LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2024 14:07

ΣΥΡΙΖΑ - Φάμελλος: Πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας γιατί έχει απαξιωθεί

Τι είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα.

Φάμελλος - Γεροβασίλη

«Πιστεύω ότι το ‘εμείς' πρέπει να μπει μπροστά από το ‘εγώ'. Στην αριστερά δεν έχουμε χώρο για προσωποκεντρικές πολιτικές και ένα κόμμα που θα ανήκει στον πρόεδρό του. Δεν θέλουμε μέλη για τον πρόεδρο, δεν είναι το κόμμα ένα μαγαζί που μπορεί να αλλάξει ταμπέλες και μπορεί να ασχολείται μόνο με το λαϊφστάιλ», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το «πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας γιατί έχει απαξιωθεί» κι ότι ο ίδιος επέλεξε την ευθύνη να συμβάλλει «ώστε να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που χρειάζεται ελληνική κοινωνία γιατί δυστυχώς τα πράγματα πήγαιναν σε έναν κατήφορο».

Ασκώντας έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε ότι «ένα πρόσωπο που έχει υπηρετήσει τη θέση του προέδρου και ήδη έχει κριθεί για μία λανθασμένη, ακραία διατύπωση, που προσέβαλε και το κόμμα και τον ίδιο, όπως αυτή για τα μαύρα ταμεία, δημιουργεί ερωτήματα αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν τόσο σοβαρό ρόλο. Γιατί η κοινωνία θέλει να επιλέξει ένα πρόσωπο για να διαχειριστεί τη ζωή μας και τη χώρα, όπου πρέπει να παίρνεις σωστές αποφάσεις σε δύσκολες στιγμές». Τόνισε ότι «η καταγγελία περί διαπλοκής, η οποία ακούστηκε στο προχθεσινό βίντεο, αφορούσε ένα σενάριο κεντροαριστεράς, παρότι αυτή η λέξη δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα δικά μας κείμενα ποτέ». Είπε ότι δεν τον εκφράζει αυτή η λέξη, αλλά ότι τον εκφράζει η «προοδευτική συνεργασία», που στην ΚΕ του Ιουλίου ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα, αλλά και από τον ίδιο τον «πρώην πρόεδρο». «Ποια συνέπεια έχει ένα πολιτικό πρόσωπο για κάτι που ψηφίζει, που υπερασπίζεται, που δηλώνει δημόσια , μετά να έρχεται να το κατηγορήσει ως «διαπλοκή»; Για ποιον λόγο; Για να δημιουργήσει ένταση, τοξικότητα και διχασμό», είπε. Σχολίασε ότι το βίντεο δημιούργησε πολύ μεγάλη ανησυχία «γιατί απαγγέλει καταγγελίες κατά του κόμματος μας, οι οποίες δεν έχουν απόδειξη και έρχονται σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις του στο παρελθόν. Ταυτόχρονα μιλούσε για μια θεωρία αποκλεισμού υποψηφίων, ενώ προσκαλεί σε ένα συνέδριο εντάσεων».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι επί έναν χρόνο δεν έβγαλε στη δημοσιότητα κανένα από τα θέματα που μπορεί να είχε διαφορετική ανάγνωση με τον Στ. Κασσελάκη και πως «όσα περιθώρια δόθηκαν όμως εντός των οργάνων, χωρίς να κάνω δημόσιες διαρροές, δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν».

Υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λόγω δεσμεύσεων που έχει στο παρελθόν και με νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές επιλογές που έχει κάνει» και πως όμως «υπάρχει χώρος για συζήτηση…».

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του τον αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη, αλλά «εκφραστή μιας προοδευτικής πρότασης που θα κάνει την Ελλάδα καλύτερη, κόντρα σε οποιαδήποτε συντηρητική πολιτική». «Είμαι έτοιμος μέσα από το ‘εμείς', οι ενεργοί πολίτες να κάνουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, και εγώ θα συνεισφέρω και από τον ρόλο του προέδρου», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Όλες οι εξελίξεις και τα στιγμιότυπα από τις “πράσινες κάλπες”

Πατησίων - Τροχαίο: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε τρόλεϊ (εικόνες)

ΗΠΑ - Λευκός οίκος: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση για τη Γάζα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο