LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2024 14:07

ΣΥΡΙΖΑ - Φάμελλος: Πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας γιατί έχει απαξιωθεί

Τι είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα.

Φάμελλος - Γεροβασίλη

«Πιστεύω ότι το ‘εμείς' πρέπει να μπει μπροστά από το ‘εγώ'. Στην αριστερά δεν έχουμε χώρο για προσωποκεντρικές πολιτικές και ένα κόμμα που θα ανήκει στον πρόεδρό του. Δεν θέλουμε μέλη για τον πρόεδρο, δεν είναι το κόμμα ένα μαγαζί που μπορεί να αλλάξει ταμπέλες και μπορεί να ασχολείται μόνο με το λαϊφστάιλ», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το «πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας γιατί έχει απαξιωθεί» κι ότι ο ίδιος επέλεξε την ευθύνη να συμβάλλει «ώστε να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που χρειάζεται ελληνική κοινωνία γιατί δυστυχώς τα πράγματα πήγαιναν σε έναν κατήφορο».

Ασκώντας έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε ότι «ένα πρόσωπο που έχει υπηρετήσει τη θέση του προέδρου και ήδη έχει κριθεί για μία λανθασμένη, ακραία διατύπωση, που προσέβαλε και το κόμμα και τον ίδιο, όπως αυτή για τα μαύρα ταμεία, δημιουργεί ερωτήματα αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν τόσο σοβαρό ρόλο. Γιατί η κοινωνία θέλει να επιλέξει ένα πρόσωπο για να διαχειριστεί τη ζωή μας και τη χώρα, όπου πρέπει να παίρνεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες στιγμές». Τόνισε ότι «η καταγγελία περί διαπλοκής, η οποία ακούστηκε στο προχθεσινό βίντεο, αφορούσε ένα σενάριο κεντροαριστεράς, παρότι αυτή η λέξη δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα δικά μας κείμενα ποτέ». Είπε ότι δεν τον εκφράζει αυτή η λέξη, αλλά ότι τον εκφράζει η «προοδευτική συνεργασία», που στην ΚΕ του Ιουλίου ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, αλλά και από τον ίδιο τον «πρώην πρόεδρο». «Ποια συνέπεια έχει ένα πολιτικό πρόσωπο για κάτι που ψηφίζει, που υπερασπίζεται, που δηλώνει δημόσια , μετά να έρχεται να το κατηγορήσει ως «διαπλοκή»; Για ποιον λόγο; Για να δημιουργήσει ένταση, τοξικότητα και διχασμό», είπε. Σχολίασε ότι το βίντεο δημιούργησε πολύ μεγάλη ανησυχία «γιατί απαγγέλει καταγγελίες κατά του κόμματος μας, οι οποίες δεν έχουν απόδειξη και έρχονται σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις του στο παρελθόν. Ταυτόχρονα μιλούσε για μια θεωρία αποκλεισμού υποψηφίων, ενώ προσκαλεί σε ένα συνέδριο εντάσεων».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι επί έναν χρόνο δεν έβγαλε στη δημοσιότητα κανένα από τα θέματα που μπορεί να είχε διαφορετική ανάγνωση με τον Στ. Κασσελάκη και πως «όσα περιθώρια δόθηκαν όμως εντός των οργάνων, χωρίς να κάνω δημόσιες διαρροές, δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν».

Υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λόγω δεσμεύσεων που έχει στο παρελθόν και με νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές επιλογές που έχει κάνει» και πως όμως «υπάρχει χώρος για συζήτηση…».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του τον αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη, αλλά «εκφραστή μιας προοδευτικής πρότασης που θα κάνει την Ελλάδα καλύτερη, κόντρα σε οποιαδήποτε συντηρητική πολιτική». «Είμαι έτοιμος μέσα από το ‘εμείς', οι ενεργοί πολίτες να κάνουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, και εγώ θα συνεισφέρω και από τον ρόλο του προέδρου», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Όλες οι εξελίξεις και τα στιγμιότυπα από τις “πράσινες κάλπες”

Πατησίων - Τροχαίο: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε τρόλεϊ (εικόνες)

ΗΠΑ - Λευκός οίκος: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση για τη Γάζα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερΣήμερα 11:52 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη για τον νεαρό που κατάπιε μπέργκερ στο πλαίσιο ενός challenge

Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην ΕλλάδαΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον προθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lawrence Wong

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίροςΣήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Το πρώτο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας προς τον ελληνικό λαό – «Θέλω να βοηθήσω στη συγγραφή του επόμενου μεγάλου κεφαλαίου της συνεργασίας ΗΠΑ–Ελλάδας»

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουνΣήμερα 12:11 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται υποχώρηση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Το Πρωϊνό" - Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αυτά που ακούω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα...μου φέρνουν σιχαμάρα (βίντεο)14:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος13:58Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη οδήγηση στη Δήμητρα Ματσούκα13:44Ήπειρος - κακοκαιρία: 35 επεμβάσεις της πυροσβεστικής μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες13:30Ο Αντώνης Ρέμος... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου13:16Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν12:20Κορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ12:06Τροχαίο στην Εύβοια: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό11:52Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί11:10Τσεχία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων 10:55Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα10:41Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ10:27Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο