LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2024 12:43

Κατέγραφε τον εαυτό της να κλέβει και την “τσάκωσε” η τεχνητή νοημοσύνη (εικόνες)

Τι δείχνει στο βίντεο που κατέγραψε η γυναίκα και δεν δίστασε μετά από κάποιες ώρες να το αναρτήσει στα social media.

κλοπη - σουπερ μαρκετ

(Πηγή:tiktok.com/@ohthatsnesh)

Μια πελάτισσα των πολυκαταστημάτων Walmart βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να κλέβει στο αυτόματο ταμείο και να συλλαμβάνεται τελικά από τις κάμερες της εταιρείας που λειτουργούν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό πάντως δεν την απέτρεψε από το να δημοσιεύσει το ντροπιαστικό βίντεο στο TikTok.

«Όταν συνήθως δεν σε πιάνουν και τώρα σου απαγορεύεται για 2 χρόνια να μπαίνεις σε όλα τα Walmarts της περιοχής», έγραψε η TikToker Nesha πάνω στο βίντεο με περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια προβολές.

Τα βίντεο δείχνουν τη γυναίκα να σκανάρει και να βάζει σε σακούλες μερικά αντικείμενα μέσω των αυτόματων ταμείων σε ένα κατάστημα Walmart και να προσποιείται ότι σκανάρει ένα σακίδιο πριν το βάλει στην τσάντα με τα ψώνια της χωρίς να χτυπήσει το barcode, σημειώνει η New York Post.

Σύντομα στην οθόνη του υπολογιστή ανάβει μια ειδοποίηση που λέει: «Ο συνεργάτης είναι καθ’ οδόν», γεγονός που την εμποδίζει να σαρώσει επιπλέον αντικείμενα ή να κάνει check out.

Όταν ένας εργαζόμενος έρχεται και σκανάρει την κάρτα της, η οθόνη βγάζει το μήνυμα «Missed Scan Detected» (Ανιχνεύθηκε χαμένη σάρωση) που περιλαμβάνει μια βιντεοσκόπηση από ψηλά της πελάτισσας που φέρνει το σακίδιο πάνω από την περιοχή σάρωσης χωρίς να σαρώνει το barcode.

@ohthatsnesh Even though she laughed … she called the manager.. police and had us escorted outside ???? #stealinggonewrong #fyp #viral ? Rockstar - Cleotrapa

Στη συνέχεια, η Nesha στρέφει την κάμερά της στην υπάλληλο, η οποία καλύπτει το στόμα της καθώς γελάει.

«Παρόλο που γέλασε… κάλεσε τον διευθυντή, την αστυνομία και μας συνόδευσε έξω», έγραψε η Nesah στη λεζάντα.

Περίπου το 15% των αγοραστών παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει σκόπιμα ένα ή μερικά αντικείμενα στα αυτόματα ταμεία – από αυτούς, μόνο το 33% συνελήφθη, σύμφωνα με έρευνα της LendingTree του 2023.

Η Walmart έχει αυξήσει τα μέτρα κατά των κλοπών, καθώς φέρεται να χάνει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εξαιτίας τους, σύμφωνα με το Gitnux. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα από τα εργαλεία που έχει εισαγάγει τα τελευταία χρόνια ο γίγαντας λιανικής με έδρα το Αρκάνσας για να πιάσει πιθανούς κλέφτες.

Το «Missed Scan Detection» χρησιμοποιεί κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει τις κλοπές και τις απώλειες αποθεμάτων και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα καταστήματα Walmart από το 2017, σύμφωνα με το Business Insider.

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Πλέσσας: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του συνθέτη (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στον Πειραιά - Κλειστοί δρόμοι και σταθμός ΗΣΑΠ (βίντεο)

Τραμπ: Οι μετανάστες έχουν τον φόνο στα γονίδια τους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων: Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε παράνομες επιδοτήσειςΣήμερα 15:07 | Ειδήσεις

«Προσπαθούν το συμπαγές και αραγές μέτωπο των αγροτών να το σπάσουν με δόλιο τρόπο», δηλώνει ο Κώστας Ανέστιδης.

Κυριάκος Μητσοτάκης για αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογοΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, μέσα από την καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτησή του.

Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων Σήμερα 18:27 | Ειδήσεις

Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται ελεύθερα και χωρίς καταβολή διοδίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο των Τεμπών: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμουΣήμερα 18:58 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στο Σύλλογο Συγενών Θυμάτων Τεμπών;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο των Τεμπών: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου19:14ΟΠΕΚΕΠΕ - Αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων: Κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε παράνομες επιδοτήσεις19:00Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι18:46Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων 18:32Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα18:18Νέα περιστατικά εντοπισμού αλλοδαπών στη Γαύδο18:04Ο Ηρακλής νίκησε τον ΠΑΟΚ Β' με buzzer beater γκολ του Ντέλετιτς17:50Black Sabbath (1981–1982): Το τέλος της εποχής Ronnie James Dio και η σκιά του Live Evil17:36Σίδνεϊ: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας στο μνημόσυνο για τα θύματα του Μποντάι17:22Η εμφάνιση λύκου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ταράζει τους κατοίκους17:08Αγρότες: Ανοιχτός ο Προμαχώνας για όλα τα οχήματα την Παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων16:54Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του άνδρα στον Όλυμπο16:40Θεσσαλονίκη: Τέσσερις οδηγοί υπό την επήρεια μέθης συνελήφθησαν σε ένα 24ωρο16:26Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία16:12Αμπελόκηποι: Συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης και κατοχή όπλων - Πέταξαν από το μπαλκόνι τσάντα με ναρκωτικά15:58Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές15:44Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν έξι άτομα για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια15:29ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα15:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο