LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2024 08:23 | Ανανέωση: 11 Νοεμβρίου 2024 08:24

Νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα - Γαλεντέρης: Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν αρκούν για βέβαιο συμπέρασμα

Τι είπε ο γνωστός ιατροδικαστής μιλώντας για την διαδικασία τοξικολογικού ελέγχου των σορών και τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στα οποία μπορεί να οδηγήσει.

Δημήτρης Γαλεντέρης - Ιατροδικαστής

Την εκτίμηση ότι… “δεν περιμένει πολλά” από τις τοξικολογικές εξετάσεις καθώς από μόνες τους δεν επαρκούν για να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά την απόδοση υπαιτιοτήτων σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, εξέφρασε την Δευτέρα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας για την υπόθεση νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών, οι τοξικολογικές είχαν βγει “καθαρές”.

Ο κ. Γαλεντέρης όσον αφορά όλες τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται εκ των υστέρων στο φως σχετικά με την οικογένεια και άλλα βρέφη, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις όταν γίνονται ως καταθέσεις στο πλαίσιο δικογραφιών αρμοδίως και ενόρκως, δηλαδή ενώπιον των διωκτικών αρχών, τότε λαμβάνονται υπόψη. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, αδικήματα, καταγγελίες, απειλές, αναφορές κλπ. δεν οφείλουν να ληφθούν υπόψη.

Επίσης όσον αφορά την πρόσφατα διακινηθείσα πληροφορία ότι βγήκαν “καθαρές” οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό παιδιού με το όνομα Παναγιώτης, ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι ανακριβές και ότι μάλλον πρόκειται για εξετάσεις άλλυο βρέφους.

Ερωτηθείς αν μια τοξική ουσία μπορεί να ανευρεθεί στη σορό του θανόντος και πολύ καιρό μετά τον θάνατο σχολίασε ότι μπορεί, εφ’ όσον η χορήγηση της ουσίας έγινε αιφνιδιαστικά και συνδέθηκε αιτιωδώς με την επέλευση του θανάτου.

Σχετικά με την περίπτωση πρόκλησης ασφυξίας με συμπίεση μαξιλαριού “κόντρα” στο πρόσωπο του θανόντος ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια συνήθως δεν προκαλεί εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο από τις οποίες μπορεί ο ιατροδικαστής να εξάγει συμπεράσματα, παρά μόνο μελάνιασμα το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε σειρά ενδεχομένων μεταξύ των οποίων και η ενέργεια αυτή.

Τέλος μιλώντας για τα ρούχα των εκάστοτε θανόντων, ο κ. Γαλεντέρης αποκάλυψε ότι μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία ανάλογα με τις ουσίες οι οποίες θα εντοπιστούν επάνω τους, αρκείνα μην έχουν υποστεί πλύση ή τροποποίηση.

Δημογλίδου: Άνθρωποι που ήξερα, δεν μιλούσαν στις αρχές

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή για το ίδιο θέμα, τόνισε ότι αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας, ο εισαγγελέας να ζητήσει από το Ανθρωποκτονιών να αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Τον τελευταίο καιρό έχουν ανοίξει στόματα και έρχονται νέα στοιχεία στη δημοσιότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι που τα αποκαλύπτουν σήμερα στα ΜΜΕ, δεν είχαν αναφέρει τίποτα στην Αστυνομία, όταν έκανε τις έρευνες», είπε στη συνέχεια η κ. Δημογλίδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή - Λίβανος: Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμούς (εικόνες)

Καιρός: Καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις την Δευτέρα

Πειθαρχική δίωξη στον οδηγό λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο μεθυσμένος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Σήμερα 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο