LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2024 19:53

Ράμα από Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ήπειρος είναι όρος που έχει “πεθάνει” (βίντεο)

Η αντίδραση της Αθήνας στην αποστροφή του Αλβανού Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, η απάντησή του για τον Μπελέρη και η αναφορά στον Μητσοτάκη.

Έντι Ράμα - Θεσσαλονίκη

Της Ανδρονίκης Ζαφειρίου

Περισσότεροι από 2.000 Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του 2025. Ο Ράμα, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία κατά της επίσκεψής του και τα συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο, από διαδηλωτές, έκανε λόγο για «φαντάσματα του παρελθόντος».

 «Η Βόρειος Ήπειρος είναι ένας όρος που έχει πεθάνει», ανέφερε στην ομιλία του ο Έντι Ράμα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ιστορία δεν παραγράφεται και διατηρεί ζωντανό το αίτημα για πλήρη σεβασμό, εκ μέρους της Αλβανίας, των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας», σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

«Αυτό συνιστά ρητή προϋπόθεση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, σύμφωνα με την ομόφωνη θέση των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 11ης Οκτωβρίου 2024», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός, ρωτήθηκε γιατί απέφυγε να συναντήσει τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρη, κάνοντας λόγο για «fake news». Όπως είπε ο Ράμα, δεν συνηθίζει να έχει συναντήσεις με ευρωβουλευτές.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις καλές σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έξω από την αίθουσα όπου μίλησε ο Εντι Ράμα, υπήρχαν μηχανήματα X-Ray ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους περιμετρικά του ξενοδοχείου.

Ο Εντι Ράμα προγραμματίζει και επόμενη συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες στην Κρήτη.

Η Ελληνική Λύση αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Ελληνική Λύση είχε απαιτήσει έγκαιρα την απαγόρευση εισόδου στον δικτάτορα Ράμα σε ελληνικό έδαφος. Δυστυχώς η Ν.Δ. με την συνέργεια ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ, επέτρεψε την διενέργεια αυτής της φασιστικής εκδήλωσης, παρά τον ανθελληνισμό που διακρίνει τον «γενίτσαρο» Ράμα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι δεν ύψωσαν ούτε μία ελληνική σημαία, για να τιμήσουν την χώρα που τους φιλοξενεί. Είναι εμφανές ότι τόσο ο Ράμα όσο και οι οπαδοί του προτιμούν την τουρκική ημισέληνο που τους έσφαζε επί αιώνες, γι’ αυτό και συμπεριφέρονται με τον συγκεκριμένο τρόπο. Δυστυχώς, η σιωπή των υπολοίπων κομμάτων (γιατί αλήθεια δεν εξέδωσαν ούτε μια ανακοίνωση;) μπροστά σε αυτή την ανθελληνική, φασιστική πρόκληση, συνιστά συνενοχή».

Ειδήσες σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο ΑΝΤ1 στην Πενσυλβάνια που ίσως κρίνει το αποτέλεσμα

 Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Αποκλειστικά οι πρώτες εικόνες μέσα από το διαμέρισμα που ισοπεδώθηκε

Σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Χαλκιδική, αισθητός και στην Θεσσαλονίκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο