LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 06:30

Αμαλιάδα – Νεκρά μωρά: “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τον θάνατο τεσσάρων παιδιών στα "χέρια" μίας 24χρονης από την Αμαλιάδα.

Αμαλιάδα - νεκρά μωρά

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από τον θάνατο τεσσάρων παιδιών στα «χέρια» γυναίκας από την Αμαλιάδα, για τους οποίους έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Η 24χρονη που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών συγκατοικεί με μία άλλη γυναίκα σε ένα μαγαζί – σπίτι, στην Αμαλιάδα και η μία έχει δύο παιδιά τα οποία μένουν μαζί τους και η άλλη είχε χάσει, με διαφορά 15 μηνών μεταξύ τους, εντελώς αιφνιδιαστικά (απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα µε τους γιατρούς) δύο βρέφη της, ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών. Πρόσφατα πέθανε εξίσου αιφνιδιαστικά, και το ένα από τα δύο παιδιά της άλλης γυναίκας.

Η µητέρα του παιδιού δήλωσε πως άφησε για λίγο το µωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωµάτιο, και όταν γύρισε είδε ότι εκείνο δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του µικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα. Οι δύο γυναίκες αποδίδουν ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα τρία παιδιά. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας επιµένουν ότι, τουλάχιστον στον έναν από τους τρεις θανάτους, το µωρό έφτασε εκεί νεκρό και ότι εκείνοι έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπενθυμίζει πως:

  • Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
  • Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
  • Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
  • Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
  • Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)

Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό τηςΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες στις οποίες ζούσε η 24χρονη και τα μωρά που «χάθηκαν».

Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείαςΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Τι είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του κοριτσιού σχετικά με τις δηλώσεις της μητέρας της, την καταγγελία στο "Χαμόγελο" και τις πληροφορίες περί αιμομιξίας.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Χωρίς σταματημό ήταν και τη νύχτα της Τρίτης οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς09:27Αντωνίου στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν σωστά στα ΑμεΑ09:14Μεσολόγγι: Στη φυλακή νεαροί που έκλεβαν σχολεία09:00Βιασμός στη Λέσβο - Δικηγόρος ανήλικης: Δεν υπάρχει θέμα πορνείας ούτε μαστροπείας08:47Τεμπη - Γεράσιμος Γεωργιάδης: Στην Ιταλία συνεχίζεται η θεραπεία του επιζώντα του πρώτου βαγονιού08:34Κούβα: Νεκροί και καταστροφές από τον κυκλώνα Όσκαρ (εικόνες)08:20Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας08:07Αμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό της07:54Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από πολίτη με ακρωτηριασμένο χέρι… απόδειξη του ακρωτηριασμού07:40Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη07:27ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης07:13Γάζα: Βίντεο με κορίτσι που μεταφέρει την τραυματία αδερφή της προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση07:01Αμαλιάδα – Νεκρά μωρά: “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη06:48Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:35Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)06:22Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Τετάρτη06:09Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο