LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2024 12:22

Ενέργεια - Κομισιόν: Εκπονούμε σχέδιο για μείωση των τιμών

Η απάντηση της Κομισιόν, σε ερώτηση που υπέβαλλαν 18 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

ηλεκτρικό ρεύμα - μετρητής - πυλώνας - τιμολόγιο

Σχέδιο δράσης για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα εκπονήσει η Κομισιόν, όπως απαντά σε ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ , Δημήτρη Τσιόδρα και από άλλους 18 ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η αρμόδια επίτροπος Κάντρι Σίμσον, «το Σχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε πιο προσιτές τιμές ενέργειας», ενώ, όπως προσθέτει, «αυτή η πολιτική απάντηση θα πρέπει να περιλαμβάνει την αύξηση της ευελιξίας των ενεργειακών συστημάτων της περιοχής, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητά τους να απορροφούν προσωρινές απότομες αυξήσεις των τιμών».

Υπογραμμίζει, δε, «την ανάγκη για ένα πιο ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα, με μεγαλύτερη ικανότητα φυσικής διασύνδεσης μεταξύ των περιοχών και λιγότερους περιορισμούς στη χρήση της διαθέσιμης δυναμικότητας διασύνδεσης για τις διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο είχε θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σχετική επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Στην ερώτησή τους, ο κ. Τσιόδρας και οι άλλοι ευρωβουλευτές είχαν επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν αυξηθεί δραματικά σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ευρώπης, πλησιάζοντας τις υψηλότερες τιμές που παρατηρήθηκαν στην ΕΕ κατά την περίοδο αυτή» και ότι «αυτή η ανομοιομορφία έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και στις τιμές καταναλωτή, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σύγκλιση εντός της ΕΕ».

Οι ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να αξιολογήσει τα αίτια των ανισορροπιών στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες αυτές και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της ανισορροπίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Καλώ την Πολιτική Γραμματεία να παραιτηθεί, μιλάμε για δημοκρατική εκτροπή (βίντεο)

Αγρίνιο - Καταγγελία: Την έδεσαν οι γονείς της στο κρεβάτι κι έφυγαν

Μαγνησία - Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από κτηνοτρόφους, αποζημιώσεις από Κράτος και ΕΕ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον ΠούτινΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

''Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι να συναντηθούμε εγώ και ο Πούτιν'', δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Αλιμος: Ποινική δίωξη στη γιαγιά του βρέφους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνοΣήμερα 15:30 | Ειδήσεις

Μετά τη δίωξη η γιαγιά του βρέφους παραπέμφθηκε στο Γ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αθηνών.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία INES - Πότε και ποιες περιοχές θα πλήξειΣήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μέχρι 9 μποφόρ από σήμερα τη νύχτα και μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Μαϊου.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνοςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο 71χρονος που σκότωσε τον γιο του στην Νέα Σμύρνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνος16:48Σεισμός αισθητός στην Άγκυρα16:34Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπαπέ κατέρριψε ρεκόρ του θρυλικού Ντι Στέφανο16:20Subset Festival – Φεστιβάλ νέας μουσικής 4-8 Ιουνίου16:06Δίκη για το Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου 15:52Αλιμος: Ποινική δίωξη στη γιαγιά του βρέφους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο 15:35Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα αιτήματα Μόσχας και Κιέβου15:17Eurovision 2025: Διερρεύσε βίντεο με την έκπληξη της Κλαυδίας - Η αλλαγή φορέματος επί σκηνής14:59Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στην Αττάλεια 14:43Φαράγγι της Σαμαριάς: Τραυματισμός Γάλλου τουρίστα από πτώση πέτρας - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 14:26Ο Τραμπ λέει πως η περιοδεία του στον Κόλπο μπορεί να αποφέρει έως 4 τρις δολάρια 14:10Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: 93χρονος ξυλοφόρτωσε την 86χρονη σύζυγο του13:52Κώστας Λυχναράς: Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης του "Κωνσταντίνου και Ελένης" και του "Καφέ της Χαράς"13:39Στέλεχος του ΣΔΟΕ έκανε τον κούριερ και συνέλαβε 38χρονο που παραλάμβανε ναρκωτικά (βίντεο) 13:25Ζελένσκι: "Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματά του μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν"13:10Οι συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη αναβλήθηκαν για το απόγευμα12:56“Ελλάδα 2.0”: Πρόταση αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας12:42Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία INES - Πότε και ποιες περιοχές θα πλήξει 12:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο