LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2024 20:43

Influencers: Στο μικροσκόπιο των αρχών όσοι φοροδιαφεύγουν (εικόνες)

Τι είναι ο  "Κωδικός Social Media" και πώς η Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα "πιάνει στα πράσα" τους influencers που φοροδιαφεύγουν.

Social media

Του Θάνου Κλωνόπουλου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Τους influencers που φοροδιαφεύγουν βάζει στο "μικροσκόπιο", η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τους ζητούν να αποδείξουν οτι πληρώνουν φόρο, ΦΠΑ και Ασφαλιστικές Εισφορές.

Viral φοροδιαφυγής των influencer με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνει πλέον follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προχωράει σε like προστίμων σε όσους εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν.

ΑΑΔΕ - Influencer

Η Κατερίνα Θεοφάνοβα, επιχειρηματίας, αναέρει: "Πριν από έξι μήνες άνοιξα το κατάστημα μου και λόγω διαφήμισης όπως το έχει η εποχή ήρθα σε επαφή με μία κυρία celebrity influencer η οποία μου ζήτησε για να εμφανιστεί στο κατάστημα μου 2 φορές 2,500 ευρώ και να την φτιάξω δωρέαν".

Επιχειρηματίας σε κατάστημα γυναικείας περιποίησης καταγγέλει στον ΑΝΤ1 την συμπεριφορά πασίγνωστης Influencer στην πρόταση της να συνεργαστούν ώστε να διαφημίσει την επιχείρηση της. Πέρα από το υπερβολικό ποσό η συγκεκριμένη influencer ζήτησε τα χρήματα της αμοιβής της να δοθούν... "κάτω από το τραπέζι".

Με τον ονομασία "Κωδικός Social Media", η Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκινάει κύμα ελέγχων ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων, ή μη καταβολή ΦΠΑ και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε επαγγελματίες συνεργασίες influencer.

ΑΑΔΕ - Influencer

Για τους ελέγχους αυτούς θα χρησιμοποιηθεί ειδικό λογισμικό το οποίο έχει την δυνατότητα να σνιχνεύει αναρτήσεις σε βάθος ετών, από πωλήσεις προϊόντων ή διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες ενώ αναμένεται στο τέλος του 2024 να χρησιμοποιηθεί ακόμα πιο ισχυρό λογισμικό.

ΑΑΔΕ - Influencer

ΑΑΔΕ - Influencer

Από την πλευρά τους οι influencer όταν εντοπίζονται να δεχτεί χρήματα χωρίς κάμια απόδειξη, ισχυρίζονται η προέλευση τους είτε ότι είναι προσωπικά δώρα ή δώρα για δοκιμή ή πρόκειται για έξοδα κίνησης.

ΑΑΔΕ - Influencer

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται στους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει σε influencer θα αποστέλλει ραβασάκι στον ελεγχόμενο ώστε να επιδείξει σχετικά τιμολόγια και στην περίπτωση που δεν θα επιβάλλεται ο αντίστοιχος φόρος και τα ανάλογα πρόστιμα.

ΑΑΔΕ - Influencer

Ειδήσεις σήμερα:

Νοτοπούλου για πρωτοβουλίες Τσίπρα: Ας μιλήσουμε για το νέο που θα γεννηθεί

Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς

Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΠαρασκευήΧθες 16:33 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο