LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2024 12:43

Κατέγραφε τον εαυτό της να κλέβει και την “τσάκωσε” η τεχνητή νοημοσύνη (εικόνες)

Τι δείχνει στο βίντεο που κατέγραψε η γυναίκα και δεν δίστασε μετά από κάποιες ώρες να το αναρτήσει στα social media.

κλοπη - σουπερ μαρκετ

(Πηγή:tiktok.com/@ohthatsnesh)

Μια πελάτισσα των πολυκαταστημάτων Walmart βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να κλέβει στο αυτόματο ταμείο και να συλλαμβάνεται τελικά από τις κάμερες της εταιρείας που λειτουργούν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό πάντως δεν την απέτρεψε από το να δημοσιεύσει το ντροπιαστικό βίντεο στο TikTok.

«Όταν συνήθως δεν σε πιάνουν και τώρα σου απαγορεύεται για 2 χρόνια να μπαίνεις σε όλα τα Walmarts της περιοχής», έγραψε η TikToker Nesha πάνω στο βίντεο με περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια προβολές.

Τα βίντεο δείχνουν τη γυναίκα να σκανάρει και να βάζει σε σακούλες μερικά αντικείμενα μέσω των αυτόματων ταμείων σε ένα κατάστημα Walmart και να προσποιείται ότι σκανάρει ένα σακίδιο πριν το βάλει στην τσάντα με τα ψώνια της χωρίς να χτυπήσει το barcode, σημειώνει η New York Post.

Σύντομα στην οθόνη του υπολογιστή ανάβει μια ειδοποίηση που λέει: «Ο συνεργάτης είναι καθ’ οδόν», γεγονός που την εμποδίζει να σαρώσει επιπλέον αντικείμενα ή να κάνει check out.

Όταν ένας εργαζόμενος έρχεται και σκανάρει την κάρτα της, η οθόνη βγάζει το μήνυμα «Missed Scan Detected» (Ανιχνεύθηκε χαμένη σάρωση) που περιλαμβάνει μια βιντεοσκόπηση από ψηλά της πελάτισσας που φέρνει το σακίδιο πάνω από την περιοχή σάρωσης χωρίς να σαρώνει το barcode.

@ohthatsnesh Even though she laughed … she called the manager.. police and had us escorted outside ???? #stealinggonewrong #fyp #viral ? Rockstar - Cleotrapa

Στη συνέχεια, η Nesha στρέφει την κάμερά της στην υπάλληλο, η οποία καλύπτει το στόμα της καθώς γελάει.

«Παρόλο που γέλασε… κάλεσε τον διευθυντή, την αστυνομία και μας συνόδευσε έξω», έγραψε η Nesah στη λεζάντα.

Περίπου το 15% των αγοραστών παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει σκόπιμα ένα ή μερικά αντικείμενα στα αυτόματα ταμεία – από αυτούς, μόνο το 33% συνελήφθη, σύμφωνα με έρευνα της LendingTree του 2023.

Η Walmart έχει αυξήσει τα μέτρα κατά των κλοπών, καθώς φέρεται να χάνει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εξαιτίας τους, σύμφωνα με το Gitnux. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα από τα εργαλεία που έχει εισαγάγει τα τελευταία χρόνια ο γίγαντας λιανικής με έδρα το Αρκάνσας για να πιάσει πιθανούς κλέφτες.

Το «Missed Scan Detection» χρησιμοποιεί κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει τις κλοπές και τις απώλειες αποθεμάτων και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα καταστήματα Walmart από το 2017, σύμφωνα με το Business Insider.

Ειδήσεις σήμερα:

Μίμης Πλέσσας: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του συνθέτη (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στον Πειραιά - Κλειστοί δρόμοι και σταθμός ΗΣΑΠ (βίντεο)

Τραμπ: Οι μετανάστες έχουν τον φόνο στα γονίδια τους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ λόγω εργασιών13:03Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο