LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2024 14:13

“Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”: Καταδικασμένος για τρομοκρατία μαχαίρωσε τον θείο του

Γιατί μαχαίρωσε πολλές φορές στον λαιμό και στο σώμα τον ηλικιωμένο άνδρα, ο 34χρονος που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Εξάρχεια - έκρηξη - Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς

Δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες την Παρασκευή, σε έναν 34χρονο άνδρα, που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για τρομοκρατία, ως μέλης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος φέρεται το μεσημέρι της Τετάρτης να πήγε στο σπίτι όπου έμενε ο 84χρονος θείος του, στον Χολαργό και να τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στο σώμα.

Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία που γίνονται γνωστά, υποστήριξε ότι ο θείος του τον είχε κακοποιήσει όταν εκείνος ήταν ανήλικος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης, απογευματινές ώρες της 1-11-2024 στο Χολαργό, 34χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, ο 34χρονος μεσημβρινές ώρες της 30-10-2024 στο Χολαργό, μετέβη στην οικία που διέμενε ο 84χρονος, ο οποίος είναι συγγενικό του πρόσωπο, τον πλησίασε και τον τραυμάτισε με μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματος.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που ενημερώθηκαν για την επίθεση, άμεσα προσέτρεξαν στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο 84χρονος και συνέλεξαν προανακριτικό υλικό και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 34χρονου, δυνάμει του οποίου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα".

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - έκρηξη - βόμβα - Εξάρχεια - Ιπποκράτους 112 - Τσατάνη

Το παρελθόν του

Ο 34χρονος σήμερα άνδρας, το 2011 είχε εμπλακεί σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, ενώ αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Φυλακίστηκε στις 02 Ιουνίου του 2011, καθώς του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 80 έτη και 18 μήνες, για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ηθική αυτουργία από κοινού για τις τρομοκρατικές πράξεις-κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα έκρηξης από κοινού, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας τεσσάρων αστυνομικών, ηθική αυτουργία από κοινού για απόπειρα πρόκληση έκρηξης και απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες από κοινού κατοχή πολεμικών όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων από κοινού, προπαρασκευαστικής και απλής πλαστογραφίας.

Σε βάρος του υπάρχει και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Πειραιά, για φυλάκιση 8 μηνών, για κατοχή μαχαιριών εντός της φυλακής,

Ο 34χρονος είχε αποφυλακιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019.

Το Σάββατο οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών, που τον παρέπεμψε στον 32ο Ανακριτή Αθηνών , ο οποίος διέταξε την επαναπροσαγωγή του σήμερα Δευτέρα, προκειμένου ν΄ απολογηθεί, διατηρώντας την κράτησή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμαλιάδα - Νεκρά μωρά: “Όλοι οι θάνατοι έχουν την παρουσία της Ειρήνης αλλά...”

Δεκάδες μετασεισμοί στη Χαλκιδική: Η στιγμή που χτυπούν τα 5,2 Ρίχτερ (βίντεο)

Αντετοκούνμπο - Ομπάμα: Ο Τραμπ δεν καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες22:20Στουρνάρας: “Έκρηξη” επενδύσεων το 202722:06Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Διαιτητικό έγκλημα…και συντριβή21:53Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος21:39Σαντορίνη: 25χρονη κατάπιε κουτάλι γλυκού και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ21:26Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένη21:12Κακλαμάνης για Βρετανικό Μουσείο: Η Ελλάδα αξιώνει σεβασμό στην ιερότητα του πολιτισμού της20:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Γλυφάδα20:45Φλωρίδης για Άγνωστο Στρατιώτη: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με σεβασμό στην εθνική μνήμη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες20:32Τσιτσιπάς: Αποσύρθηκε από το τουρνουά της Βιέννης20:18Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Γεωργιάδης: Φέρνουμε ρυθμίσεις αυτονόητες, λύνουμε προβλήματα19:51Άγνωστος στρατιώτης - Ανδρουλάκης : Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα αχρείαστο εσωτερικό μέτωπο διχασμού, πόλωσης και τοξικότητας19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο