LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2024 16:05

Ανδρουλάκης: Δύναμη μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο Ανδρουλάκης, στέλνοντας και το μήνυμα του για τις αυριανές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλακης

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τις διαχειριστικές αποτυχίες, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και τη διεύρυνση των ανισοτήτων επί της πενταετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Πέντε χρόνια Μητσοτάκη το Εθνικό Σύστημα καταρρέει, πέντε χρόνια Μητσοτάκη η δημόσια υγεία παρακμάζει. Βλέπουμε τι γίνεται στα σχολεία μας. Δεν είναι μόνο η ποιότητα των προγραμμάτων. Δεν είναι μόνο οι χαμηλοί μισθοί των εκπαιδευτικών και των γιατρών. Εδώ βλέπουμε φαινόμενα ακραίας βίας μέσα στα σχολεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Υπάρχει ΟΠΕΚΕΠΕ; Υπάρχει ΕΛΓΑ; Πού, λοιπόν, πέτυχε ο μεγάλος μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης; Είναι σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ερχόμενος στη Λάρισα από τη Θεσσαλονίκη σταμάτησε συμβολικά στα Τέμπη. «Έχει μείνει στο υποσυνείδητο του ελληνικού λαού, στην καρδιά του, στην ψυχή του ένα τεράστιο τραύμα: Ότι δεν μάθαμε ακόμα την αλήθεια και δεν πλήρωσαν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος» πρόσθεσε.

«Η νίκη μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μόνο με στρατηγικούς και προγραμματικούς όρους, θα γίνει και με ηθικούς όρους. Και αυτό για εμένα είναι το σημαντικότερο. Διότι εδώ έχουμε έναν Πρωθυπουργό σε ένα περίκλειστο σύστημα εξουσίας, που είχε το θράσος να το ονομάσει ‘’επιτελικό κράτος’’, να λειτουργεί παρακρατικά, με διαφθορά, με πελατειακούς όρους, απογοητεύοντας ακόμα και σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε στη συνέχεια.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην επιλογή συνέχειας της στρατηγικής που χάρη στην πολιτική αυτονομία, την ενότητα και την ανανέωση έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

«Ξέρετε καλά ότι αγωνίστηκα πολύ για να φτάσω στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν με πήρε κανένα χεράκι, ούτε της εγχώριας ολιγαρχίας ούτε της εσωκομματικής βαρονίας. Δύναμη μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξη μας να έχει επιστρέψει» επισήμανε.

Προλογίζοντάς τον, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα. «Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλία σου, για όλα αυτά που έχουμε ζήσει τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι θα είσαι ο αυριανός Πρόεδρος », ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βοήθησε την γυναίκα του να πεθάνει και τώρα την... κληρονομεί!

Μεταμόσχευση: Λήπτες οργάνων μολύνθηκαν με HIV

Γουέμπλεΐ - Εθνική Ελλάδος: Φίλαθλος πέταξε σαΐτα κι έφτασε μέχρι... τον Μπακασέτα (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο