LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2024 22:24

Λαύριο - Ολυμπιακός: Με το δεξί οι Πειραιώτες στην Basket League

Οι ερυθρόλευκοι, "φόρτσαραν" στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη κόντρα στο Λαύριο.

BASKET LEAGUE - ΛΑΥΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός... δεινοπάθησε στο Λαύριο, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης... θυμήθηκε την αμυντική ταυτότητά του, μπαίνοντας «με το δεξί» στην εφετινή Greek Basketball League/Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 93-75 από την έδρα του Λαυρίου, με τον Λούκα Βιλντόζα να δίνει από τα 6,75 το έναυσμα της αντεπίθεσης και τους Φιλίπ Πετρούσεβ, Σάσα Βεζένκοβ να την ολοκληρώνουν με ιδανικό τρόπο, χωρίς όμως η διαφορά τον 18 πόντων να αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς και την μαχητικότητα των γηπεδούχων.

Σε ένα ματς που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Τόμας Γουόκαπ και δεν είχε στη διάθεση του τους γνωστούς απόντες Κίναν Έβανς, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Μουστάφα Φαλ, αλλά και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, οι Πειραιώτες πήραν το ματς μέσα από την άμυνα της τέταρτης περιόδου, όταν και περιόρισαν το Λαύριο στους 11 πόντους. Ο Βιλντόζα πέτυχε τα μακρινά σουτ ψυχολογίας (3/4 τρίποντα) και οι Βεζένκοβ, Πετρούσεφ έδωσαν τέλος στα όνειρα υπέρβασης των αντιπάλων.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Βεζένκοβ με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πετρούσεβ (16π.), Πίτερς (13π.) και Ράιτ (10π.). Από το Λαύριο ξεχώρισαν οι Γκρίφιν και Σέρμαν, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους.

BASKET LEAGUE - ΛΑΥΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

Το Λαύριο αιφνιδίασε με το... καλησπέρα τον Ολυμπιακό, «χτύπησε» στη ρακέτα των Πειραιωτών και σήκωσε κεφάλι στο σκορ, μένοντας στη θέση του οδηγού μέχρι το 10΄ (22-19). Με τον Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διαρκώς σχήματα, κυρίως στα γκαρντ, οι γηπεδούχοι παρέμειναν «ζεστοί» και κράτησαν τον Ολυμπιακό σε μειονεκτική θέση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-40).

Με τον Βεζένκοβ να παίρνει μπροστά στην τρίτη περίοδο και τον Ολυμπιακό να βγάζει τους αιφνιδιασμούς, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Χωρίς να χάσει διάρκεια στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοφάρισε σε 62-62, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Βιλντόζα, ο οποίος εκτέλεσε από τα 6,75 στο τέλος του δεκαλέπτου και διαμόρφωσε στο 30΄ το 64-69!

Με το Λαύριο να μένει από δυνάμεις και τον Ολυμπιακό να σφίγγει την άμυνα του, ο Αργεντινός ευστόχησε σε ακόμη ένα μακρινό σουτ για το +8 ((71-79 στο 36΄) και από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοίταξαν πίσω...

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Τσώνος, Τεφτίκης
Οι συνθέσεις:

ΛΑΥΡΙΟ (Κώστας Μέξας): Μουράτος 9 (1), Βον 11 (1), Γουαχάμπ 8, Φόρεστ, Σλέιτερ 9, Τσάμης 4, Γκρίφιν 13 (3), Σέρμαν 13 (3), Ζάρας, Πατρίκης, Γόντικας 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 4, Ράιτ 10, Λαρεντζάκης 5 (1), Βεζένκοβ 25, Φουρνιέ 7 (1), Μήτρου-Λονγκ, Βιλντόσα 9 (3), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 4, Πίτερς 13 (2), Πετρούσεβ 16.

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Πλέσσας: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του συνθέτη (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στον Πειραιά - Κλειστοί δρόμοι και σταθμός ΗΣΑΠ (βίντεο)

Τραμπ: Οι μετανάστες έχουν τον φόνο στα γονίδια τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα συμμετέχει σε συζήτηση με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Daron Acemoglu στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συζήτησης του Economist.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμωνΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Από ποια είσοδο θα είναι προσβάσιμο το φαράγγι. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίριΣήμερα 07:22 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο ο 37χρονος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στη μητέρα, την αδελφή και τον θείο του;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Εγκρίθηκε στην Επιτροπή το ενεργειακό ν.σ. - Την Τετάρτη η ψήφιση του από την Ολομέλεια13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10Εύβοια: Τρελή πορεία αγροτικού οχήματος – Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα (βίντεο)08:55Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο