LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2024 20:03

Έλον Μασκ: Το δημοσίευμα ότι ήταν μετανάστης και η απάντησή του (βίντεο)

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει δημοσίευμα ότι εργαζόταν παράνομα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990.

Τραμπ - Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, που είναι γεννημένος στη Νότια Αφρική, εργαζόταν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σύντομη περίοδο τη δεκαετία του 1990, την εποχή που ίδρυσε μια νεοφυή εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Ο Μασκ διέψευσε σήμερα το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι του επετράπη να εργάζεται νόμιμα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Ήμουν με βίζα J-1 που μετατράπηκε σε H1-B», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Η βίζα J-1 Exchange Visitor αφορά αλλοδαπούς φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ η βίζα H1-B δίνεται για προσωρινή απασχόληση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μασκ έφτασε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας το 1995 για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά ποτέ δεν εγγράφηκε στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Αντίθετα, ανέπτυξε την εταιρεία λογισμικού Zip2, την οποία πούλησε το 1999 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Δύο ειδικοί στο μεταναστευτικό δίκαιο, τους οποίους επικαλείται η Post, είπαν ότι ο Μασκ θα έπρεπε να εγγραφεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να διατηρήσει έγκυρη άδεια εργασίας ως φοιτητής.

Σε ένα podcast του 2020, που επικαλείται η WP, ο ίδιος ο Μασκ δήλωσε: «Ήμουν νόμιμα εκεί, αλλά υποτίθεται ότι έκανα φοιτητική εργασία. Μου επέτρεψαν να εργαστώ για να συντηρούμαι με κάποιο τρόπο».

Δύο πρώην συνάδελφοι του Μασκ θυμούνται ότι ο επιχειρηματίας έλαβε την άδεια εργασίας του στις ΗΠΑ γύρω στο 1997.

Ο Μασκ στηρίζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, στις οποίες ο πρώην πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δημοκρατική αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, σε μια αμφίρροπη μάχη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ εδώ και χρόνια χαρακτηρίζει τους μετανάστες εισβολείς και εγκληματίες και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του 2017-2021 έλαβε αυστηρά μέτρα για να περιορίσει τη νόμιμη και παράτυπη μετανάστευση. Υπόσχεται ότι εάν επανεκλεγεί θα καταβάλει προσπάθειες για να απελάσει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλώρινα: 14 άτομα δηλητηριάστηκαν από διαρροή λέβητα σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι

Βουλευτές ΗΠΑ σε Μπλίνκεν: Οι δηλώσεις του Ερντογάν είναι απεχθείς...

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος: Δεσμεύονται λογαριασμοί εταιρειών και προσώπων


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο