LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2024 17:26

GREEN FUTURE: ΔΕΗ και WE4ALL επενδύουν σε ένα μέλλον πιο “πράσινο”

Συμμετοχή 525 μαθητών σε  εκπαιδευτικές δράσεις και δενδροφυτεύσεις σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

GREEN FUTURE - ΔΕΗ - WE4ALL

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, «Με τη συμμετοχή 525 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “GREEN FUTURE”, το οποίο αποτελεί μία συνεργασία της ΔΕΗ με την ΜΚΟ WE4ALL.

Στο πλαίσιο επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), η ΔΕΗ στηρίζει το πρόγραμμα “GREEN FUTURE” για 2η χρονιά και προάγει τους Στόχους για την Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG4), τη Δράση για το Κλίμα (SDG 13) και την Ζωή στη Στεριά (SDG 15) συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πληγεισών περιοχών από μελλοντικές φυσικές καταστροφές και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.  

GREEN FUTURE - ΔΕΗ - WE4ALL

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΕΗ με την WE4ALL, πραγματοποιήθηκαν προγράμματα εκπαίδευσης και δενδροφυτεύσεις στους προαύλιους χώρους σχολείων στην Εύβοια, τη Θεσσαλία, τον Έβρο, τη Ρόδο, την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, καθώς και για τα οφέλη του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης.

Η WE4ALL είναι μια περιβαλλοντική και ανθρωπιστική οργάνωση που στοχεύει να συμβάλει στη θεραπεία του πλανήτη, υπενθυμίζοντας ότι η Γη αποτελεί το κοινό σπίτι και απαιτεί τη φροντίδα όλων μας.

GREEN FUTURE - ΔΕΗ - WE4ALL

Με την πεποίθηση ότι ο πλανήτης μας είναι ένα πολύτιμο οικοσύστημα που χρειάζεται προστασία, η WE4ALL αναλαμβάνει δράσεις όπως η φύτευση δέντρων και η αποκατάσταση δασών παγκοσμίως, την εκπαίδευση των νέων στην περιβαλλοντική διαχείριση και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης μέσω περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

GREEN FUTURE - ΔΕΗ - WE4ALL

Η ΔΕΗ, λειτουργώντας με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον και τη χρήση των φυσικών πόρων, δεσμεύεται να αναλαμβάνει δράσεις και να αναπτύσσει πρωτοβουλίες  με θετικό πρόσημο προς τη φύση με έμφαση στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Με όραμα του να μετασχηματιστεί σε μία οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη, ψηφιακή εταιρία, ο όμιλος ΔΕΗ προωθεί την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από στρατηγικές επενδύσεις και συνεργασίες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με στόχο τη δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας (CSV) για την Εταιρία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο