LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2024 09:46

Βόλος: Απείλησε τη σύντροφο του ότι “θα πάθει ότι η 43χρονη στο Αγρίνιο”

Ποια είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον άνδρα. Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος και πώς περιέγραψε το περιστατικό η γυναίκα.

Βιασμός - σεξουαλική κακοποίηση - κακοποίηση

Στον προθάλαμο της φυλακής βρέθηκε για λίγο ένας νεαρός Βολιώτης, ο οποίος απείλησε τη σύντροφό του, ότι εάν τον κοροϊδέψει θα πάθει ό,τι έπαθε η 43χρονη, στο Αγρίνιο που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο πρώην φίλο της.

Ο κατηγορούμενος παρά το γεγονός ότι απέδωσε σε αστείο την παραπάνω φράση, ισχυριζόμενος ότι την εκστόμισε ως «πλάκα» παρόντος του γιου της συντρόφου του, καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών από τους οποίους έπρεπε να εκτίσει τους δύο.

Στους υπόλοιπους 10 το δικαστήριο, (Αυτόφωρο Μονομελές), αποφάσισε να του χορηγήσει αναστολή, ενώ η έφεσή του αποφασίστηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα επί τριετία μόνο σε περίπτωση που δεν παραβιάσει τον περιοριστικό όρο της μη προσέγγισης της γυναίκας στα 50 μέτρα απόσταση. Έτσι έμεινε εκτός φυλακής, δηλώνοντας πως την αγαπάει, την εκτιμά απεριόριστα ως άνθρωπο και πως θα φύγει από το σπίτι της, όπου διαμένει, μαζί με τον γιο και την ανήλικη κόρη της. Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα, όταν ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο σπίτι της συντρόφου του με έναν φίλο του.

Το θύμα της υπόθεσης στην κατάθεσή της είπε ότι ξαφνικά άρχισαν να λογομαχούν, για ασήμαντη αφορμή, με τον κατηγορούμενο να βρίζει τα θεία και την ίδια με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα πήρε και τα κλειδιά, όπως είπε του αυτοκινήτου, που της είχε κάνει δώρο ο ίδιος, ενώ εκείνη εκνευρίστηκε με αυτή τη συμπεριφορά του, αφού δεν της επέτρεπε να πάει στο όχημα και να παραλάβει κάποια έγγραφα που είχε μέσα.

Ακόμη την απείλησε λέγοντας «φύγε από μπροστά μου γιατί θα σκοτώσω. Βλέπαμε στον υπολογιστή την είδηση για το φονικό στο Αγρίνιο και μου είπε πως άμα μου κάνεις κάποια π…α θα πάθεις και εσύ τα ίδια» ανέφερε η γυναίκα χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για έναν οξύθυμο άνθρωπο ο οποίος τη βρίζει συχνά και μετά από αυτές τις απειλές φοβήθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία υποβάλλοντας σε βάρος του καταγγελία. Ερωτηθείσα από την έδρα γιατί δεν διακόπτει τη σχέση μαζί του, η μάρτυρας υποστήριξε ότι πίστευε πως θα βελτιωθεί ως άνθρωπος και συμπλήρωσε πως πρώτη φορά τον κατήγγειλε.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, παραδέχθηκε πως νευριάζει εύκολα, αποδίδοντάς το στην κούραση της δουλειάς, αλλά ισχυρίστηκε ότι την αγαπά και πως δεν θα της έκανε ποτέ κακό.

Πρόσθεσε δε ότι οι γυναίκες είναι μπουμπούκια και δεν πρέπει να τις πειράζει κάποιος, και ζήτησε συγγνώμη. Μίλησε για αστείο αυτό που ανέφερε για το Αγρίνιο, προκαλώντας την ενόχληση της εισαγγελέα, η οποία του τόνισε ότι μια ανθρωποκτονία δεν είναι αστείο γεγονός και πως οι ισχυρισμοί του για μπουμπούκια τα οποία δεν πρέπει να πειράζονται καταρρίπτονται, καθώς έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για βιασμό όταν ήταν ανήλικος.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή και κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη που αντιμετώπιζε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή.

Πηγή: magnesianews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα Θέρμανσης: Οι προθεσμίες και πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Βραζιλία: Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά σκοτώθηκε μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο (εικόνες) 

Γεωργιάδης: Ο προσωπικός γιατρός, τα απογευματινά χειρουργεία και το ΕΣΥ (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του.

Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Η επιχείρηση έγινε μέσω του ποταμού Αράχθου, καθώς το χωριό είναι αποκλεισμένο οδικώς, λόγω πτώσης βράχων.

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική ΣύσκεψηΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου Θεσσαλικού μπλόκου στην Ε.Ο. στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες Γυμνασίου εντοπίστηκαν σε κατάσταση οξείας μέθης στην ΚαλαμαριάΣήμερα 15:07 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκαν από περαστικούς και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο. Η μια εξ αυτών, πού ήταν σε ημιλυπόθημη κατάσταση, παρέμεινε για νοσηλεία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Πυρκαγιά και τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στον Ε65 (εικόνες)16:38Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!16:24Κόσοβο: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 28 Δεκεμβρίου 16:10Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση τριών ανηλίκων 13-14 ετών15:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:42Λασίθι: Διάσωση 35 μεταναστών, νότια της Ιεράπετρας15:28Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες Γυμνασίου εντοπίστηκαν σε κατάσταση οξείας μέθης στην Καλαμαριά15:14ΟΗΕ: Το Αφγανιστάν χρειάζεται 129 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη σεισμόπληκτων περιοχών - Μειώνονται οι δωρεές14:59Αλβανία: Φονική κακοκαιρία με καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες14:44Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων14:30UNICEF: Τουλάχιστον δύο παιδιά σκοτώνονται κάθε ημέρα στη Γάζα μετά την εκεχειρία14:15Καλαμάτα: Παιδάκια 3 και 4 ετών εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν μόνα τους στο δρόμο14:01Αιγάλεω: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ελβετίας13:46F1 – Λας Βέγκας: Ακυρώθηκαν Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι13:32Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς στη Γάζα13:18Τραγικό δυστύχημα στη Καβάλα: 85χρονος βρέθηκε στο κενό της πολυκατοικίας13:04Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός κινούνταν ανάποδα σε μονοδρόμους για να γλυτώσει έλεγχο12:50Το σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, επιμένει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ12:36Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια της Μόσχας12:22Θεσσαλονίκη: 20χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα12:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο