LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2024 17:43

Μεσσήνη: Κέντρο Υγείας χωρίς παιδίατρο για 1,5 χρόνο

Τα παιδιά της Μεσσήνης επηρεάζει η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας, με τους γονείς να αναγκάζονται να τα μεταφέρουν στην Καλαμάτα, όταν ασθενούν.

Παιδιατρικό Νοσοκομείο - Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού

Σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις γιατρών υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης Μεσσηνίας. Και αυτά επηρεάζουν το Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς και τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής.

Ο Δήμος Μεσσήνης διεκδικεί τη λύση τους στην 6η ΥΠΕ και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συναντηθεί και με τον υπουργό Υγείας.

Το θέμα έθεσε στο Συμβούλιο η σύμβουλος της μειοψηφίας Σοφία Γιάνναρη, η οποία επεσήμανε ότι το Κ.Υ. Μεσσήνης δεν έχει κανένα παιδίατρο και η πόλη έχει ιδιώτη παιδίατρο μόνο κάθε Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Καλαμάτα, όταν αρρωσταίνουν.

Η κ. Γιάνναρη κάλεσε τον δήμαρχο να κινητοποιηθεί, ώστε να υπάρχει παιδίατρος τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι κι ενημέρωσε ακόμα ότι το Κέντρο Εφημέρευσης στη Λογγά δεν έχει γιατρό τα πρωινά.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος πληροφόρησε ότι από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης τον ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει πρόβλημα στο Κέντρο Εφημέρευσης Λογγάς για ένα μήνα, γιατί οι 3 από τους 6 αγροτικούς γιατρούς κλήθηκαν, όπως είχαν ζητήσει, να κάνουν την ειδικότητά τους. Ακόμα, η ετήσια σύμβαση με τη νοσηλεύτρια που παρείχε υπηρεσίες τα πρωινά, έληξε.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κ. Γεωργόπουλος ενημερώνεται από τον διευθυντή του Κ.Υ. για τα προβλήματα και τα αιτήματα και σημείωσε: “Θα διεκδικήσουμε τη λύση τους από την 6η ΥΠΕ. Προσπαθούμε για πάνω από 1,5 χρόνο για παιδίατρο. Θα επισκεφθώ και τον υπουργό για το Κέντρο Υγείας. Η κατάστασή του επηρεάζει το Κέντρο Εφημέρευσης και τα Περιφερειακά Ιατρεία”.

Ακόμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος θα βάλει χρήματα με τροποποίηση του προϋπολογισμού για τη συντήρηση του παλιού Κτηνιατρείου Λογγάς, ώστε να ετοιμάσουν το κτήριο που είναι κατάλληλο, για να φιλοξενήσει τον σταθμό του ΕΚΑΒ την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Ο δήμος επιδιώκει πιο σωστή και πιο άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης με το αναγκαίο προσωπικό”, παρατήρησε σχετικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Διονυσόπουλος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι και ρώτησε τον δήμαρχο “τι έχετε σκοπό να κάνετε για την αντιμετώπισή τους;”. Παρατήρησε ότι εδώ και 5 - 6 χρόνια η γιατρός πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στο Π.Ι. Ιατρείο Πεταλιδίου και δεν είναι σίγουρο ότι αυτό γίνεται κάθε εβδομάδα, ενώ ανέφερε πως παλιότερα πήγαινε και στα άλλα χωριά.

Ο κ. Διονυσόπουλος ενημέρωσε ότι για τα άτομα της οικογένειάς του που έχουν μεγάλη ανάγκη για τα φάρμακά τους, πληρώνει 5 ευρώ τη συνταγή, διαμαρτυρόμενος ότι αυτό δεν είναι παροχή δημόσιας υγείας.

Απαντώντας, ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι και αυτά τα προβλήματα σχετίζονται με την προβληματική κατάσταση του Κ.Υ. Μεσσήνης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος: Νεκρή φοιτήτρια από την Ελλάδα σε θανατηφόρο τροχαίο (εικόνες)

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: O Βασίλης Μαντζουράνης από τις “Δυτικές Συνοικίες” ο 53χρονος που σκοτώθηκε

Ηράκλειο: Η απίστευτη ιστορία του σκύλου που έσωσε τη ζωή ενός γείτονα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο