LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2024 09:10

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε “σκουπίδια” τους υποστηρικτές του Τραμπ

Άμεση ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου για το περιστατικό. Τι συνέβη και τι εννοούσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τζο Μπάιντεν - Κάμαλα Χάρις - Πενσιλβάνια

Την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων προκάλεσαν την Τρίτη δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις οποίες φαίνεται να αποκαλεί «σκουπίδια» τους υποστηρικτές του υποψήφιου του κόμματος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Κυριακή ανέβηκε στη σκηνή, μεταξύ άλλων, και ο κωμικός Τόνι Χίντσκλιφ ο οποίος αποκάλεσε το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική, «νησί σκουπιδιών που επιπλέει στη μέση του ωκεανού».

Σε αυτή τη δήλωση του Χίντσκλιφ φαίνεται να αναφερόταν ο Μπάιντεν όταν μίλησε χθες μέσω zoom με ψηφοφόρους.

Στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχολίασε ότι οι Πορτορικάνοι «είναι καλοί, έντιμοι, ευυπόληπτοι άνθρωποι» και μετά φάνηκε να δηλώνει: «τα μοναδικά σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν είναι οι υποστηρικτές του (…) ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός», αναφερόμενος στον Τραμπ.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που ανήρτησε ο Λευκός Οίκος στο Χ, στη δήλωση του Μπάιντεν εμφανίζεται η κτητική απόστροφος στη λέξη υποστηρικτές, «supporter’s», κάτι που σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν συγκεκριμένα σε έναν υποστηρικτή του Τραμπ, πιθανόν τον Χίτσκλιφ.

«Τα μόνα σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν εκεί έξω είναι του υποστηρικτή του», ήταν η δήλωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ντόναλντ Τραμπ - Μίσιγκαν

Ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο σχόλιο αυτό χωρίς να βάζουν την κτητική απόστροφο στη λέξη «υποστηρικτής» και γράφοντας «supporters», στον πληθυντικό, οπότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερόταν σε όλους τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν έγραψε λίγο αργότερα στο Χ: «Νωρίτερα σήμερα αποκάλεσα τη γεμάτη μίσος ρητορική για το Πουέρτο Ρίκο που χρησιμοποίησε υποστηρικτής του Τραμπ στην προεκλογική του εκδήλωση στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σκουπίδια, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να τη χαρακτηρίσω. Ο τρόπος που δαιμονοποιεί τους Λατίνους είναι εξωφρενικός. Αυτό ήθελα να πω. Τα σχόλια σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση δεν αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε ως έθνος».

Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία για να επιτεθούν στον Δημοκρατικό πρόεδρο και την υποψήφια του κόμματος στις εκλογές, την Κάμαλα Χάρις.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το παρουσιάσουν: ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις δεν μισούν απλώς τον πρόεδρο Τραμπ, απεχθάνονται τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς που τον υποστηρίζουν», σχολίασε η Κάρολιν Λίβιτ εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

«Η Κάμαλα θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την επονείδιστη επίθεση εναντίον δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών», πρόσθεσε.

Εξάλλου η προεκλογική ομάδα του Τραμπ έστειλε μέιλ στους υποστηρικτές του στο οποίο αναφέρει: «πριν λίγα λεπτά το αφεντικό της Κάμαλα, ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν, αποκάλεσε όλους τους υποστηρικτές μου σκουπίδια- αναφερόταν σε εσάς!».

Ντόναλντ Τραμπ - Μίσιγκαν

«Μπορούν να σας αποκαλούν σκουπίδια τώρα, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!», πρόσθετε το μέιλ.

Στο μεταξύ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, ο Τζ. Ντ. Βανς, έγραψε στο Χ ότι το σχόλιο του Μπάιντεν ήταν «αηδιαστικό» και πρόσθεσε: «Η Κάμαλα Χάρις και το αφεντικό της, ο Τζο Μπάιντεν, επιτίθενται στη μισή χώρα».

Μιλώντας στο Fox News χθες Τρίτη βράδυ ο ίδιος ο Τραμπ πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Χίντσκλιφ, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και ότι δεν θα έπρεπε να έχει ανέβει στη σκηνή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: Δολοφονήθηκε άστεγος, συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Μέση Ανατολή - Βομβαρδισμοί: Λουτρό αίματος στην Λωρίδα της Γάζας (εικόνες)

Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια “κλειδώνει” για την αντικατάσταση του Αλόνσο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54Γουδί: Ανετράπη ασθενοφόρο - Μετέφερε ασθενή12:39Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 47χρονης12:25Δολοφονήθηκε γυναίκα στο Χαλάνδρι: Άνδρας την κυνήγησε με μαχαίρι12:10Φωτιά στην Πάτρα: Απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 25χρονος11:55Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλαση11:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο