LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2024 18:07

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Προέδρου

Το μήνυμα Ανδρουλάκη από τη Θεσσαλία. Ποιοι προχώρησαν σε δηλώσεις στήριξης του Δούκα. Λεπτό προς λεπτό το Ant1news θα καλύπτει την διαδικασία.

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης - Δούκας

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι να ανοίξουν οι «πράσινες κάλπες» σε όλη την Ελλάδα  που θα αναδείξουν τοn νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας διανύουν σήμερα τα τελευταία χιλιόμετρα της προεκλογικής τους κούρσας.

Στη Θεσσαλία ο Ανδρουλάκης

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τις διαχειριστικές αποτυχίες, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και τη διεύρυνση των ανισοτήτων επί της πενταετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Πέντε χρόνια Μητσοτάκη το Εθνικό Σύστημα καταρρέει, πέντε χρόνια Μητσοτάκη η δημόσια υγεία παρακμάζει. Βλέπουμε τι γίνεται στα σχολεία μας. Δεν είναι μόνο η ποιότητα των προγραμμάτων. Δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών και των γιατρών. Εδώ βλέπουμε φαινόμενα ακραίας βίας μέσα στα σχολεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νίκος Ανδρουλακης

«Υπάρχει υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Υπάρχει ΟΠΕΚΕΠΕ; Υπάρχει ΕΛΓΑ; Πού, λοιπόν, πέτυχε ο μεγάλος μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης; Είναι σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην επιλογή συνέχειας της στρατηγικής που χάρη στην πολιτική αυτονομία, την ενότητα και την ανανέωση έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

«Ξέρετε καλά ότι αγωνίστηκα πολύ για να φτάσω στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν με πήρε κανένα χεράκι, ούτε της εγχώριας ολιγαρχίας ούτε της εσωκομματικής βαρονίας. Δύναμη μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξη μας να έχει επιστρέψει» επισήμανε.

Το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στα social media

Μηνύματα στήριξης σε Δούκα

Θέση υπέρ του Χάρη Δούκα, για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου, εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία στον πρώτο γύρο είχε λάβει 2,29%.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον κύριο Δούκα, με το λακωνικό, «Χάρη, πάμε για την αλλαγή».  

Ανάλογη δήλωση στήριξης στον Χάρη Δούκα έκανε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Το ant1news.gr, θα παρακολουθεί την διαδικασία από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι και την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, αλλά και τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν, με συνεχή ροή ειδήσεων και αποτελεσμάτων.

ΕΔΕΚΑΠ: Συνοπτική οδηγία εκλογικής διαδικασίας Β’ Γύρου

Σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, αναφέρονται τα εξής, ως προς την εκλογική διαδικασία:

"Α. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 07:00 πμ έως ώρα 19:00 μμ. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο.

Β. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.
Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.
Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.
Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475- 476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Γ ια τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Ε. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

ΣΤ. Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί κ αι να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.

Η. Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Θ. Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Έως τότε, είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του, ώστε να μη διανεμηθούν φάκελοι ή ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών.

Ι. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καθυστέρηση στο σύστημα του tablet ή τεχνικό πρόβλημα, σταματά η εκλογική διαδικασία επί τόπου, σφραγίζεται η κάλπη με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.
Αυτονόητο είναι ότι, σε αυτήν την περίπτωση δε σημειώνονται ονόματα στην κατάσταση ψηφισάντων, αφού δε θα είναι εφικτή η διαπίστευση των ψηφοφόρων μέσω tablet.
Η εκλογική διαδικασία ξεκινά ξανά μόλις επανέλθει η λειτουργία του tablet.

Call center ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: 2103665000 Τηλέφωνα ΕΔΕΚΑΠ: 210 3665374-475-476".

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΤΑ - Ρύθμιση χρεών: Ξεκινούν οι ατήσεις

Καλαμάτα: Περαστικός άρπαξε τη λεία ληστή και οδήγησε στη σύλληψή του

Τροχαίο - Θάνατος πυροσβέστη: Θρήνος και ΕΔΕ για το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει αστυνομικούς08:21Απεργία 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ08:07Ισραήλ: Στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι σοροί των τεσσάρων ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:53Μπαρτσελόνα: Αποδυναμωμένη λόγω τραυματισμών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό07:39Μακρόν: Συνεχίζει να ανησυχεί για τη Χαμάς, παρά την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας07:25Εθνική Ελλάδας: Ο κύκλος των αποτυχιών και τα 12 χρόνια εκτός μεγάλης διοργάνωσης07:11Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Οκτωβρίου06:57Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο για τη Γάζα : Υπέροχη μέρα για τη Μέση Ανατολή06:43«Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 24:00 στον ΑΝΤ106:29Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου06:15Ρόδος: 69χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας πράξης εις βάρος ανήλικων κοριτσιών23:59"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την Γάζα23:43Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”23:23Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στελέχη της OLAF ζήτησαν στοιχεία 10 ετών23:09Μεγάλη αναστάτωση στα Χανιά: Επιβάτης έπαθε ανακοπή μέσα σε αστικό λεωφορείο22:55Χαλκιδική: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου σέρφερ22:41Στους Μπακς και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο 22:27Μασαχουσέτη: Συνετρίβη αεροπλάνο σε αυτοκινητόδρομο – Δύο νεκροί (εικόνες)22:13Γκάνα: Πολλαπλοί νεκροί σε ναυάγιο σε λίμνη - Οι περισσότερες απώλειες είναι μικρά παιδιά21:59Φάρσαλα: "Θέρισε" το κοπάδι η ευλογιά21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο