LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: Σήμερα 09:20

Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών, τα social media, τις κάμερες και τον προσωπικό αριθμό.

 Δημήτρης Παπαστεργίου - Καλημέρα Ελλάδα

Για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των παιδιών, τις κάμερες στους δρόμους και τη δημιουργία προσωπικού αριθμού μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο των κινητών των παιδιών προβλέπει τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών και όπως εξήγησε ο υπουργός, «είναι ένας απλός έλεγχος για το πού μπαίνει, τι βλέπει τι λέξεις χρησιμοποιεί και πόσες ώρες περνά στο ίντερνετ.

Θα υπάρχει κόφτης και θα σου έρχεται μήνυμα ότι το παιδί έχει ξεπεράσει τον συμφωνημένο χρόνο, ότι το παιδί μπήκε κάπου που δεν πρέπει και να το σταματήσεις».

Πρόκειται μάλιστα, συμπλήρωσε για εφαρμογές που υπάρχουν ήδη, όμως δημιουργείται μία νέα που θα λειτουργεί με “on/off”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι, «θεωρητικά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους ανήλικους» καθώς «η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία λέει πως οι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τους κανόνες».

Ακόμα όμως κι αν δεν συμμορφώνονται, τόνισε ότι, βάσει διάταξης που ισχύει από τον περασμένο Μάρτιο, ο πολίτης που νιώθει ότι θίγεται από κάποιο βίντεο στα social media, μπορεί αρχικά να ζητήσει την αφαίρεση της ανάρτησης από την ίδια την πλατφόρμα, πχ Meta, κι αν δεν υπάρξει αφαίρεση η πλατφόρμα τιμωρείται με επιβολή μεγάλου προστίμου. Φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει ποινική ευθύνη σε κάποια ανάρτηση, γίνεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα.

Για τις αντιδράσεις που κατά καιρούς υπάρχουν για τις κάμερες σε δημόσια μέρη, ο υπουργός υπενθύμισε ότι, «οποτεδήποτε συμβαίνει κάτι, ψάχνουμε τις κάμερες. Οι κοινωνία θέλει την ασφάλεια» και αναφέρθηκε στη σύμπραξη του υπουργείου του με αυτά των Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, για την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους με σκοπό την οδική ασφάλεια, εκτιμώντας ότι, «θα δοθούν λύσεις για την οδική ασφάλεια».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε τέλος, για τον προσωπικό αριθμό, ο οποίος είναι ο αριθμός που ενοποιεί τα μητρώα του κράτους. «Είναι σε περιπτώσεις που πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι εσύ», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως «είμαστε τελείως έτοιμοι για τον προσωπικό αριθμό».


Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)

Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό τηςΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε η 24χρονη και τα μωρά που «χάθηκαν».

Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείαςΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Τι είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του κοριτσιού σχετικά με τις δηλώσεις της μητέρας της, την καταγγελία στο "Χαμόγελο" και τις πληροφορίες περί αιμομιξίας.

Τρίκαλα: Νεαροί έστηναν κόντρες και “τις ανέβαζαν” στο Instagram (βίντεο)Σήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Στο instagram ανέβαζαν τα βίντεο με τις κόντρες που έστηναν νεαροί στα Τρίκαλα. Επικίνδυνη οδήγηση στην εθνική οδό.

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Χωρίς σταματημό ήταν και τη νύχτα της Τρίτης οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο γιος του πήρε την ελληνική ιθαγένεια11:20Τρίκαλα: Νεαροί έστηναν κόντρες και “τις ανέβαζαν” στο Instagram (βίντεο)11:12Θεσσαλονίκη: Πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την πόλη11:01Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από ανταλλαγή πυρών καρτέλ και στρατού10:48Στυλιανίδης: Ενημερώθηκα για τη γραμμή μας στα εθνικά και με ικανοποιεί10:35Κύθηρα: Διάσωση ναυαγών μετά από βύθιση ιστιοφόρου (βίντεο)10:21Νοτοπούλου για πρωτοβουλίες Τσίπρα: Ας μιλήσουμε για το νέο που θα γεννηθεί10:08Χιλή – Χόρχε Βαλδίβια: Στη φυλακή για βιασμό ο ποδοσφαιριστής09:54ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 25 Οκτωβρίου09:41Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς09:27Αντωνίου στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν σωστά στα ΑμεΑ09:14Μεσολόγγι: Στη φυλακή νεαροί που έκλεβαν σχολεία09:00Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείας08:47Τεμπη - Γεράσιμος Γεωργιάδης: Στην Ιταλία συνεχίζεται η θεραπεία του επιζώντα του πρώτου βαγονιού08:34Κούβα: Νεκροί και καταστροφές από τον κυκλώνα Όσκαρ (εικόνες)08:20Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας08:07Αμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό της07:54Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από πολίτη με ακρωτηριασμένο χέρι… απόδειξη του ακρωτηριασμού07:40Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη07:27ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης07:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο