LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2024 13:57

Κασσελάκης: Είμαστε η συνέχεια του δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ

"Εσείς θα αποφασίσετε πώς θα λέγεται, είναι δικό σας, δεν είναι δικό μου. Εσείς θα το βαφτίσετε... Θα είστε ιδιοκτήτες, και ο πρόεδρός του υπηρέτης σας" είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το νέο του κόμμα. 

Στέφανος Κασσελάκης - Νέο κόμμα

Τη δημιουργία του νέου του κόμματος ανακοινώνει αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όσος βρέθηκαν εκεί για τη στήριξη που του δίνουν κι αφιέρωσε τις ανακοινώσεις στη Χρύσα, τη μητέρα ενός 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη, η οποία του έστειλε μήνυμα. «μην τους κάνεις το χατίρι, είμαστε μαζί σου».

«Πρέπει να βγει το κοινωνικό σύνολο μπροστά. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε πολιτική μαζί», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη ημέρα επειδή δημιουργείται ένα κίνημα δημοκρατίας, ελεύθερων πολιτών, ένα κίνημα προόδου», πρόσθεσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε, «Χθες βρεθήκαμε σε δίλημμα: Νομιμοποιούμε τη διαδικασία και με τη σιωπή μας να την κάνουμε νόμιμη ή να μιλήσουμε; Γιατί όντως η σιωπή δεν είναι ανοχή είναι συνενοχή».

«Σε αυτό το δίλημμα φωνάξαμε δυνατά κάθε μέρα. Κάθε μέρα που εσείς στηθήκατε στις ουρές για να ψηφίσετε συνέδρους. Μια ομάδα χωρίς δεδομένα καταφέραμε να κερδίσουμε ολόκληρο κομματικό μηχανισμό σε λίγες εβδομάδες. Γι' αυτό δεν ανακοίνωναν αποτέλεσμα. Ό,τι χαρακτηρισμό θέλετε να τους προσάψετε είναι δημοκρατικό σας δικαίωμα. Από εκεί και πέρα εμείς το βάζουμε στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης - Νεό Κόμμα

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κ. Κασσελάκη δεκάδες άνθρωποι. Μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος αποχώρησε και αυτός χθες βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου και άλλοι.

«Η ιστορία θα τους κρίνει», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στους εσωκομματικούς τους αντιπάλους και συνέχισε, «Να θυμίσουμε στους αγωνιστές της αριστεράς που επέλεξαν εκείνη την πλευρά ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Είχαν τη VIP αίθουσα με τους ελεγμένους από το κόμμα συνέδρους και η άλλη της πλέμπας. Και εγώ όπως είπα χθες είμαι πάντα με την πλέμμπα. Τους ευχόμαστε καλή τύχη στη διαχείριση των πόρων, ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις. Εμείς σε αντιδημοκρατικό κόμμα δεν μένουμε»

Κασσελάκης - Νεό Κόμμα

Κασσελάκης - Νεό Κόμμα

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο X είχε καλέσει τους υποστηρικτές του σε "ραντεβού" στα γραφεία του στον Ταύρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα

ΥΠΟΙΚ – τεκμήρια: Τι αλλάζει για τους φορολογουμένους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

«Καλές πιθανότητες» να ηγηθεί του Eurogroup βλέπει για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά την κρίση χρέους, «η εκλογή του θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα».

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείοΣήμερα 09:35 | Ειδήσεις

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια και πυρετό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Ξυλούρης11:38Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36Γλυφάδα: Επτά εμπρηστικές ενέργειες σε λύκειο μέσα σε τρεις ημέρες08:22Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο