LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2024 10:45 | Ανανέωση: 18 Νοεμβρίου 2024 13:03

Κικίλιας: Η διαγραφή Σαμαρά ήταν δυσάρεστη, αλλά αναπόφευκτη

Η αντίδραση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την Νέα Δημοκρατία και το μήνυμα για το εσωτερικό του κόμματος.

Αντώνης Σαμαράς - Βασίλης Κικίλιας

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή για μας στην παράταξη και σε ανθρώπινο επίπεδο αν θέλετε. Εμένα με στενοχωρεί, αλλά ήταν και αναπόφευκτη όμως», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται τη στιγμή που το timing είναι κατάλληλο. «Όταν υπάρχουν προσωπικές έριδες και μια εσωστρέφεια, αυτό προκαλεί αποστροφή ξέρετε. Ο εσωτερικός διάλογος, κι αυτό είναι υγεία για τα κόμματα, πρέπει να γίνεται επί τη βάσει πραγματικών δεδομένων και γεγονότων».

Αναφερθείς μάλιστα στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ο υπουργός δήλωσε πως ο πατριωτισμός και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αποδεικνύεται στην πράξη και με πράξεις. «Ο φράκτης στον Έβρο και η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων, το πώς το Λιμενικό μας υπερασπίζεται τα θαλάσσια σύνορα, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και την Ευρώπη, τα Rafale, οι Bellhara και τα F35, όλα αυτά είναι πατριωτικές επιλογές. Αν τα συνοψίσει κανείς, αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε μια ενιαία συνεκτική πολιτική σε ό,τι έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια και την άμυνα. Κι αυτό δεν ήταν κατ΄αποκοπή. Στο δικό μου υπουργείο υλοποιείται ένα πρόγραμμα 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για υλικοτεχνική υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό πολύ σημαντικό σε αυτό το παζλ και σε αυτήν την εξίσωση. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνεται οποιεσδήποτε διεργασίες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη διάσπαση της ΝΔ, δεδομένου ότι υπάρχει κάποιος αριθμός από βουλευτές κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε:

«Όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί έχουμε πλήρη επίγνωση του ρόλου μας και του λόγου για τον οποίον επανεκλεγήκαμε το 2023, που είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου, μικρά και μεγάλα, και φυσικά να προασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Υπό αυτό το πρίσμα, εγώ δεν μπορώ να δω κάτι τέτοιο. Δεν είναι στον ρόλο μου να ερμηνεύσω ούτε να γίνω μελλοντολόγος. Μπροστά μας είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, μπροστά μας είναι κι η απόφαση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα αποτελεί και πρόταση της κυβερνήσεως για τη θέση του/της Προέδρου της Δημοκρατίας».

"Στη Βαλένθια δεν ήχησε το 112 και αυτό οδήγησε σε ανθρώπινη τραγωδία"

Βαλένθια - Εγκλωβισμός - Γυναίκα - Όχημα
Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε και γύρω από θέματα κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, με τον κ. Κικίλια να επισημαίνει ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας. «Δώσαμε μια τεράστια μάχη 7-8 μήνες στην αντιπυρική περίοδο με μετρήσιμα πολύ καλά αποτελέσματα: μείον 14% των καμμένων της τελευταίας εικοσαετίας τη φετινή χρονιά στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και συνεχίζουμε μαζί και στο θέμα των πλημμυρών και άλλων ακραίων φαινομένων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ καλή τη συνεργασία και με τον Νίκο Χαρδαλιά, κυρίως και σε επίπεδο διαλειτουργικότητας (στρατός, αστυνομία, πολιτική προστασία, πυροσβεστική, εθελοντές), ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε:

Σε περίπτωση που μας έρθει μια επικίνδυνη κακοκαιρία, έχουμε τα σχέδιά μας επιτελικά και επιχειρησιακά, με δυνατότητα πρόγνωσης από τους μετεωρολόγους μας, ενημέρωση του κοινού μέσω του 112, το οποίο λοιδορήθηκε και χτυπήθηκε. Δυστυχώς στη Βαλένθια δεν ήχησε το 112 και αυτό οδήγησε σε μια ανθρώπινη τραγωδία», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” – Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα τσακωθεί με την Πόπη πριν “φύγει” ο Παναγιωτάκης (βίντεο)

Τηλεργασία - Εργατικό ατύχημα: Νομικό κενό για την αναγνώρισή του (βίντεο)

Ηλεία: Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια και τα πέταξαν στα σκουπίδια (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαύριο: Συνελήφθη Τούρκος για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία15:14Σμύρνη: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές - Δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμό15:00Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 14:43Σάμος: Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου - Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου (βίντεο)14:31Μαρινάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς14:17Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές14:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέοι διάλογοι στελεχών και αγροτών στο φως13:53Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν τα συνεργεία αυτοκινήτων (εικόνες)13:39Νομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους13:26Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο13:12Πειραιάς: Συνελήφθησαν ανήλικοι με "γκάμα" ναρκωτικών σε σακίδιο12:59Πως να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο;12:45Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης: Θα διασφαλίσουμε ότι τα σκάφη δεν θα αναχωρούν καν από τις ακτές της Λιβύης (εικόνες)12:31Μεσολόγγι: Ομόφωνα ένοχος ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου 12:15Δίκη Φιλιππίδη - Εισαγγελέας: Απαλλαγή του ηθοποιού και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού11:59Αργολίδα: Κουκουλοφόροι ανατίναξαν ATM - Πυροβόλησαν τους αστυνομικούς για να γλιτώσουν (εικόνες) 11:45Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ11:31Καισαριανή: Μηχανή "καρφώθηκε" σε φορτηγάκι - Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα στη ΜΕΘ (βίντεο)11:15Μέγαρα: 36χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε μητέρα, αδερφή και θείο10:50Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο εντός υπογείου πάρκινγκ - Καταστράφηκε ολοσχερώς (εικόνες)10:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο