LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2024 12:12

Καταιγίδα Κερκ: Φονικό το καταστροφικό της πέρασμα από τη δυτική Ευρώπη (εικόνες)

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία η η καταιγίδα Κερκ. Τα μέτρα των Αρχών.

Γαλλία - πλημμύρες

Η καταιγίδα Κερκ, η οποία έπληξε χθες τη δυτική Ευρώπη, άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό στη νότια Γαλλία και περισσότερους από 67.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτροδότησης Enedis και μετέδωσε το BFM TV.

Ριπές ανέμων στην πόλη Σετ της νότιας Γαλλίας προκάλεσαν την ανατροπή τριών σκαφών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσε η νομαρχία του Ερό.

Επειτα από έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Παρίσι η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση κινητοποιεί "όλες τις κρατικές υπηρεσίες" και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

"Αυτά τα επεισόδια θα έχουν επαναληπτική τάση. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται σε ξεκάθαρη μορφή στην καθημερινή μας ζωή", πρόσθεσε.

Οι αρχές έθεσαν τον νομό Σεν-ε-Μαρν, κοντά στο Παρίσι, σε "κόκκινο συναγερμό" για τον κίνδυνο πλημμυρών καθώς από τις βροχοπτώσεις φούσκωσε ο ποταμός Γκραν Μορέν, ένας παραπόταμος του Σηκουάνα, που διαπλέει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Αλλοι 29 από τους νομούς της χώρας τέθηκαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

Γαλλία - πλημμύρες


Διακοπές ρεύματος στην Πορτογαλία, κατολισθήσεις λάσπης στην Ισπανία

Στην Πορτογαλία, η αρχή πολιτικής προστασίας ανέφερε περισσότερα από 1.300 περιστατικά στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα περιελάμβαναν πτώσεις δέντρων στα βόρεια της χώρας.

Το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια, επλήγη περισσότερο καθώς εκεί ξεριζώθηκαν 400 δέντρα.

Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές αυτοκίνητα και προκλήθηκαν προβλήματα στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στο Μπαρτσέλος, επίσης στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτροδρότησης της χώρας, από την καταιγίδα προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

Αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν προβλέψει ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις και για τον λόγο αυτό έθεσαν τις παράκτιες περιοχές σε "κίτρινο συναγερμό" καθώς τα κύματα έφθαναν σε ύψος επτά μέτρων.

Και στην Ισπανία οι αρχές έθεσαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" το βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας προειδοποιώντας για ανέμους με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα στο πριγκιπάτο των Αστουριών.

Στη Γαλικία, στα βορειοδυτικά, δρόμοι αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις λάσπης και πεσμένα δέντρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλόριντα - Τυφώνας Μίλτον: Εικόνες καταστροφής και αναφορές για νεκρούς (βίντεο)

Μπάλντοκ: Θρήνος για τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε νεκρός (βίντεο)

Σαχάρα: Σπάνιες πλημμύρες στην έρημο μετά από έξι χρόνια ξηρασίας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη ΒουδαπέστηΧθες 20:51 | Ειδήσεις

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο ΒελιγράδιΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αν και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στην 4η περίοδο, με ένα σερί πόντων και καλές άμυνες στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι. 

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετώνΧθες 23:22 | Ειδήσεις

Η Επιτροπή για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία Καταναλωτών του ΕK αποφάσισε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία και η ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση σε μια από τις επόμενες Ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου.

Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΧθες 21:44 | Ειδήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλύψεις", φίλος του θύματος έκανε λόγο για κόντρα του 68χρονου με τον ανιψιό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο Βελιγράδι23:59Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετών 23:43Ρωσία: Προειδοποίηση προς ΗΠΑ για ενδεχόμενη παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία23:25Παναθηναϊκός: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τον Ράφα Μπενίτεθ 23:10Πιερρακάκης: "Η Ελλάδα επέστρεψε με αυτοπεποίθηση, μεταρρυθμίσεις και ανοιχτή οικονομία"22:55Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (εικόνες)22:39Πρέβεζα: Έκρηξη από γκαζάκι μέσα σε σπίτι - Στο νοσοκομείο ο ένοικος22:24Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε σούπερμαρκετ: Οι καταναλωτές δεν βρίσκουν τα προϊόντα μειωμένων τιμών22:10Ελλάδα στον ΟΗΕ: Η Ευρώπη βιώνει τη σοβαρότερη σύγκρουση της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο21:56Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ21:42Η Κίνα ζητάει εμπορική συνεργασία και ειλικρίνια από τις ΗΠΑ21:28Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας21:14Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη20:58Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 202620:44Κρήτη: Τουρίστας γλίστρησε και έπεσε από βράχια την ώρα που έκανε βόλτα με την γυναίκα του (εικόνες)20:30Θεσσαλονίκη: Ξυλοκιβώτιο έπεσε και τραυμάτισε εργάτη20:16Μητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"20:02Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο19:48Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο