LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2024 15:14

“Πόθεν έσχες” - ΣΥΡΙΖΑ: Νέος “πόλεμος” και αιτήματα για διαγραφές και παραιτήσεις

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά με επίδικο το «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης –μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη– μαζί με τις υπογραφές της υποψηφιότητάς του.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Ολγα Γεροβασίλη, θέτοντας ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αποστείλει εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από δημοσίευμα αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του, κάνοντας λόγο για διαρροή. Ο ίδιος είχε καλέσει τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν. Στο εξώδικο που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Αφορμή στάθηκε σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ με τίτλο «Οι Γκρίζες Ζώνες του Πόθεν Εσχες Κασσελάκη». Στο ρεπορτάζ καταγράφονται ομοιότητες και διαφορές με την περιουσιακή κατάσταση που είχε παρουσιάσει ο κ. Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλονίκη, ενώ τίθεται και το ερώτημα αν «οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου είναι το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή».

Στέφανος Κασσελάκης - Κουμουνδούρου

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ο οποίος υποστηρίζει πως η Κ.Ε. του κόμματος «παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το “πόθεν έσχες” του».

Ο κ. Καπνισάκης ζητεί την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου, ενώ τονίζει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του».

Κεντρική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης - Γεροβασίλη - Τζάκρη - Παππας

Παραίτηση Σβίγγου ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR», είπε στην Πολιτική Γραμματεία η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: “5χρονα έσπασαν τα δόντια 4χρονου και το σχολείο έλεγε ότι σκόνταψε!” (εικόνες)

Εργατικό δυστύχημα - Λάρισα: Θρήνος για την 25χρονη που ξεψύχησε μπροστά στον άντρα της

Δολοφονία στην Κυψέλη: Η στιγμή του μαχαιρώματος (βίντεο ντοκουμέντο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο