LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2024 12:21

Σπαρτιάτες: Νέα διακοπή στη δίκη για εξαπάτηση εκλογέων - Απών ο Βασίλης Σίγκας

Τι ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου για την απουσία από τη δίκη του βασικού μάρτυρα και προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της. 

Σπαρτιάτες - Βουλή

Σε νέα διακοπή για τις 22 Νοεμβρίου οδηγήθηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», του Ηλία Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων.

Η δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου διακόπηκε για δεύτερη φορά, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας.

Η απουσία του κ. Στίγκα, λόγω παρουσίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου, η οποία με την έναρξη της συνεδρίασης είπε: «Αυτή η δίκη θα γίνει σήμερα! Το καταλάβατε; Θα ξεκινήσουμε, θα ορκίσουμε τον μάρτυρα και ή θα διακόψουμε ή θα συνεχίσουμε. Θα πείτε στον κ. Στίγκα πως αυτό (απουσία) το θεωρεί έλλειψη σεβασμού το δικαστήριο. Η δίκη θα γίνει σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση. Να πείτε στον κ. Στίγκα να είναι εδώ στις 11 η ώρα. Η Βουλή είναι δίπλα. Να του πείτε πως είναι ασέβεια προς το δικαστήριο» και διέκοψε τη διαδικασία για δύο ώρες.

Βασίλης Στίγκας

Ωστόσο ο κ. Στίγκας δεν εμφανίστηκε, όταν ανέβηκε στην έδρα ξανά το δικαστήριο. Αντ' αυτού εμφανίστηκε συνεργάτης του κ. Στίγκα, ο οποίος δήλωσε πως ο μάρτυρας δεν μπορεί να προσέλθει λόγω της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για συζήτηση σοβαρού νομοσχεδίου στην οποία θα μιλήσει ως πρόεδρος του κόμματος.

Η απουσία του κ. Στίγκα πυροδότησε την ατμόσφαιρα, με την πρόεδρο να ζητά να ερευνηθεί αν ο μάρτυρας μπορεί να προσέλθει στο δικαστήριο εντός της ημέρας αλλιώς να διακοπεί η δίκη.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ηλίας Κασιδιάρης και η συνήγορός του, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία καθώς εξαιτίας της υπόθεσης αυτής παρατείνεται, όπως ισχυρίζονται, η κράτησή του στις φυλακές Δομοκού για τη Χρυσή Αυγή.

Την αντίθεσή τους στη νέα διακοπή της δίκης διατύπωσαν και οι κατηγορούμενοι βουλευτές που δήλωσαν πως θέλουν να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η δίκη και «να τελειώνει αυτή η υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που “καρφώθηκε” σε βυτιοφόρο (εικόνες)

Halloween: Ο Μπάιντεν “δάγκωσε” μωρό που είχε ντυθεί κοτόπουλο (εικόνες)

Χανιά - 75χρονη αγνοούμενη: Οι αντιφάσεις, ο ιερέας και το αίμα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

«Η ανθρωποφαγία που έγινε δεν υπάρχει. Έχουν γραφτεί τέρατα», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό».

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47Σοβαρό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο (βίντεο)11:34Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας (εικόνες)09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο