LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2024 12:25

“Ανδρέας Λεντάκης”: Το κυβερνητικό πάρκο θα φιλοξενεί 9 υπουργεία

Το κόστος του έργου που θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων, υπερβαίνει το μισό δις ευρώ. Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει.

Κυβερνητικό Πάρκο Ανδρέας Λεντάκης

Σε ενημερωτικό σημείωμα από το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το έργο του κυβερνητικού πάρκου, «Ανδρέας Λεντάκης», αναφέρονται τα εξής: Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός μεγάλου αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχουν προκηρυχθεί ποτέ στη χώρα αλλά και μια εμβληματική επένδυση με πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη: συγκέντρωση των κατακερματισμένων υπηρεσιών σε έναν ενιαίο χώρο, εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Το έργο περιλαμβάνει την κατεδάφιση 66 υφιστάμενων κτιρίων και την ανακαίνιση 24 διατηρητέων κτιρίων, την κατασκευή 4 νέων κτιρίων, 2 υπόγειων χώρων στάθμευσης και τον σχεδιασμό του αστικού πάρκου.

Κυβερνητικό Πάρκο Ανδρέας Λεντάκης

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα φιλοξενεί 9 υπουργεία σε νέα και υφιστάμενα κτίρια, καθώς και πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις. Εκεί πρόκειται να στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, ενώ προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση του Υπερταμείου και των θυγατρικών του (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ).

Σήμερα, οι υπηρεσίες μόνον των υπουργείων απασχολούν 127 κτίρια, κάποια εκ των οποίων μισθωμένα και κάποια κυριότητας του Δημοσίου, ενώ η εκτίμηση είναι πως η μεταφορά θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμα.

Το κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ, σύμφωνα με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό, τοποθετείται στα 421 εκατ. ευρώ (520 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ). Η περίοδος της σύμβασης ΣΔΙΤ είναι για 30 έτη και ο ιδιώτης θα αναλάβει τη μελέτη, κατεδάφιση, κατασκευή και διαχείριση του Κυβερνητικού Πάρκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Αιματηρή επίθεση σε πολυκατοικία (βίντεο)

Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλες τις περιοχές

Ιράν - Τζαμσίντ Σαρμάντ: Εκτέλεση Ιρανογερμανού προκαλεί αντιδράσεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο