LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2024 09:35 | Ανανέωση: 09 Νοεμβρίου 2024 09:44

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό… μιας προαναγγελθείσας διάσπασης (εικόνες)

Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου. Το μεσημέρι η ανακοίνωση του νέου κόμματος. Ποιοι έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ως το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», μοιάζουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου βέβαια στη λέξη θάνατος πρέπει να μπει η λέξη διάσπαση. Εν μέσω ακραίας αντιπαράθεσης οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μεσημέρι του Σαββάτου, αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση νέου κόμματος, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

 «Δεν πρόκειται για αποστασία, αλλά για τη συνέχεια της δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο μας», είπε στα γραφεία του στον Ταύρο. Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος στον κ. Κασσελάκη, δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. «Δεν έχω θέση σ` αυτό το κόμμα», είπε η Ραλλία Χρηστίδου, ενώ ο Πέτρος Παππάς αποχώρησε από το συνέδριο, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του τις επόμενες ώρες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Για «οργανωμένο τραμπουκισμό» μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο στρατόπεδο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2024, η πρώτη μέρα του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά την οποία εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος των: Απόστολου Γκλέτσου, Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, επί 3072 ψηφισάντων, είναι τα ακόλουθα:

  • Υπέρ: 2784
  • Κατά: 276
  • Λευκά: 12

Ομόφωνα εγκρίθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης του έκτακτου Συνεδρίου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των συνέδρων».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον δημοκρατικό του κύκλο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο του κόμματος στο Gazi Live. Την ανακοίνωση την έκανε στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από γραφεία του στον Ταύρο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

«Το μόνο καλύτερο πράγμα από την οργή είναι ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο του όμορφου αγώνα που θα αρχίσουμε. Πέρσι, ο προκάτοχός μου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον δημοκρατικό του κύκλο. Όσοι επίτροποι και βουλευτές θέλουν να παραμείνουν στην λάθος πλευρά της ιστορίας, δεν πρόκειται εμείς να τους στερήσουμε το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Ο καθένας και καθεμιά θα κριθεί από την κοινωνία. Αύριο, δεν θα πάμε σε αυτό το Συνέδριο. Αύριο θα είστε εδώ στη 1 για μια γιορτή δημοκρατίας, για το πιο ανεξάρτητο, ρηξικέλευθο και προοδευτικό κίνημα. Δεν πρόκειται για αποστασία, αλλά για την συνέχεια της δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο μας. Όσοι κυβέρνησαν το 2015-19, έχουν μείνει άφωνοι τις τελευταίες μέρες και θα κριθούν και εκείνοι από την ιστορία.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι από εσάς επιλέξετε να είστε στη συνέχεια του αγώνα, θα έχετε πάρα πολλούς πολίτες στο πλευρό σας και δεν θα έχετε κανέναν από κανένα ιερατείο να σας κουνάει το δάχτυλο. Υπάρχει πολύς κόσμος και νέος κόσμος που δεν καταλαβαίνει διαφορά δεξιάς και Αριστεράς. Απλά θέλει καθημερινότητα του να είναι καλύτερη, να μπορεί να διαπρέψει εκεί που μεγαλώνει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει του αυτό το προοδευτικό κίνημα είναι και λαϊκό κίνημα. Δεν θα είναι μόνο της Ευρώπης και των Βρυξελλών, δε θα παίξουμε παιχνίδι εκεί άλλα μέσα στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

New York Times: Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ρέντης: Νεκρή από φωτιά σε διαμέρισμα

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το Σάββατο

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλληλοκατηγορίες Μ. Λαζαρίδη και Μ. Αποστολάκη για προσαγωγή στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Κρήτη11:43Πάτρα: 89χρονη σκότωσε δύο κουτάβια και επιτέθηκε σε νεαρό11:29Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 15 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο