LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2024 12:12

Καταιγίδα Κερκ: Φονικό το καταστροφικό της πέρασμα από τη δυτική Ευρώπη (εικόνες)

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία η η καταιγίδα Κερκ. Τα μέτρα των Αρχών.

Γαλλία - πλημμύρες

Η καταιγίδα Κερκ, η οποία έπληξε χθες τη δυτική Ευρώπη, άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό στη νότια Γαλλία και περισσότερους από 67.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτροδότησης Enedis και μετέδωσε το BFM TV.

Ριπές ανέμων στην πόλη Σετ της νότιας Γαλλίας προκάλεσαν την ανατροπή τριών σκαφών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσε η νομαρχία του Ερό.

Επειτα από έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Παρίσι η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση κινητοποιεί "όλες τις κρατικές υπηρεσίες" και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

"Αυτά τα επεισόδια θα έχουν επαναληπτική τάση. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται σε ξεκάθαρη μορφή στην καθημερινή μας ζωή", πρόσθεσε.

Οι αρχές έθεσαν τον νομό Σεν-ε-Μαρν, κοντά στο Παρίσι, σε "κόκκινο συναγερμό" για τον κίνδυνο πλημμυρών καθώς από τις βροχοπτώσεις φούσκωσε ο ποταμός Γκραν Μορέν, ένας παραπόταμος του Σηκουάνα, που διαπλέει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Αλλοι 29 από τους νομούς της χώρας τέθηκαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

Γαλλία - πλημμύρες


Διακοπές ρεύματος στην Πορτογαλία, κατολισθήσεις λάσπης στην Ισπανία

Στην Πορτογαλία, η αρχή πολιτικής προστασίας ανέφερε περισσότερα από 1.300 περιστατικά στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα περιελάμβαναν πτώσεις δέντρων στα βόρεια της χώρας.

Το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια, επλήγη περισσότερο καθώς εκεί ξεριζώθηκαν 400 δέντρα.

Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές αυτοκίνητα και προκλήθηκαν προβλήματα στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στο Μπαρτσέλος, επίσης στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτροδρότησης της χώρας, από την καταιγίδα προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

Αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν προβλέψει ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις και για τον λόγο αυτό έθεσαν τις παράκτιες περιοχές σε "κίτρινο συναγερμό" καθώς τα κύματα έφθαναν σε ύψος επτά μέτρων.

Και στην Ισπανία οι αρχές έθεσαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" το βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας προειδοποιώντας για ανέμους με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα στο πριγκιπάτο των Αστουριών.

Στη Γαλικία, στα βορειοδυτικά, δρόμοι αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις λάσπης και πεσμένα δέντρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλόριντα - Τυφώνας Μίλτον: Εικόνες καταστροφής και αναφορές για νεκρούς (βίντεο)

Μπάλντοκ: Θρήνος για τον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε νεκρός (βίντεο)

Σαχάρα: Σπάνιες πλημμύρες στην έρημο μετά από έξι χρόνια ξηρασίας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο