LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2024 18:41

ΣΥΡΙΖΑ: “Αποστάτες όσοι ανεξαρτητοποιηθούν”, λένε οι 4 υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος

Το κόμμα πέραν της διάσπασης οδηγείται και σε κοινοβουλευτική έκπτωση, καθώς με μία ακόμη αποχώρηση βουλευτού, χάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περνάει στο ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας έτσι έναν δραματικό κύκλο 15μηνης αναταραχής.

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΈΔΡΙΟ

Κίνημα που φιλοδοξεί να καλύψει το «προοδευτικό κενό» στον πολιτικό χάρτη ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Ταύρο ενώπιον υποστηρικτών του, παραπέμποντας για το όνομα στις αποφάσεις της βάσης.

Λίγο αργότερα και, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν απόπειρα ρευστοποίησης του κόμματος και προειδοποίησαν με τον χαρακτηρισμό της «αποστασίας», όσους βουλευτές σκέφτονται να ανεξαρτητοιηθούν.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας ότι «όποιος είναι ικανός να διορθώνει λάθος, είναι ικανός για να προχωρήσει μπροστά και δυνατά». 

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΈΔΡΙΟ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς είπε ότι «ζούμε στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για πολύ καιρό και έχουμε και πάρα πολύ σοβαρά συμπεράσματα καθώς πορευόμαστε στους νέους αγώνες: Αυτά τα λίγα 24ωρα απέδειξαν ότι υπήρχε ένα σχέδιο διάλυσης των διαδικασιών και της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινούσε από τις παραιτήσεις, τη μη συμμετοχή στα όργανα μέχρι τη χθεσινή μεθοδευμένη προσπάθεια να μην μπει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του συνεδρίου». Σχολίασε ότι «όποιος έχει την πλειοψηφία δεν κάνει θεατρινισμούς αλλά επιδιώκει την ηρεμία και την ψηφοφορία και ήρθε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο σε αυτούς που προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδικασία αλλά και στο πανελλήνιο που τις τελευταίες μέρες ενημερώνεται ψευδώς και μονομερώς για τα τεκταινόμενα στο κόμμα μας».

Ο κ. Παππάς είπε ότι η ΚΟ θα συνεχίσει τη δουλειά που έχει δρομολογήσει και τόνισε ότι «όσοι πάρουν την απόφαση να αποστερήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κουβαλούν πάντα ένα ιστορικό στίγμα. Κάλεσε «όσους το σκέφτονται ή θύμωσαν ή έχουν σκεπτικισμό σε σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες να το ξανασκεφτούν και να μην ποντάρουν σε εγχειρήματα τα οποία είναι θνησιγενή». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι η πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και τους προοδευτικού χώρου», πρόσθεσε. 

ΣΥΡΙΖΑ - Συνέδριο - Γκλέτσος

Φάμελλος: «Η διαπλοκή έχει βάλει στόχο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιωματική αντιπολίτευση»

«Είμαστε όλοι εδώ» διεμήνυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώθηκε η «αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ότι είναι ο «μοναδικός δρόμος για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή». Υπογράμμισε επίσης ότι επιβεβαιώθηκε πως τα όσα κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες ήταν «fake news» καθώς το «65% των συνέδρων ψήφισαν θετικά τις τέσσερις υποψηφιότητες», απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να «μποϋκοτάρουν» το συνέδριο. «Χθες και σήμερα επιστρέψαμε στην πολιτική», καθώς έγινε «πολιτική συζήτηση» είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε «αγωνίες που εκφράστηκαν «αλλά και σε «λάθη που ξεκαθαρίστηκαν». «Συμφωνήσαμε να ξαναγίνουμε κόμμα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «δε θα περιμένουμε την εκλογή προέδρου αλλά από τη Δευτέρα θα βρεθούμε στις τοπικές κοινωνίες». «Να καλέσουμε όλους τους συντρόφους το ΣΥΡΙΖΑ του ’15, του ’19, του ’23 να ξαναχτίσουμε το νέο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο να υπερασπιστούμε το σπίτι μας», ανέφερε, κάνοντας λόγο για ένα «κόμμα ανοιχτό σε όλους του δημοκρατικούς πολίτες». Συνεχίζοντας, τόνισε πως επιβεβαιώθηκε το «σχέδιο εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ» και απάντησε σε όσους λένε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε» ότι «είναι εδώ ριζωμένο στην κοινωνία, στις αξίες της Αριστεράς, στην ιστορία της Αριστεράς». Έκανε αναφορά σε «τρεις προσπάθειες να μπλοκάρουν δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος», κατηγορώντας την πλευρά Κασσελάκη ότι στη συνέχεια «θυματοποιήθηκε » με «τραμπικό» τρόπο. «Το σχέδιο αυτό ετοιμάστηκε έξω από το ΣΥΡΙΖΑ το υποστηρίζει η διαπλοκή» είπε, ενώ διαμήνυσε στους βουλευτές που αποχώρησαν ότι δε θα πάνε στο «κόμμα Κασσελάκη αλλά θα παρέχουν υπηρεσίες στον Ανδρουλάκη και στη διαπλοκή». «Η διαπλοκή έχει βάλει στόχο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιωματική αντιπολίτευση». 

ΣΥΡΙΖΑ - υποψήφιοι Πρόεδροι - Φάμελλος - Φαραντούρης - Πολάκης - Γκλέτσος

Πολάκης: «Η προσπάθειας μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Καλώ τους βουλευτές που δήλωσαν ή σκέφτονται να αποχωρήσουν, να το ξανασκεφτούν»

«Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Ζήσαμε χθες το σόου της κατάθεσης των υποτιθέμενων υπογραφών που έλαβαν την καυστική και αποτελεσματική απάντηση από τον πρόεδρο του συνεδρίου Γιάννη Μαντζουράνη ότι οι πλειοψηφίες καθορίζονται με ψηφοφορίες και όχι με υπεύθυνες δηλώσεις. Αν είχαν την πλειοψηφία το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν μομφή στο προεδρείο αλλά δεν το έκαναν γιατί θα έχαναν. Μόλις είδαν ότι δεν τους παίρνει, αποχώρησαν και ανακοίνωσαν κόμμα», είπε ο Παύλος Πολάκης. Πρόσθεσε ότι «το σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ 5% που θα ασχολείται με μέρος των δικαιωμάτων απέτυχε οικτρά». Ο υποψήφιος πρόεδρος κάλεσε «όλους τους σύντροφος βουλευτές και αυτούς που δήλωσαν ότι αποχωρούν, να το ξανασκεφτούν, και αυτούς που το σκέφτονται, να μην το πράξουν. Γιατί μπορεί σε λίγο καιρό αυτός που τους το προτείνει να μην είναι καν στην Ελλάδα». Επίσης του κάλεσε «να σκεφτούν καθαρά ότι η κοινωνίας μας χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και μια νέα κυβερνώσα δύναμη αύριο». «Σε αυτό το δημοκρατικό προσκλητήριο έχουν όλοι θέση», είπε. 

Φαραντούρης: «Η Ιστορία ποτέ δεν ήταν επιεικής με όσους απεργάστηκαν ανατροπές»

«Το χαμόγελο σήμερα είναι πιο φωτεινό από κάθε άλλη μέρα. Η Ιστορία ποτέ δεν ήταν επιεικής με όσους απεργάστηκαν ανατροπές. Επειδή φαίνεται ότι ένα σχέδιο ανατροπής των κοινοβουλευτικών ισορροπιών εξυφαίνεται τις τελευταίες ώρες. Να ενημερώσουμε τους φίλους κοινοβουλευτικούς ότι η Ιστορία δεν θα είναι επιεικής μαζί τους. Η στέγη τους ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, πυλώνας της προοδευτικής παράταξης, αύριο κυβέρνηση της χώρας», είπε ο Νικόλας Φαραντούρης. Ανέφερε ότι «οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για όσα φαίνονται να εξελίσσονται ραγδαία τις τελευταίες ώρες προϋπήρχαν και ειναι απόδειξη του σχεδίου…». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους αποχώρησαν. Δεν μας αφορά προχωράμε ενωμένοι. Η ιδεολογική δεξαμενή μας μας επιτρέπει να ορθώσουμε σήμερα το αντιπολιτευτικό μας ανάστημα και αύριο το κυβερνητικό πρόγραμμα μας. Η κυβερνητική προοπτική μας πρέπει να είναι το κοινό μας μέλημα και ο αγώνας», συνέχισε. 

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΈΔΡΙΟ

Γκλέτσος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο σήμερα στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο σήμερα στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού» ανέφερε ο Απόστολος Γκλέτσος και πρόσθεσε: «Έφτασε στο σημείο να στείλει ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν σίγουρα με την αριστερά και σίγουρα με την πολιτική που τους συναντάς στη νύχτα για να "διαλύσουν" το συνέδριο. Το στίγμα θα μείνει και σε εμάς, τον πήραμε και τον κάναμε αρχηγό μας. Θα προσπαθήσουμε γρήγορα να το πετάξουμε από πάνω μας. Θέλει από αύριο πολλή δουλειά για να κερδίσουμε πίσω τον κόσμο που έχει φύγει από μας όχι μόνο λόγω Κασσελάκη».

Κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ο οποίος θα είναι «πρώτος μεταξύ ίσων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρένθεση, δεν ήταν φωτοβολίδα, το απέδειξε με την κυβέρνηση 4,5 χρόνια του Τσίπρα και των συντρόφων του», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αυτό που αποφάσισε είναι «να συνεχίσει να είναι παραμάγαζο του Μαξίμου και του Μητσοτάκη». 

Ωστόσο το κόμμα πέραν της διάσπασης οδηγείται και σε κοινοβουλευτική έκπτωση, καθώς με μία ακόμη αποχώρηση βουλευτού, χάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περνάει στο ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας έτσι έναν δραματικό κύκλο 15μηνης αναταραχής.

Μετά τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τη Ραλλία Χρηστίδου και τον Πέτρο Παππά (που απέστειλε ήδη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής), το Σάββατο δήλωση ανεξαρτητοποίησης έκανε και η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε “ποντικούς” που άδειασαν διαμέρισμα (εικόνες)

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφώνΧθες 23:13 | Ειδήσεις

Την διαφαινόμενη θετική στάση Τραμπ, προδίδουν ίσως και τα πρώτα σχόλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη Σύνοδο. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του ήταν «στον σωστό χρόνο και πολύ χρήσιμη».

Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζειΧθες 21:36 | Ειδήσεις

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή, ενώ ο ίδιος παραμένει στο Δρομοκαϊτειο

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάνΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 64χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ και 42χρονου συγγενή της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του παιχνιδιού.

Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη στους νέους και μπορεί να αποβεί και μοιραία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο μόνο εφόσον τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση23:59Ατρόμητος: Φιλικό με πολλά νεύρα και ήττα από τη Λάτσιο23:50Ο Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφών23:40Παγκόσμιο Νέων Γυναικών: Χάλκινη η εθνική23:26Σάλος με προπονητή που τράβηξε τα μαλλιά αθλήτριας, επειδή έχασε η ομάδα στον αγώνα (βίντεο)23:12Diamond League Σιλεσία: Δεύτερος ο Καραλής με επίδοση στα 6.00μ. για 10η φορά22:57Αλάσκα: Προπαρασκευαστικά έγγραφα για το τετ-α-τετ Τραμπ – Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή στο Άνκορατζ22:43Ρωσία: Λεωφορείο ανετράπη λόγω ομίχλης (βίντεο)22:28Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει22:14Κέρκυρα: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο με προορισμό την Γερμανία21:59Γιώργος Μαζωνάκης: Για 3η μέρα παραμένει έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο21:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά21:29Ερντογάν: Έτοιμη η Άγκυρα να συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία21:15Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάν21:00Πούτιν: Η επίσκεψη στην Αλάσκα ήταν "χρήσιμη και επίκαιρη"20:46Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλ20:31Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει20:17Ο Τραμπ μετέφερε στον Ζελένσκι την πρόταση Πούτιν για ουκρανική απόσυρση από Ντονέτσκ – Λουχάνσκ20:02Φωτιά στα Καλάβρυτα – Ήχησε το 112 19:47Φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες στον Τραμπ για την ενημέρωση σχετικά με την Αλάσκα19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο