LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2024 16:10

Καιρός: συννεφιά, ζέστη και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τετάρτη προβλέπονται στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καιρός σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο  ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και όμβροι. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο θα δούμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται καιρός σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουννότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Πέθανε ο άνδρας που τον μαχαίρωσε ο ανιψιός του

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε ξανά και κατευθύνεται προς Φλόριντα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης11:15Χρυσή Αυγή: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στο Εφετείο - Συγκέντρωση από σωματεία και φορείς (εικόνες)11:01Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο