LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: Σήμερα 16:11

Πάτρα: Σπείρα άδειαζε σπίτια επί σειρά ετών

Δεκάδες κλοπές σπιτιών είχαν κάνει τα μέλη της συμμορίας στην Πάτρα. Ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων.

Περιπολικό

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξιχνιάζοντας ταυτόχρονα 93 περιπτώσεις κλοπών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα άτομα, επτά γυναίκες και δύο άνδρες, από τους οποίους οι πέντε είναι ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών ατόμων που αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 280.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφευγαν τις πρωινές ώρες από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, μετέβαιναν σε γειτονικές περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες.

Οι κατηγορούμενοι έμπαιναν στα σπίτια, είτε με την μέθοδο της αναρρίχησης, είτε από ανοικτά παράθυρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή την εξωτερική πόρτα του σπιτιού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Βρέθηκε νυχτερίδα στο δωμάτιό του

“Cassandra” - Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρει την ανάρτηση της η παλαιστινιακή παροικία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)Σήμερα 16:45 | Ειδήσεις

Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, ενώ εργαζόταν, σήμερα τα ξημερώματα. Καρέ - καρέ η μεταφορά της σορού του.

Μίμης Πλέσσας: Το “αντίο” του ΑΝΤ1 στον σπουδαίο συνθέτη (βίντεο)Σήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Ο ANT1, "αποχαιρετά" τον Μίμη Πλέσσα, τον αγαπημένο συνθέτη με την πλούσια προσφορά του στη μουσική. Οι σπουδές στο εξωτερικό και οι διακρίσεις του μεγάλου καλλιτέχνη.

Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του ΝασράλαΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Μυστήριο επικρατεί για τον διάδοχό του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν. Τι αναφέρουν αραβικά μέσα.

Τα ακίνητα των Μπεκτασήδων και οι τουριστικές ορέξεις του ΡάμαΧθες 15:54 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για το “Βατικανό των Τιράνων”, το Παγκόσμιο Τάγμα των Μπεκτασήδων και τις βλέψεις για τα ακινήτα - “φιλέτα” σε τουριστικές περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός – Αράο: Κοντά σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο18:14Αμαλιάδα: Θρήνος για τον 5χρονο Κωνσταντίνο18:01Εκτροπή ασθενοφόρου στην Καισαριανή17:47ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Οκτωβρίου17:34Τα ακίνητα των Μπεκτασήδων και οι τουριστικές ορέξεις του Ράμα17:20Θεσσαλονίκη: Είχε φυλακίσει μετανάστες σε διαμέρισμα και τους εκβίαζε17:07Κακοκαιρία “Cassandra”: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες)16:54Πάτρα: Σπείρα άδειαζε σπίτια επί σειρά ετών16:40Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθηνών - Κορίνθου από πτώση δέντρων 16:27ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γκλέτσος κατέθεσε την υποψηφιότητα του16:13Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρει την ανάρτηση της η παλαιστινιακή παροικία16:00Σχέδιο ΑΑΔΕ για αυτόματη απόδοση ΦΠΑ15:46Συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών15:33ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες15:19Λίβανος: Νεκρός φέρεται να είναι από την ισραηλινή επίθεση και ο διάδοχος του Νασράλα 15:06Περιστέρι: Άγριος καυγάς ιερέα με συγγενή την ώρα της κηδείας14:52ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κασσελάκη 14:39Κρήτη: Ήπιαν σφηνάκια και βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ14:25Άλιμος: Επεισοδιακή σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών (εικόνες)14:12Κακοκαιρία “Cassandra” - Αγρίνιο: Αγνοείται φύλακας λατομείου (βίντεο)13:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο