LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2024 12:22

Ενέργεια - Κομισιόν: Εκπονούμε σχέδιο για μείωση των τιμών

Η απάντηση της Κομισιόν, σε ερώτηση που υπέβαλλαν 18 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

ηλεκτρικό ρεύμα - μετρητής - πυλώνας - τιμολόγιο

Σχέδιο δράσης για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα εκπονήσει η Κομισιόν, όπως απαντά σε ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ , Δημήτρη Τσιόδρα και από άλλους 18 ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η αρμόδια επίτροπος Κάντρι Σίμσον, «το Σχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε πιο προσιτές τιμές ενέργειας», ενώ, όπως προσθέτει, «αυτή η πολιτική απάντηση θα πρέπει να περιλαμβάνει την αύξηση της ευελιξίας των ενεργειακών συστημάτων της περιοχής, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητά τους να απορροφούν προσωρινές απότομες αυξήσεις των τιμών».

Υπογραμμίζει, δε, «την ανάγκη για ένα πιο ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα, με μεγαλύτερη ικανότητα φυσικής διασύνδεσης μεταξύ των περιοχών και λιγότερους περιορισμούς στη χρήση της διαθέσιμης δυναμικότητας διασύνδεσης για τις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο είχε θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σχετική επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Στην ερώτησή τους, ο κ. Τσιόδρας και οι άλλοι ευρωβουλευτές είχαν επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν αυξηθεί δραματικά σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ευρώπης, πλησιάζοντας τις υψηλότερες τιμές που παρατηρήθηκαν στην ΕΕ κατά την περίοδο αυτή» και ότι «αυτή η ανομοιομορφία έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και στις τιμές καταναλωτή, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σύγκλιση εντός της ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να αξιολογήσει τα αίτια των ανισορροπιών στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες αυτές και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της ανισορροπίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Καλώ την Πολιτική Γραμματεία να παραιτηθεί, μιλάμε για δημοκρατική εκτροπή (βίντεο)

Αγρίνιο - Καταγγελία: Την έδεσαν οι γονείς της στο κρεβάτι κι έφυγαν

Μαγνησία - Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφους, αποζημιώσεις από Κράτος και ΕΕ (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο