LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2024 13:57

Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύθηκε το 1 δις της 4ης δόσης

Ποιος είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του Εθνικού Σχεδίου ''Ελλάδα 2.0'' και τι ποσοστό των χρημάτων έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Λεφτά - χρήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προς την Ελλάδα, από το σκέλος των επιχορηγήσεων, μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 4ου αιτήματος πληρωμής που είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Ελλάδα έχει εκταμιεύσει πλέον 18,2 δισ. ευρώ από το ΤΑΑ, ποσό που ξεπερνά το 50% του συνολικού προϋπολογισμού του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 5η θέση των 27 κρατών- μελών.

Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων αφορούσε στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων, τα οποία περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση οδικής ασφάλειας σε οδικό δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση ασφάλειας των 13 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και η αναβάθμιση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η νέα εκταμίευση από το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχετικού ελληνικού αιτήματος, αποτελεί το επιστέγασμα της συνετής, αποφασιστικής και αποτελεσματικής προσπάθειας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Έχοντας πλέον εκταμιεύσει πάνω από το 50% του συνολικού προϋπολογισμού που μας αναλογεί και ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη των εκταμιεύσεων και των απορροφήσεων ευρωπαϊκών πόρων, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της διπλής σύγκλισης, τόσο σε επίπεδο μισθών με την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και σε επίπεδο ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των Περιφερειών μας».

Ο Διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Ορέστης Καβαλάκης, δήλωσε: «Η σημερινή εκταμίευση πόρων ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, διατηρεί και ενισχύει την θέση της Ελλάδας μεταξύ των πρώτων κρατών ως προς τις εκταμιεύσεις του Ταμείου, έχοντας εισπράξει περισσότερο από τον μισό προϋπολογισμό που της αναλογεί. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση έργων και μεταρρυθμίσεων σημαντικών για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Έσκιζε ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ (βίντεο)

Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800000 ευρώ σε γιατρό για χιλιάδες συνταγογραφήσεις στον ΑΜΚΑ της μητέρας του

Βρετανία: Γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε οθωμανικό κρεβάτι


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)Σήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών, συμμετέχοντες στο μπλοκ έστρωσαν κόκκινα γαρύφαλλα μπροστά από τη διέλευση της σημαίας.

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο