LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2024 21:02

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας 1 στους 4 Έλληνες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικου αποκλεισμού σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Τι δηλώνουν οι πολίτες στον ΑΝΤ1 και τον Θάνο Κλωνόπουλο.

Πορτοφόλι με λεφτά

Του Θάνου Κλωνόπουλου, από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι πολίτες στην κάμερα του ΑΝΤ1, έχουν περικόψει τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς.

Για την 38χρονη Νικόλετα, μήτερα 2 παιδιών, μία ακόμη επίσκεψη στο super market κατέληξε με άδειο πορτοφόλι και περισσότερο άγχος... Άγχος για το πως θα βγει ο μήνας και για αυτό κάνει πρόχειρους υπολογισμούς του οικογενειακού προυπολογισμού για να γίνουν οι απαραίτητες περικοπές ώστε να φτάσουν τα χρήματα. Δαπανά για ενοίκιο 700 ευρώ, για κοινόχρηστα μέχρι 200 ευρώ, για βενζίνες το μήνα για δύο αυτοκίνητα 200 ευρώ, για super market το πιο οικονομικό είναι γύρω στα 600 ευρώ το μήνα. Σύνολο γύρω στα 1900... Δεν περισσεύει κάτι. Το να πάει τα παιδιά στην παιδική χαρά και να τους αγοράσει κάτι, το να πιει ένα ποτό με τον σύζυγό της, είναι πράγματα τα οποία έχει “ξεχάσει”, άλλωστε σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την χώρα.

Με το κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 26,4% των κατοίκων της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.. Δηλαδή 1 στους 4 πολίτες.

Ο κ. Γιώργος Αχουλιάς δείχνει στην κάμερα του ΑΝΤ1 το άδειο καρότσι με το οποίο βγήκε από το σούπερ μάρκετ. Λίγα πράγματα κατάφερε να ψωνίσει με όσα χρήματα του απέμειναν από τη σύνταξη και ευελπιστεί πως θα φτάσουν μέχρι να πληρωθεί ξανά στο τέλος του μήνα: «Μακαρόνια, μακαρόνια, κατεψυγμένα φασολάκια και κατεψυγμένο αρακάς. Αυτά είναι. Το παλεύουμε για να βγει ο μήνας. Δεν βγαίνει. Δεν μας βγαίνει με τίποτα. Όσο και να είμαστε μαζεμένοι, δεν γίνεται. Έχουμε και τρία εγγόνια και δεν μπορούμε να τους πάρουμε μία σοκολάτα».

Σύμφωνα με την EUROSTAT η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που κινδυνεύουν με φτώχεια μετά από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ισπανία.

Φτώχεια - Κάρτες

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Περιμένουμε χωρίς καμιά αγωνία τις συνήθεις κυβερνητικές δικαιολογίες που ούτε τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να διαψεύσουν ούτε, πολύ περισσότερο, να παραπλανήσουν άλλο τους πολίτες».

Σε 4 Περιφέρειες της χώρας, οι 3 στους 10 πολίτες θεωρούνται φτωχοί, μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Ενδεικτικά:

Στην Πελοπόννησο,

Φτώχεια - Κάρτες

στην Δυτική Ελλάδα,

Φτώχεια - Κάρτες

στην Δυτική Μακεδονία,

Φτώχεια - Κάρτες

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (31,9%),

Φτώχεια - Κάρτες

στο Βόρειο Αιγαίο (30,4%) 

Φτώχεια - Κάρτες

καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο φτώχειας. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο, στο 22,7%.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Κυπριακό - Τριμερής : Συμφωνία για συνέχιση των συναντήσεων

Επίορκοι εφοριακοί - Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο