο καθώς κυβερνητικές δηλώσεις και διαρροές περί «έκτακτης επιβάρυνσης» δημιουργούν κλίμα. Το χειρότερο για την αγορά, και αυτό το γνωρίζουν τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, θα ήταν να επεκταθεί και στις τραπεζικές μετοχές, σαμποτάροντας καθ’ ολοκληρίαν το στόρι της αγοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Έδειρε ανελέητα την ανήλικη κόρη του, αλλά και τον αστυνομικό που πήγε να τον συλλάβει

Νεκρά βρέφη - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι κατηγορίες της μητέρας της, η έρευνα και η πνευμονίτιδα (βίντεο)

Πέθανε ο Αντώνης Λυμπέρης (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57Πειραιάς: Διακίνηση λαθραίων προϊόντων14:43H Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:26Καβάλα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Ήχησε μήνυμα από το 11214:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο