LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2024 10:28

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Έκκληση ΕΕΣ για την παιδική κακοποίηση

Σειρά δράσεων διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα Δικαιώματα των Παιδιών και Κατά της Παιδικής Κακοποίησης.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης (19/11) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), απευθύνοντας έκκληση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η παιδική κακοποίηση αλλά και τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για μια υποστηρικτική για το παιδί κοινωνία.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, 4000 παιδιά κακοποιούνται σοβαρά κάθε χρόνο. Πάνω από 100 πεθαίνουν και πάνω από 100 μένουν σοβαρά ανάπηρα, ενώ το σύνολο των νέων περιπτώσεων πιθανολογείται ότι ξεπερνά τις 20.000. Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως φορέας Προστασίας, δεσμεύεται για την προστασία των παιδιών και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους στη βάση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και διά του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας υλοποιεί δράσεις με σκοπό την υποστήριξη, τη φροντίδα και την προστασία τους όπως:

  • Εργαστήρια απόκτησης δεξιοτήτων
  • Δομημένες δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νηπιακής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας
  • Δραστηριότητες άτυπης εκπαίδευσης
  • Ψυχοεκπαίδευση - Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
  • Ενισχυτική διδασκαλία
  • Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
  • Δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης

Ο ΕΕΣ, με αφορμή τις Παγκόσμιες ημέρες για το παιδί στις 19 & 20 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του έργου του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Παιδική Προστασία σχεδίασε και υλοποιεί τις κάτωθι δράσεις:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

  • Λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Ευάλωτων, η οποία επισκέπτεται περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας σε εβδομαδιαία βάση. Εκπαιδευμένοι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι παρέχουν με αμεροληψία και εμπιστευτικότητα, ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική, καθοδήγηση και πληροφόρηση σε πολίτες σχετικά με θέματα παιδικής προστασίας όπως η ψυχική υγεία εφήβων, το bulling, η έμφυλη βία, η εμπορία ανθρώπων, η παραβατικότητα ανηλίκων, η χρήση ουσιών κλπ. Ειδικότερα η Κινητή Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης θα επισκεφθεί το Δήμο Περιστερίου στις 29/11/24.
  • Συμμετοχή των ανηλίκων που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ, Αθήνας και Καλαβρύτων σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για την έμφυλη βία, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και την πρόληψη της έκθεσής τους σε κινδύνους κακοποίησης και κάθε μορφής εκμετάλλευσης. Οκτώβριος / Νοέμβριος 2024.
  • Ομαδικές Δραστηριότητες με τα παιδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τα ωφελούμενα παιδιά των Υπηρεσιών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας θα δημιουργήσουν ζωγραφιές, ποιήματα, παραμύθια και θα συζητήσουν σε μικρές ομάδες τις σκέψεις τους. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά εκφράζουν την άποψή τους, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας

  • το Α’ δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, για τα εκατό παιδιά του Κοινωνικού του Φροντιστηρίου και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά δρώμενα, να απολαύσουν τη μουσική και να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση από ομάδα εθελοντών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας. Η Procter & Gamble θα προσφέρει προσωπικό δώρο στο κάθε παιδί.
  • Στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα εορταστική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει στολισμό του Δέντρου των ευχών με τα παιδιά, καθώς και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, όπως παράσταση από ταχυδακτυλουργό, δημιουργία κατασκευών, δώρα και μουσική από DJ. Επίσης, στην εκδήλωση θα εκτεθούν οι ζωγραφιές των ωφελούμενων παιδιών των προγραμμάτων μας, με θέμα τα Δικαιώματα των Παιδιών.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ουκρανία εκτόξευσε για πρώτη φορά βρετανικούς πυραύλους “Storm Shadow” στη Ρωσία

Αγόραζε φάρμακα στην Ελλάδα και τα πουλούσε παράνομα στη Γαλλία (εικόνες)

Μέγαρα: Η “καφετζού” και οι συνεργοί της που πήραν 850000 ευρώ από ηλικιωμένο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου12:43Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από κατάστημα12:29Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα12:15Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο