LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2024 12:16 | Ανανέωση: 09 Οκτωβρίου 2024 13:28

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: Έλληνες των ΗΠΑ μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Πώς περιγράφουν στον ΑΝΤ1, την κατάσταση που επικρατεί ενόψει του τυφώνα Μίλτον, ομογενείς της Φλόριντα. 

Ομογενείς - Φλόριντα - Τυφώνας Μίλτον

Ο τυφώνας "Μίλτον" πλησιάζει απειλητικά την Φλόριντα και οι κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την πολιτεία καθώς η "επέλασή" του προβλέπεται τρομακτική. 

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, μίλησε με Έλληνες ομογενείς, που βίωσαν πριν από λίγες ημέρες το "χτύπημα" της φονικής κακοκαιρίας "Ελίν" και τώρα αναμένουν ένα δεύτερο καιρικό "χτύπημα" που προοιωνίζεται ισχυρότερο.

Η Άρια Σωκράτους, περιγράφει τι αναμένεται να συμβεί σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις αλλά και πώς βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής την αναμονή για το φαινόμενο αλλά και τις προετοιμασίες.

Ακόμη, ο Μανώλης Βελιβασάκης, μεταξύ άλλων, εύχεται να μην υπάρξουν θύματα από το πέρασμα του τυφώνα.

Δείτε live την εξέλιξη του κυκλώνα:

Οι κάτοικοι της Φλόριντα στις ΗΠΑ έχουν μία τελευταία ημέρα σήμερα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ή να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα Μίλτον, ενδεχομένως του πιο καταστροφικού που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή.

Καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε κάποια πρατήρια.

Φλόριντα  - τυφώνας Μίλτον - εκκένωση

Ο τυφώνας, κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει.

Τυφώνας Μίλτον - ΗΠΑ

Ο τυφώνας κινείται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά στον κόλπο του Μεξικού. Χθες, Τρίτη, πέρασε από τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού χωρίς να προκαλέσει θύματα, μόνο κάποιες υλικές ζημιές.

“Ολόκληρη η χερσόνησος της Φλόριντα έχει τεθεί σε κατάσταση είτε εγρήγορσης είτε συναγερμού”, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις.

Ο Μίλτον ενδέχεται να είναι “η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα”, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο για τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: συννεφιά, ζέστη και τοπικές βροχές την Τετάρτη

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε ξανά και κατευθύνεται προς Φλόριντα (εικόνες)

Κτηματολόγιο - Κυρανάκης: Στο τέλος του 2025 θα ξέρουμε τι ανήκει και σε ποιον (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισεΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τέλλογλου, οι δύο περιπτώσεις σύλληψης του 65χρονου παρουσιάζουν τρία σημαντικά κοινά στοιχεία αν και έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη ΜαρινάκηΣήμερα 20:19 | Ειδήσεις

Η κηδεία της Ειρήνης Μαρινάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη18:54Δολοφονία Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του: Συνελήφθη ο γιος του ζευγαριού18:50Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στις πολιτικές "περνάνε και λιάζονται"18:40Εξάρχεια: Άνδρας απήγαγε την σύντροφό του με την απειλή όπλου18:30Παρ' ολίγον τραγωδία - Τρίχρονο αγοράκι έπεσε μέσα σε βόθρο (Βίντεο)18:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο