LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2024 11:00 | Ανανέωση: 08 Οκτωβρίου 2024 11:21

ΚΑΤ: Έπεσε ταβάνι σε διάδρομο του νοσοκομείου (εικόνες)

Τι καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων για το περιστατικό στο νοσοκομείο ΚΑΤ

KAT - ταβάνι

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου όπως ανέδειξαν σε φωτογραφίες του το Σωματείο Εργαζομένων, έπεσε ταβάνι στον διάδρομο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Το γεγονός στο ΚΑΤ σημειώθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου Βρυωνείου και πιο συγκεκριμένα, στο σημείο εισόδου – εξόδου σε νοσηλευτικά ιδρύματα, χωρίς να υπάρξει, ευτυχώς, κάποιος τραυματισμός ασθενή ή συνοδού.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ, είχαν προηγηθεί εργασίες τοποθέτησης σωλήνων αποχέτευσης από την εταιρεία ΕΚΤΕΡ, των υπό ανακαίνιση χώρων της Κλινικής της Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ).

KAT - ταβάνι

«Ούτε για αυτό το ατύχημα, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι πρόκειται για “ανθρώπινο λάθος” ή “ανικανότητας υπευθύνων”, ή “κακιά στιγμή"» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ και προσθέτει:

«Από τον Ιανουάριο του 2024 με την αρχή των παρεμβάσεων στα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση και το υπουργείο έργα ...“κτιριολογικής” αναβάθμισης των νοσοκομείων δεν σταματάμε να καταγγέλλουμε, να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, στην Διοίκηση και στην ΥΠΕ. Τα έργα ξεκίνησαν χωρίς όλες ή κάποιες από τις απαραίτητες μελέτες.

Αποτέλεσμα: Η υποχώρηση της τοιχοποιίας στον 6ο όροφο. Η ανάγκη για εκ των υστέρων παρεμβάσεις πίεσε για γρήγορη παρέμβαση προκειμένου κερδηθεί χρόνος και να μην παρέλθουν οι προθεσμίες και επωμιστεί οικονομικές συνέπειες η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το “έργο". Αποτέλεσμα: Η υποχώρηση τμήματος της τοιχοποιίας στην τουαλέτα ασθενών στην υπό λειτουργία ΦΙΑΠ και τώρα η υποχώρηση του σοβά του ταβανιού του 4ου ορόφου».

KAT - ταβάνι

Το Σωματείο τονίζει ότι «το Υπουργείο και οι Διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείου φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την τήρηση όλων των απαραίτητων κτιριοδομικών και αντισεισμικών κανονισμών, στα έργα που εκτελούνται.

Άμεσα να πάρουν μέτρα: Για να υπάρξει πλήρης έλεγχος από κρατικές υπηρεσίες για την εκτέλεση των όλων των έργων και ενημέρωση τόσο για τις αιτίες που δημιούργησαν το πρόβλημα όσο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί. Να υπάρξει επανέλεγχος των μελετών για να ληφθεί υπόψη η δομή και η κατάσταση των κτηρίων του ΚΑΤ. Προσλήψεις για την στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και χρηματοδότηση για την αναγκαία συνεχή συντήρηση των υποδομών.

πηγή εικόνας: fb/ Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ 


Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων - Μητέρα 13χρονης: Την χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας και την ανάγκασαν να καπνίσει χασίς (βίντεο)

Αλβανία - Τίρανα: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση (βίντεο)

Κυψέλη: Νεκρός 28χρονος από μαχαίρωμα - Δύο αδέλφια ομολόγησαν το έγκλημα


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42Τέλλογλου για το πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που γύρισε το βίντεο19:28Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα διόδια Νέων Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα19:14Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη19:00Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες στα Τέμπη18:46Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου18:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο