LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2024 09:03

Ζελένσκι: Θα παρουσιάσουμε στους συμμάχους το νικηφόρο σχέδιο μας

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες, στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμστάιν στις 12 Οκτωβρίου.

Ουκρανία - Βομβαρδισμός - Ζαπορίζια

Η Ουκρανία θα παρουσιάσει το σχέδιο της για τη «νίκη» στους συμμάχους της στη Γερμανία το επόμενο σαββατοκύριακο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα παρουσιάσουμε το νικηφόρο σχέδιο, ξεκάθαρα, συγκεκριμένα βήματα για δίκαιο τερματισμό του πολέμου», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο Ζελένσκι θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες σε τακτική συνάντηση των βασικών συμμάχων του Κιέβου στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ράμστάιν στις 12 Οκτωβρίου.

Η Ουκρανία, που μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής εδώ και σχεδόν 1.000 ημέρες, είχε μια μεγάλη αποτυχία στο πεδίο των μαχών αυτή την εβδομάδα, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Βούχλενταρ στο ανατολικό τμήμα της χώρας ύστερα από δύο χρόνια αντίστασης.

Ο Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του, στρατιωτικοί και διπλωματικοί αξιωματούχοι θα κάνουν «ό,τι» μπορούν τις επόμενες ημέρες για να διασφαλίσουν ότι η συνάντηση στο Ράμστάιν θα είναι «θετική για την άμυνά μας, για το όραμά μας για το πώς θα πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος».

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε το σχέδιο στον Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα ύστερα από μήνες κατά τους οποίους το Κίεβο επεξεργαζόταν ιδέες για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το σχέδιο του Ζελένσκι περιλαμβάνει «μια σειρά από παραγωγικά βήματα». Ωστόσο Αμερικανός αξιωματούχος το χαρακτήρισε αναδιατυπωμένο αίτημα για περισσότερα όπλα και άρση των περιορισμών για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το σχέδιο προβλέπει την τελική ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο, δήλωσε ο αξιωματούχος. Μια ιδέα που ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν μη ρεαλιστική.

Η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους διπλωμάτες, ανέφερε χθες ότι η παραχώρηση γης από την Ουκρανία στη Ρωσία προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ μπορεί να είναι η μόνη επιλογή. Ωστόσο πηγή από το γραφείο του Ζελένσκι δήλωσε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο «δεν ανταλλάσσει την κυριαρχία και τα εδάφη» και χαρακτήρισε το δημοσίευμα «απλές συζητήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή Προέδρου

ΗΠΑ - Λευκός οίκος: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση για τη Γάζα (εικόνες)

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε τέμενος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΧθες 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΧθες 21:39 | Ειδήσεις

Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πατέρας και γιός οι δράστες της επίθεσης.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΧθες 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καβάλα: Κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του23:59Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο