LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2024 07:18

Ταλιμπάν: Απαγορεύεται η προβολή ανθρώπων και ζώων στην τηλεόραση!

Τι αναφέρει το Υπουργείο Ηθών στο Αφγανιστάν για την εφαρμογή νόμου που επιτρέπει στις οθόνες της τηλεόρασης να μην προβάλλεται οτιδήποτε έμψυχο!

Αφγανιστάν - Ταλιμπάν

Δύο τηλεοπτικά κανάλια μιας επαρχίας του βόρειου Αφγανιστάν σταμάτησαν να προβάλουν πλάνα ζωντανών όντων, συμμορφούμενα με τις εντολές που έλαβαν από την αστυνομία ηθών, ανέφεραν σήμερα δημοσιογράφοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε όλα τα ενημερωτικά μέσα της επαρχίας Ταχάρ απαγορεύτηκε να βιντεοσκοπούν ζωντανά πλάσματα και να μεταδίδουν τις εικόνες, ανέφερε ένα στέλεχος του υπουργείου Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Έκλυσης των Ηθών (PVPV), που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το υπουργείο ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα άρχιζε να εφαρμόζει σταδιακά έναν νόμο που απαγορεύει στα μμε να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων και ζώων. Οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνονται στον νόμο που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν η οποία εφαρμόζει μια δική της, σκληρή ερμηνεία της σαρία (ισλαμικός νόμος), αφού ανέλαβε και πάλι την εξουσία το 2021.

Ένας δημοσιογράφος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το ιδιωτικό κανάλι Mah-e-Naw της επαρχίας Ταχάρ παίζει μόνο το λογότυπό του και ήχο. Η δημόσια τηλεόραση RTA μετέδιδε προγράμματα που εξακολουθούν να δείχνουν πρόσωπα και ζώα.

Οι δημοσιογράφοι της επαρχίας Ταχάρ, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν γιατί φοβούνται τυχόν αντίποινα, είπαν ότι τα περιφερειακά κανάλια περιόρισαν τις παραγωγές τους, έπειτα από μια συνάντηση που συγκάλεσε το PVPV την Κυριακή. «Το PVPV είπε σε όλα τα (τηλεοπτικά) κανάλια ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μπορούσαν να κάνουν ρεπορτάζ με ήχο, αλλά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εικόνες» που δείχνουν ζώα ή ανθρώπους, είπε ένας δημοσιογράφος. «Κατόπιν αυτού, οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης και των άλλων περιφερειακών μέσων, αναγκάστηκαν να υπακούσουν», πρόσθεσε.

Παρόμοιες «συναντήσεις» έγιναν τις τελευταίες ημέρες και σε τουλάχιστον άλλες δύο επαρχίες του Αφγανιστάν, με τους υπεύθυνους του υπουργείου να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους ότι θα αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται ο νόμος σε όλη τη χώρα.

Η τηλεόραση και οι εικόνες ζωντανών όντων είχαν απαγορευτεί σε όλη τη χώρα και στην προηγούμενη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν, μεταξύ 1996-2001.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο - Εκτός ΜΕΘ μετά από 21 ημέρες

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός στη Μαλάτεια (εικόνες)

Ανομβρία: Λιτανείες και δεήσεις στις Κυκλάδες για να βρέξει (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:56Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα 13:35Δέκα συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οικισμό της Φυλής13:20Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία στην Λυγιά λόγω τεχνικού προβλήματος13:06Φωτιά στην Αχαΐα - Κινητοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα12:51Μητσοτάκης για "Αμοργόραμα": Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία - Τι είπε για τα Θαλάσσια Πάρκα12:36Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση χωρίς κράνος12:21Γάζα: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γκουτέρες, ζητεί άμεση κατάπαυση του πυρός12:07ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή των απαχθέντων παιδιών της Ουκρανίας11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο