LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2024 09:20

Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών, τα social media, τις κάμερες και τον προσωπικό αριθμό.

 Δημήτρης Παπαστεργίου - Καλημέρα Ελλάδα

Για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών, τις κάμερες στους δρόμους και τη δημιουργία προσωπικού αριθμού μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών και όπως εξήγησε ο υπουργός, «είναι ένας απλός έλεγχος για το πού μπαίνει, τι βλέπει τι λέξεις χρησιμοποιεί και πόσες ώρες περνά στο ίντερνετ.

Θα υπάρχει κόφτης και θα σου έρχεται μήνυμα ότι το παιδί έχει ξεπεράσει τον συμφωνημένο χρόνο, ότι το παιδί μπήκε κάπου που δεν πρέπει και να το σταματήσεις».

Πρόκειται μάλιστα, συμπλήρωσε για εφαρμογές που υπάρχουν ήδη, όμως δημιουργείται μία νέα που θα λειτουργεί με “on/off”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι, «θεωρητικά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους ανήλικους» καθώς «η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία λέει πως οι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τους κανόνες».

Ακόμα όμως κι αν δεν συμμορφώνονται, τόνισε ότι, βάσει διάταξης που ισχύει από τον περασμένο Μάρτιο, ο πολίτης που νιώθει ότι θίγεται από κάποιο βίντεο στα social media, μπορεί αρχικά να ζητήσει την αφαίρεση της ανάρτησης από την ίδια την πλατφόρμα, πχ Meta, κι αν δεν υπάρξει αφαίρεση η πλατφόρμα τιμωρείται με επιβολή μεγάλου προστίμου. Φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει ποινική ευθύνη σε κάποια ανάρτηση, γίνεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα.

Για τις αντιδράσεις που κατά καιρούς υπάρχουν για τις κάμερες σε δημόσια μέρη, ο υπουργός υπενθύμισε ότι, «οποτεδήποτε συμβαίνει κάτι, ψάχνουμε τις κάμερες. Οι κοινωνία θέλει την ασφάλεια» και αναφέρθηκε στη σύμπραξη του υπουργείου του με αυτά των Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, για την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους με σκοπό την οδική ασφάλεια, εκτιμώντας ότι, «θα δοθούν λύσεις για την οδική ασφάλεια».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε τέλος, για τον προσωπικό αριθμό, ο οποίος είναι ο αριθμός που ενοποιεί τα μητρώα του κράτους. «Είναι σε περιπτώσεις που πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι εσύ», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως «είμαστε τελείως έτοιμοι για τον προσωπικό αριθμό».


Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)

Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα - Μπορεί να λειτουργήσει ως μέγας πολλαπλασιαστής της δυνατότητας του ευφυέστερ23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:54Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο