LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2024 09:37

Αυτοκίνητο: Ραβασάκια της ΑΑΔΕ για ανασφάλιστα ή και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Πότε θα εκδοθούν τα ειδοποιητήρια, πόσο υψηλά θα είναι τα πρόστιμα και ποια θα είναι η διαδικασία του επανελέγχου.

Μποτιλιαρισμα - κινηση - Κηφισός

Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν τα έχουν ασφαλίσει ή δεν τα έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο θα λάβουν έως το τέλος του μήνα «λυπητερή» με πρόστιμο από 250 έως και 1.000 ευρώ. Εάν συνεχίσουν να αγνοούν την υποχρέωση, κινδυνεύουν τον Ιανουάριο να εισπράξουν διπλάσιο πρόστιμο ή ακόμα και να χάσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι να συμμορφωθούν.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμη να πατήσει το κουμπί των διασταυρώσεων στοιχείων και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα ειδοποιητήρια αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 οχήματα κυκλοφορούν σήμερα ανασφάλιστα ενώ άγνωστος – μέχρι την ώρα της διασταύρωσης- είναι ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο και θα διενεργούνται εφεξής ανά ημερολογιακό εξάμηνο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα:

  • Από 250 έως και 1.000 ευρώ αν το όχημα εντοπίζεται ανασφάλιστο . Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας (συν τα ετήσια τέλη) στην περίπτωση ανασφάλιστων οχημάτων, αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους.
  • 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος. Επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου τού οχήματος ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής τού προστίμου.

Επανέλεγχος

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου, ο νόμος ορίζει ότι όταν από τον ηλεκτρονικό διασταυρωτικό έλεγχο διαπιστώνεται παράβαση, διενεργείται υποχρεωτικά δεύτερος ηλεκτρονικός διασταυρωτικός έλεγχος.

Αν, κατά τον έλεγχο αυτό, διαπιστωθεί μη συμμόρφωση του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος), η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος αφαιρούνται.

Η πράξη επιβολής των διοικητικών κυρώσεων στον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας και αποστέλλεται αμελλητί στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του, προκειμένου να προβεί στην αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος και την παράδοσή τους στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας που εξέδωσε τη σχετική πράξη.

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου του οχήματος ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου κατά περίπτωση.

Πηγή: euro2day.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Eνώπιος Ενωπίω” - Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα (βίντεο)

Νίκαια: 10χρονοι τραυμάτισαν συμμαθήτριά τους - “Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε” (βίντεο)

Δολοφονία στην Κυψέλη - Κούγιας: οι δράστες ήθελαν ο βιασμός τους να πάει στην Δικαιοσύνη, αλλά... (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Η ανακοίνωση του Λαϊκού ΝοσοκομείουΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση από το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, για τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου Γιώργου Παπαδάκη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο ΠαπαδάκηΧθες 21:24 | Ειδήσεις

«Αγαπημένε φίλε σε αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση, με μεγάλη στενοχώρια. Έφυγες τώρα που επιτέλους θα ζούσες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10Κραν Μοντανά - Επίσημη ανακοίνωση: Ταυτοποιήθηκαν τα 40 θύματα - 20 από αυτά είναι ανήλικοι22:56Βενεζουέλα: Eπικοινωνία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της χώρας22:42Γιώργος Παπαδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου22:28Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωση22:14Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα22:00Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο Παπαδάκη21:46ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 5ο Super Cup της ιστορίας του21:32Το Χαμόγελο του Παιδιού: Καλό ταξίδι μοναδικέ Γιώργο21:18ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις συχνότητες του FIR Αθηνών21:04Ο ΑΝΤ1 στην Ελβετία: Από τους 119 τραυματίες, οι 6 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη20:50Νίκος Ανδρουλάκης: Η πορεία του Γιώργου Παπαδάκη ήταν συνώνυμη της μαχητικότητας και της αυθεντικότητας20:35Σωκράτης Φάμελλος: Η μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη θα μείνει ως πρότυπο για τους νέους δημοσιογράφους20:21Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης άντεξε όσο κανένας στον χρόνο20:07Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη19:53Θεσσαλονίκη- Αεροδρόμιο Μακεδονία: Βελτιωμένη η κατάσταση στον εναέριο χώρο 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο