LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2024 12:16

Βρετανία: Γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε οθωμανικό κρεβάτι

Πού και πώς εντοπίστηκε η 39χρονη από την κόρη της. Πώς συνέβη η τραγωδία.

Βρετανία - Έλεν Ντέιβι

Μια 39χρονη Βρετανίδα έχασε τη ζωή της όταν ένα οθωμανικό κρεβάτι με δυσλειτουργία έπεσε στον λαιμό της και της προκάλεσε ασφυξία, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Το τραγικό περιστατικό με θύμα την Έλεν Ντέιβι, η οποία διηύθυνε ένα σαλόνι ομορφιάς, σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, στη βορειοανατολική Αγγλία. Τα οθωμανικά κρεβάτια έχουν μια βάση που μπορεί να ανυψωθεί - συνήθως χρησιμοποιώντας υδραυλικά συστήματα αερίου ανύψωσης - για πρόσβαση σε έναν αποθηκευτικό χώρο από κάτω.


Η πλατφόρμα του στρώματος στο κρεβάτι της Ντέιβι έπεσε, «παγιδεύοντας τον λαιμό της στην επάνω επιφάνεια του πλαϊνού πλαισίου της βάσης του κρεβατιού» σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Τότε η άτυχη γυναίκα «αδυνατώντας να απελευθερωθεί, πέθανε από ασφυξία λόγω θέσης. Το ένα από τα δύο έμβολα ανύψωσης αερίου ήταν ελαττωματικό».


Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή η 19χρονη κόρη της, όπως αναφέρει η Guardian. «Ανέβηκα πάνω, η πόρτα του υπνοδωματίου της μαμάς μου ήταν ορθάνοιχτη και την είδα ξαπλωμένη ανάσκελα με το κεφάλι της κάτω από το κρεβάτι», είπε η Ελίζαμπεθ στο δικαστήριο. Η ίδια περιέγραψε τις προσπάθειες που κατέβαλε για να απελευθερώσει τη μητέρα της από το κρεβάτι τονίζοντας πόσο δύσκολο ήταν για την ίδια να σηκώσει το κρεβάτι αφού είχε χαλάσει.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής προειδοποίησε σε επιστολή του προς τον υπουργό επιχειρήσεων της Βρετανίας, Τζόναθαν Ρέινολντς, ότι υπάρχει κίνδυνος μελλοντικών θανάτων «εκτός εάν ληφθούν μέτρα», υπογραμμίζοντας την «ύπαρξη και χρήση μηχανισμών κλίνης εμβόλου αερίου των οποίων η αστοχία ενέχει κίνδυνο για τη ζωή» ως «λόγο ανησυχίας».

Όπως σημειώνει το CNN, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ιατροδικαστές πρέπει να κάνουν αναφορές προς τον αρμόδιο οργανισμό ή την κυβερνητική υπηρεσία όταν πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων.

Πηγή: real.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρούπολη: Επίθεση με εύφλεκτο υγρό σε πολυκατοικία

Αποθεραπευτήριο ΑμεΑ - “Άγιος Δημήτριος”: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης

Καταγγελία για “σκουπιδότοπο” στην περιοχή της Ακρόπολης (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι κατηγορούμενοιΣήμερα 19:19 | Ειδήσεις

Οι έντεκα κατηγορούμενοι που παρουσιάστηκαν στον ανακριτή σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ένας δωδέκατος ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί την Δευτέρα.

Άγνωστος Στρατιώτης: "Πόλεμος" ανακοινώσεων Δένδια και Δούκα για την καθαριότηταΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δήμο Αθήνας, με αφορμή την νέα τροπολογία.

"Αποκαλύψεις" - Κορωπί: Η μαρτυρία του 4χρονου γιου της 40χρονης - "Ο μπαμπάς χτύπησε τη μαμά"Σήμερα 14:34 | Ειδήσεις

Ο 50χρονος φέρεται να υποστήριξε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ατύχημα.

"Αποκαλύψεις" - Γκάζι: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που κατέρρευσε η 16χρονηΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η φίλη της 16χρονης, το ποτό που παρήγγειλαν στο συγκεκριμένο κλαμπ είχε περίεργη οσμή και γεύση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι κατηγορούμενοι19:27Ν. Κορέα: Το ταξίδι Τραμπ αποτελεί σπάνια ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Πρέπει να συμβεί19:13Ιβάνοβιτς για Παναθηναϊκό: Παίζουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα αυτής της Euroleague18:59Ρόδος: Το τρίχρονο κοριτσάκι που είχε εντοπιστεί αναίσθητο σε πισίνα θα μεταφερθεί στην Μ. Βρετανία 18:45ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου18:31Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε και επίσημα τον Ράφα Μπενίτεθ18:18ΟΠΕΚΕΠΕ – Αυγενάκης: Καταρρίπτεται η σκευωρία σε βάρος μου18:04Βόλος: Συνελήφθη 19χρονος με τον ανήλικο συνεργό του για κλοπές καταστημάτων17:51Τρίκαλα: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος μητροκτόνος - Το αίτημα της υπεράσπισης17:37Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:23Περιστέρι: Στη φυλακή ο 24χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 37χρονο17:09Τουρκία: Τραγικό ναυάγιο με 14 νεκρούς μετανάστες16:55Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Γλυφάδα16:41"Αποκαλύψεις" - Γκάζι: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που κατέρρευσε η 16χρονη16:28Γερμανία: Aκυρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα16:14Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Καταγγέλθηκε ψευδώς από τα παιδιά της για βασανιστήρια16:00NBA: Σκάνδαλο με συλλήψεις προπονητή και παικτών για παράνομα στοιχήματα15:46Αττική: Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων15:32Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κάστρο του Ουίνδσορ15:18"Αποκαλύψεις" - Κορωπί: Η μαρτυρία του 4χρονου γιου της 40χρονης - "Ο μπαμπάς χτύπησε τη μαμά"15:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο