LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2024 17:08

Κύκλωμα εφοριακών - Κέρκυρα: Οι διάλογοι, οι απειλές και τα ραντεβού (βίντεο)

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα. Πώς εκβίαζαν τα θύματά τους. Συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Κέρκυρα - εκβιασμοί - εφοριακοί

Του Μανώλη Ασαριώτη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τακτικές, που ακολουθούν κοινοί εγκληματίες φαίνεται πως πρότεινε στους συνεργούς του ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας των επίορκων εφοριακών, προκειμένου να αποφύγουν μία ενδεχόμενη παρακολούθηση από αστυνομικούς, αποκαλύπτουν οι νέοι διάλογοι του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα.

Υποδιευθυντής: Να της κλείσεις ραντεβού... θα της κλείσεις ραντεβού... στο... σε ένα καφέ. Να ‘σαι εσύ κανά εικοσάλεπτο, μισάωρο πριν, ανιχνεύεις τον χώρο, κοιτάς να δεις αν θα… μόνη της.

Επόπτης: Και που να τις ξέρω δηλαδή.

Υποδιευθυντής: Πρόσεξε με, βλέπεις πρώτα τον χώρο, κοιτάς. Λοιπόν, στη συνέχεια, όταν φτάσει η ώρα του ραντεβού, την κάνεις ένα τηλέφωνο, της λες «να σου πω έχεις φτάσει γιατί έτυχε κάτι θα καθυστερήσω», μπορεί να σου πει αυτή ότι «είμαι εκεί πέρα», «να σου πω επειδή είμαι βιαστικός» πες της «θα περάσω να σε πάρω, με τ’ αμάξι μου», πας δεν μπαίνεις μες στην καφετέρια.

Τους εφιστούσε την προσοχή να παρατηρούν από τους καθρέφτες του αυτοκινήτου, εάν υπάρχει κάποιος που να τους ακολουθεί.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Αν δεν υπάρχει, έχεις ήδη σταματήσει μία φορά, ξανασταματάς και μία δεύτερη και βλέπεις. Αν συνεχίζουν αυτά και θα τα ξανακάνεις γύρες. Αν δεις, λέω, ότι υπάρχει κάποιο αμάξι, το οποίο συνεχίζει και σε ακολουθεί, πάει να σου τα δώσει, θα της πεις, φύγε θα σου πω άλλη ώρα.

Ο υποδιευθυντής της εφορίας και βασικός κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε τη δύναμη να εξαιρεί από κάθε έλεγχο τους επιχειρηματίες, που θα τον πλήρωναν, εκμεταλλευόμενος τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από εσένα και να μην… να παραγραφεί η υπόθεσή σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου καλώς.

Μέσα από τις συνομιλίες, που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατάλαβαν πως έβαζαν στο στόχαστρό τους επιχειρηματίες, που κατέβαλαν λίγα χρήματα στην εφορία.

ΕΠΟΠΤΗΣ: Τι του ‘πες;
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 20 τον χρόνο.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Πολλά.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ρε μ…..α συγνώμη, του λέω, έχει πληρώσει, λέω, δύο χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ δύο χρόνια, του λέω, σε δύο χρόνια δύο χιλιάδες.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Δεν τα βγάζουν ρε προϊστάμενε. Δεν τα βγάζουν οι π….. ες απ’ την τσέπη τους. Έρχονται και σου κλαίγονται.

Σε περίπτωση, που κάποιος αποφάσιζε να καταγγείλει τα μέλη του κυκλώματος, τότε αυτόματα θα ξεκινούσαν φορολογικούς ελέγχους.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Αν κελαηδήσει, του λέω, και μου είχες εσύ δεσμευτεί ότι δεν θα κελαηδήσει και κελαηδήσει, σημαίνει δύο πράγματα: εντολή για τα επόμενα ανέλεγκτα χρόνια για τον ίδιο και μάλιστα από αδιάφθορους, από απέναντι, για να καλυφθούμε.

Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα ακόμα τεσσάρων ατόμων.

Ειδήσεις σήμερα:

Nations League - Εθνική Ελλάδος: Sold out ο αγώνας με την Ιρλανδία

Πετρέλαιο: Πως το Μεσανατολικό θα επηρεάσει την αγορά

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Τενεσί (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια Ηρακλείου: Πάνοπλοι αστυνομικοί διασκορπισμένοι στο χωριό για την κηδεία του 39χρονου - Η πομπή των συγγενών (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο, τα σχολεία στα χωριά Βορίζια και Ζαρό, μετά την αδιανόητη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο.

Βορίζια - "Αποκαλύψεις": Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν drones ώστε να βρουν τους καταζητούμενουςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

Την Πέμπτη θα απολογηθούν οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Μαρινάκης: Η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει εταιρεία δημόσιου χαρακτήραΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

«Οι επενδύσεις που σχεδιάζουμε θα προχωρήσουν, ώστε να εξασφαλίσουμε θα έχουμε το καλύτερο και φθηνότερο δυνατό, νερό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοίΣήμερα 13:37 | Ειδήσεις

Ποια είναι η προθεσμία πληρωμής;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βορίζια - "Αποκαλύψεις": Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν drones ώστε να βρουν τους καταζητούμενους16:37Λάρισα: Πήγε να πάρει τα χρωστούμενα και τον απείλησε με καραμπίνα16:23Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση προς το Ιρακινό Κουρδιστάν μετά από δυόμιση χρόνια απαγόρευσης16:09Εργατικό δυστύχημα στην Ξάνθη15:55Ο Πιτ Χέγκσεθ επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας15:41UEFA Europa League: Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 19:45 στον ΑΝΤ115:27Εθνική Ελλάδος: Με Κωστούλα και Τριάντη στους αγώνες απέναντι σε Σκωτία και Λευκορωσία15:13Ερντογάν: Η Χαμάς φαίνεται αποφασισμένη να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα14:59Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται από σήμερα σε ακόμη 5 κλάδους14:45Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί14:32Βορίζια Ηρακλείου: Πάνοπλοι αστυνομικοί διασκορπισμένοι στο χωριό για την κηδεία του 39χρονου - Η πομπή των συγγενών (βίντεο)14:18Μαρινάκης: Η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα14:04Ληστεία "μαμούθ" στη Λαμία: Κουκουλοφόροι φίμωσαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν 40.000 ευρώ13:51ΔΕΗ: Βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση13:37Ερντογάν: Η Κύπρος στο “μενού” του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού13:23Χαλκιαδάκης – Βεντέτα Βορίζια: Η κατάσταση υγείας των τραυματιών13:09Άλκης Καμπανός: Νέα αναβολή στη δίκη στο Εφετείο12:55Άρτα: Σφοδρό τροχαίο, τραυματίες δύο ανήλικοι και ο οδηγός 12:42Θεσσαλονίκη: Άρχισε τους πυροβολισμούς γιατί ενοχλήθηκε από τη φασαρία που έκανε μια παρέα νέων12:28Μ. Βρετανία: Εκτροχιασμός τρένου στο Σάπ της Κάμπρια12:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο