LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2024 18:03

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επέμεινε η πλειοψηφία για αποκλεισμό Κασσελάκη

Η εσωκομματική κρίση εντείνεται. Έκκληση για υποχώρηση από την Θεοδώρα Τζάκρη. Τι ψήφισε ο Πολάκης. Τι αναμένεται να συζητήσει η Κεντρική Επιτροπή.

ΣΥΡΙΖΑ - Κουμουνδούρου

Για άλλη μια φορά θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 11.10.

Κατά την συζήτηση η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να ανακαλέσει την εξώδικη δήλωσή του και ότι εξακολουθεί να αποκαλεί τον εαυτό του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματα από τα οποία προκύπτει ότι δεν σέβεται έμπρακτα τις αποφάσεις του κόμματος. Παράλληλα αναφερόμενη σε φράσεις του κ. Κασσελάκη για λαϊκή αμεσοδημοκρατία κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» με το Νίκο Χατζηνικολάου, τον κατηγόρησε για υποστήριξη αλλαγής του πολιτεύματος και υπογράμμισε ότι αυτός θα ήταν ακόμα και λόγος αποκλεισμού του κόμματος από τις εθνικές εκλογές. Χαρακτήρισε την στάση του διασπαστική και υποστήριξε ότι απέναντι σε αυτήν, η σύγκληση της ΚΕ είναι η «μίνιμουμ κίνηση αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη απευθυνόμενη προς τους Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγγου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη είπε: «Κάνω έκκληση να το ξανασκεφτείτε και να μαζέψετε την σύγκληση της ΚΕ με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία. Η εν λόγω απόφαση για συνεδρίαση της ΚΕ με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της ΠΓ προστέθηκαν κι άλλοι 5 εκ των ενδιαμέσων, ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Κουβέλη και η Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ αυτό. Σε αυτούς τους 5 λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαιτέρως θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμα του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν από όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες. Όσοι εξ υμών το θεωρείτε ως μείζον θέμα μπορείτε να  πάρετε και τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό, αλλά και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο καθείς/καθεμία πιστεύει. Κάνω λοιπόν έκκληση στην σωφροσύνη ανθρώπων που σέβονται την πορεία τους και την υστεροφημία τους. Δεν έχω τίποτα να περιμένω από ανθρώπους που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί για όλα και για την χρήση κάθε διοικητικού μέτρου για να εξοβελίσουν την λαϊκή βούληση και να αποφύγουν την αυστηρή της κρίση. Υπάρχει η ανάγκη ενός modus vivendi ανάμεσα στη προφανή κασσελακική πλειοψηφία της βάσης και στην αντικασσελακική πλειοψηφία της ΚΕ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Παύλος Πολάκης ψήφισε “λευκό” αναφορικά με την πρόταση αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για μία ακόμα ταραχώδη συνεδρίαση, της Κεντρικής του Επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλντοκ για σένα”: Η επική εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος (βίντεο)

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα (βίντεο)

Σωκράτους: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ - Επιχείρηση αφοπλισμού της Κρήτης21:26Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα από το πολιτικό σκηνικό21:12Βορίζια: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό20:58ΕΛΤΑ: Πρόστιμο για διαρροή προσωπικών δεδομένων - "Χτύπημα" χάκερ το 202220:44Ολλανδία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού20:30Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα"20:16Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη άλλων χωρών20:02Δένδιας από 112 Πτέρυγα Μάχης: Η Ελλάδα απέκτησε και πάλι στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών19:48Εργατικό ατύχημα στην Άρδασσα: Νεκρός 40χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία19:33Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη19:19Ο Πούτιν έδωσε εντολή να ξεκινήσει η προετοιμασία για δοκιμές πυρηνικών όπλων19:06Συναγερμός στη Μαγνησία για τον ιό του Δυτικού Νείλου18:51Κατέρρευσαν σοβάδες σε σχολείο στο Πόρτο Ράφτη - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά18:37Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών18:23Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος Τούρκος καταζητούμενος στην πατρίδα του για ναρκωτικά18:09ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε στην Κομισιόν το επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης - Τι προβλέπει17:55Πότε αναμένεται να ανοίξει το σχολείο στα Βορίζια17:41Λαύριο: Προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε ανήλικη ο παράγοντας ομάδας βόλεϊ17:27Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:13Αποκαλύψεις - Βορίζια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη των καταζητούμενων16:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο