LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Σήμερα 09:16

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από ανταλλαγή πυρών καρτέλ και στρατού

Πάνω από 450.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τουςστο Μεξικό από τότε που άρχισε ο "πόλεμος κατά των συμμοριών". Ποιος είναι ο διαβόητος Έδουιν Μάγιο "Ν" που συνελήφθη ως τοπικός ηγέτης του Καρτέλ.

Μεξικό - στρατός

Ανταλλαγή πυρών κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων, που οι αρχές υποπτεύονται πως ήταν μέλη συμμοριών, ενώ τοπικό ηγετικό στέλεχος καρτέλ των ναρκωτικών συνελήφθη, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το μεξικανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς η σύγκρουση στο εσωτερικό μιας από τις ισχυρότερες οργανώσεις του υποκόσμου όλης της χώρας εντείνεται.

Η σύγκρουση εκτυλίχτηκε προχθές Δευτέρα περίπου 11 χιλιόμετρα από την Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα, όταν 30 και πλέον ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου. Κάποιοι από τους κακοποιούς διέφυγαν αφού στρατιωτικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο άνδρας που συνελήφθη κατονομάστηκε ως Έδουιν Αντόνιο «Ν.». Περιγράφεται ως τοπικός ηγέτης φράξιας του καρτέλ Σιναλόα η οποία ορκίζεται πίστη στον διαβόητο συνιδρυτή του Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα.

Κατασχέθηκαν επτά οχήματα, σχεδόν 30 όπλα —ανάμεσά τους πολυβόλα—, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

Η βία κλιμακώθηκε στη δυτική πολιτεία Σιναλόα, που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, από τα τέλη Ιουλίου, όταν συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ο κ. Σαμπάδα, αφού μεταφέρθηκε αεροπορικώς στις ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Ελ Πάσο (Τέξας). Ωστόσο απογειώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ο «Μάγιο», 76 ετών, βετεράνος της παρανομίας και του οργανωμένου εγκλήματος, κατηγορεί έναν από τους γιους του συνιδρυτή του καρτέλ Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν ότι τον πρόδωσε, τον απήγαγε και τον παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές.

Η σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη του καρτέλ που ορκίζονται πίστη από τη μια στον Μάγιο και από την άλλη τους γιους του Τσάπο, τους λεγόμενους «τσαπίτος» έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 300 και πλέον αγνοούνται, σύμφωνα με τους αριθμούς των τοπικών αρχών.

Από τα τέλη του 2006, όταν άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» στο Μεξικό, με απόφαση του προέδρου την εποχή Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 450.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 100.000 έχουν εξαφανιστεί, κατά επίσημα δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία ΠΝΟ: “Δεμένα” τα πλοία στα λιμάνια

Εορτολόγιο - 22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ουκρανία: Πολύνεκροι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ζαπορίζια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό τηςΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε η 24χρονη και τα μωρά που «χάθηκαν».

Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείαςΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Τι είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του κοριτσιού σχετικά με τις δηλώσεις της μητέρας της, την καταγγελία στο "Χαμόγελο" και τις πληροφορίες περί αιμομιξίας.

Τρίκαλα: Νεαροί έστηναν κόντρες και “τις ανέβαζαν” στο Instagram (βίντεο)Σήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Στο instagram ανέβαζαν τα βίντεο με τις κόντρες που έστηναν νεαροί στα Τρίκαλα. Επικίνδυνη οδήγηση στην εθνική οδό.

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Χωρίς σταματημό ήταν και τη νύχτα της Τρίτης οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: 10 άτομα επιτέθηκαν με... κατσαβίδια σε 21χρονο11:29Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο γιος του πήρε την ελληνική ιθαγένεια11:20Τρίκαλα: Νεαροί έστηναν κόντρες και “τις ανέβαζαν” στο Instagram (βίντεο)11:12Θεσσαλονίκη: Πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την πόλη11:01Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από ανταλλαγή πυρών καρτέλ και στρατού10:48Στυλιανίδης: Ενημερώθηκα για τη γραμμή μας στα εθνικά και με ικανοποιεί10:35Κύθηρα: Διάσωση ναυαγών μετά από βύθιση ιστιοφόρου (βίντεο)10:21Νοτοπούλου για πρωτοβουλίες Τσίπρα: Ας μιλήσουμε για το νέο που θα γεννηθεί10:08Χιλή – Χόρχε Βαλδίβια: Στη φυλακή για βιασμό ο ποδοσφαιριστής09:54ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 25 Οκτωβρίου09:41Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς09:27Αντωνίου στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν σωστά στα ΑμεΑ09:14Μεσολόγγι: Στη φυλακή νεαροί που έκλεβαν σχολεία09:00Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείας08:47Τεμπη - Γεράσιμος Γεωργιάδης: Στην Ιταλία συνεχίζεται η θεραπεία του επιζώντα του πρώτου βαγονιού08:34Κούβα: Νεκροί και καταστροφές από τον κυκλώνα Όσκαρ (εικόνες)08:20Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας08:07Αμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό της07:54Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από πολίτη με ακρωτηριασμένο χέρι… απόδειξη του ακρωτηριασμού07:40Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη07:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο