LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2024 11:58 | Ανανέωση: 03 Νοεμβρίου 2024 12:01

Φιέστα Ράμα στην Θεσσαλονίκη: “Σεβόμαστε και αγαπάμε τους Έλληνες” (εικόνες)

Ομιλία προς Αλβανούς που ζουν στην βόρεια Ελλάδα από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, σε εκδήλωση που είχε και πολιτιστικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Θεσσαλονίκη - Εκδήλωση Ράμα

Από νωρίς το πρωί πλήθος Αλβανών κατοίκων της Θεσσαλονίκης κατέφθασαν στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Μάλιστα σχηματίστηκαν και ουρές καθώς γινόταν αστυνομικός έλεγχος για να μπορέσουν να περάσουν στο χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν αυξημένες και περιμετρικά του ξενοδοχείου.

Μικροι και μεγάλοι, τον περίμεναν με σημαίες και τραγούδια ενώ κάποιοι ακόμη και με παραδοσιακές φορεσιές.

 Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace, όπου βρίσκονται Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση τραγούδησε και η Άντζελα Περιστέρη που εκπροσώπησε την Αλβανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021. «Παρών» και ο γνωστός Αλβανός τράπερ, Noizy.

Θεσσαλονίκη - Εκδήλωση Ράμα

Τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Εντι Ράμα είναι δρακόντεια και υπάρχουν πρόσθετα τόσο στην πόλη όσο και στους συνοριακούς σταθμούς στην ελληνοαλβανική και ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Στην ομιλία του είπε ότι χρειάζεται μέσα μας να καλλιεργήσουμε οι δύο χώρες τη φιλία μεταξύ μας. «Ο ελληνικός λαός μας έχει βοηθήσει, ήταν δίπλα μας, τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε. Αυτά που έχουμε ακούσει για τη Βόρεια Ήπειρο έγιναν πριν από αιώνες. Είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε πλέον με αυτά».

Θεσσαλονίκη - Εκδήλωση Ράμα

Αναφέρθηκε για το πόσο δύσκολα ήρθαν στην Ελλάδα οι Αλβανοί, ότι η Θεσσαλονίκη πάντα ήταν πολυπολιτισμική πόλη και όλοι βρίσκουν ζεστή φιλοξενία εδώ.

Αναφέρθηκε εκτενώς για το πόσο φιλόξενη είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης τόσο για τους Αλβανούς όσο και για όλους τους λαούς.

Θεσσαλονίκη - Εκδήλωση Ράμα

Θεσσαλονίκη - Εκδήλωση Ράμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη σημερινή παρουσία Ράμα στην πόλη

Στις 10:00, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το One Salonica με αφορμή τη σημερινή παρουσία του Έντι Ράμα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια έκαναν και πορεία.

Όπως λένε, αντιδρούν στην παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που το «αλβανικό κράτος καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα της αναγνωρισμένης Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου», ενώ διαμαρτύρονται και για τη δολοφονία Κατσίφα.

Ειδήσες σήμερα:

Εκλογές - ΗΠΑ: Ψήφισε με το... σουτιέν, επειδή της είπαν να κρύψει την στάμπα στην μπλούζα της (εικόνες)

Αγρίνιο: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο - Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη αδελφή του (βίντεο)

Νιαγάρας: Γιατί η μητέρα έπεσε με τα δύο παιδιά της στους καταρράκτες; (βίντεο) 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον ΠούτινΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

''Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι να συναντηθούμε εγώ και ο Πούτιν'', δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε η γυναίκα κατά την απολογία της. Οι εικόνες από το σούπερ μάρκετ πριν εξαφανιστεί το μωρό.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία INES - Πότε και ποιες περιοχές θα πλήξειΣήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μέχρι 9 μποφόρ από σήμερα τη νύχτα και μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Μαϊου.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνοςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ο 71χρονος που σκότωσε τον γιο του στην Νέα Σμύρνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνος16:48Σεισμός αισθητός στην Άγκυρα16:34Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπαπέ κατέρριψε ρεκόρ του θρυλικού Ντι Στέφανο16:20Subset Festival – Φεστιβάλ νέας μουσικής 4-8 Ιουνίου16:06Δίκη για το Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου 15:52Αλιμος: Ποινική δίωξη στη γιαγιά του βρέφους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο 15:35Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα αιτήματα Μόσχας και Κιέβου15:17Eurovision 2025: Διερρεύσε βίντεο με την έκπληξη της Κλαυδίας - Η αλλαγή φορέματος επί σκηνής14:59Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στην Αττάλεια 14:43Φαράγγι της Σαμαριάς: Τραυματισμός Γάλλου τουρίστα από πτώση πέτρας - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 14:26Ο Τραμπ λέει πως η περιοδεία του στον Κόλπο μπορεί να αποφέρει έως 4 τρις δολάρια 14:10Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: 93χρονος ξυλοφόρτωσε την 86χρονη σύζυγο του13:52Κώστας Λυχναράς: Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης του "Κωνσταντίνου και Ελένης" και του "Καφέ της Χαράς"13:39Στέλεχος του ΣΔΟΕ έκανε τον κούριερ και συνέλαβε 38χρονο που παραλάμβανε ναρκωτικά (βίντεο) 13:25Ζελένσκι: "Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματά του μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν"13:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο