LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2024 14:06

Ιαπωνία: Φυλακίστηκε 60 χρόνια ως θανατοποινίτης λόγω σκευωρίας (βίντεο)

Παρακολουθήστε την συγκινητική επίσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας η Αστυνομία του ζήτησε συγγνώμη για όσα του προκάλεσε.

Ιαπωνία - Θανατοποινίτης

Αστυνομικός διοικητής στην Ιαπωνία ζήτησε προσωπικά συγγνώμη χθες, Δευτέρα, από τον 88χρονο Iwao Hakamada, για τα βάσανα τα οποία πέρασε επί 58 χρόνια εξαιτίας μιας άδικης καταδίκης, η οποία τον κράτησε στα κελιά των μελλοθανάτων μέχρι και τον περασμένο μήνα, όταν τελικά αθωώθηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο 88χρονος πρώην πυγμάχος αθωώθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο της Σιζουόκα, το οποίο απεφάνθη ότι η αστυνομία και οι κατήγοροι συνεργάστηκαν ώστε να κατασκευάσουν στοιχεία εναντίον του, αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει μέσω βίαιων και πολύωρων ανακρίσεων.

Η αθώωση οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν η εισαγγελία παραιτήθηκε από το δικαίωμά της να ασκήσει έφεση -αν και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση- τερματίζοντας τη σχεδόν 60ετή δικαστική μάχη του Hakamada.

Ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας της Σιζουόκα, Takayoshi Tsuda, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον Χακαμάντα στο σπίτι του και ζήτησε συγγνώμη αυτοπροσώπως. Καθώς έμπαινε στο δωμάτιο όπου περίμεναν ο Hakamada και η αδελφή του, Hideko, ο Hakamada σηκώθηκε σιωπηλά από τον καναπέ για να τον χαιρετήσει.

«Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και βάρος για 58 χρόνια από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι την οριστικοποίηση της αθώωσης» είπε ο Takayoshi Tsuda, καθώς στεκόταν όρθιος μπροστά στον Hakamada, ενώ στη συνέχεια υποκλίθηκε. «Λυπούμαστε τρομερά». Ο αστυνομικός διοικητής υποσχέθηκε μια «σχολαστική έρευνα».

Ο Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της επιβαρυμένης νοητικής του κατάστασης μετά από τις δεκαετίες που πέρασε στην απομόνωση, απάντησε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία…».

Η 91χρονη αδερφή του, η οποία στάθηκε στο πλευρό του αδελφού της κατά την τιτάνια και πολυετή του προσπάθεια να αποκαταστήσει το όνομά του και πλέον ζουν μαζί, ευχαρίστησε τον αρχηγό της Αστυνομίας για την επίσκεψή του.

«Δεν έχει νόημα να παραπονεθούμε σε εκείνον μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σχετίζεται με την υπόθεση και ήρθε εδώ απλώς επειδή ήταν το καθήκον του» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους. «Αλλά παρ’ όλα αυτά, δέχθηκα την επίσκεψή του γιατί ήθελα [σ.σ. ο αδελφός μου] να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από το παρελθόν του ως θανατοποινίτης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο από αλκοόλ

Γραφεία Κασσελάκη: “Δεν υπάρχει σκοπός χρήσης μετά τις εκλογές”

ΗΠΑ: 15χρονος σκότωσε πενταμελή οικογένεια (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο